Junihelg i Woodland hagen.

Så har vi vært tilbake i vår svenske sommerhage denne helgen. Jeg var ganske spent på hvordan det skulle se ut der borte, for det var over tre uker siden sist gang. For det første ble jeg oppriktig glad over å se at det meste av hagen så veldig velstelt ut. Det var utrolig hvor grønt alt har blitt. Roser jeg trodde hadde gitt tapt i vinter var likevel i full vekst- og rhododendron som hadde mistet alle bladene sist jeg var der borte sto nå i full blomst.  Likevel opplever jeg ennå at det er veldig lite som faktisk blomstrer der borte ennå. Syrinene var riktignok like friske og fine som tidligere år, men nesten ingen av dem har blomster i år.


I skogen ser jeg desverre at vinteren har gått hardt ut over løkplantene mine. Staudene har derimot stort sett klart seg bra.

Til høyre:
Tiarella x. Hybrida "Pink Skyrocket" er i full blomst for tiden. Den står i en skyggefull del av woodland hagedelen, men blomstrer likevel frodig, så til neste vår skal jeg dele den opp så jeg får den flere steder, for den er et kjærkomment innslag farge i en ellers grønn skog.


Nedenfor:
Liljene ser ut til å ha taklet vinteren veldig godt. Det er riktignok en stund til jeg får se dem i full blomst, men de popper opp i rikt monn. På bildet er det hvite Martagon liljer som er i ferd med å titte opp av jorden.

Til tross for en tørr periode denne våren/ sommeren, så har mosen faktisk spredt seg og blitt enda grønnere på skogsbunnen i år. Jeg er jo glad i nettopp mose, så for meg er jo det en gledelig ting.


Rundt om i skogen har rhododendron plantene stort sett klart seg mye bedre enn ellers på eiendommen. Mange av dem sto i full blomst denne helgen- og en god del nyvekst var på gang.


Akeleiene har begynt å spre seg i skogen. Jeg har plantet og sådd en mengde typer og farger, men denne helgen var det stort sett de vanlige, blå som blomstret. Jeg har stor sans for akeleier. De trives like godt i en solfylt lokasjon som her, en skyggefull del av skogen.

Etter blomstringen er bladverket fint stort sett gjennom hele sommeren, så slike planter vil jeg jo gjerne ha enda flere av rundt omkring.

Nedenfor:
Siden skogen stort sett er grønn det meste av sommeren- altså ikke har så mye blomstring å by på, så har jeg bestemt meg for å fokusere enda mer på bladverk, former og sammensetninger i fremtiden.
Foreløpig har jeg ikke fokusert så mye på akkurat det. Hittil har jeg stort sett eksperimentert for å se hva som kan overleve og trives i en skog som ofte er skyggefull.
Bronseblad er en plante med fine og spesielle bladformer. Jeg ser virkelig frem til plantene begynner å bli så store at de kan deles, for ennå er det veldig mye åpen jordbunn i skogen- og ugresstet Åkersnelle sprer seg i turbofart.


Ha en fortsatt riktig fin dag! 


Kommentarer

 1. Så deilig å finne hagen i flott form. Det spørs om løker , mye regn og påfølgende barfrost ikke hører helt sammen. Men akkurat sånt kan man jo som kjent ikke styre. Vi er nok like glade i akeleier vi to - nå kommer de på rad og rekke i Eplehagen. Jeg har sådd noen også ute i vinter og de spirer. Neste år så blir det blomster :)

  SvarSlett
 2. Det där kommer att bli jättefint! Fina växter du valt, spetsmössan och allt det andra.

  SvarSlett
 3. Så koselig å ta en titt i hagen din=) Koselig å bli overrasket over noe som har klart seg til tross hard vinter=) Gleder meg til å se mer=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Hei! Denne vinteren har vært kjempetøff. I fjor høst satte jeg hundrevis med løk, men det er minimalt med blomstring. Akeleiene har klart seg, heldigvis. Det var det mange av på Chelsea. Jeg tror den ble valgt til utstillingens plante. Stemningsfulle bilder fra woodlandhagen din. Ha en fin kveld! Anne

  SvarSlett
 5. så flott hage!! skyggeplanter er flott, har ett bed jeg også :) mest hosta akkurat nå, lijlene har ikke kommet.. har noe selvsådd akeleie der gogså :) de sprer seg jo villig :)

  Legger meg til som følger hos deg, så kan jeg følge med videre også :9 moro å finne nye blogger :)

  SvarSlett
 6. Hei! Så flott at så mye har greid seg bra, og at det ser så fint ut selv om du har vært borte en stund. Sånne inspeksjoner er alltid spennende, når jeg ankommer feriehagen blir det gjerne en runde i hagen før jeg i det heletatt låser meg inn i huset - men så har jeg ikke en hel skog å inspisere da :)

  De Skumblomstene er så flotte. Jeg har sådd noen, men vet ikke om det ble noen spiring ennå siden det er i ferieland. Godt å lese at de breier seg litt og kan deles etter noen år!

  Kos deg med årets prosjekter - det klør vel litt etter å komme skikkelig igang med sesongen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg