Ooops, I did it again...!

I det siste har jeg stort sett kjøpt planter som skulle passe inn i skogen borte i Sverige, men for en gangs skyld har jeg stort sett kjøpt knoller og løk av planter som egner seg best til "Middelhavshagen" jeg begynte å anlegge ved drivhuset, - og da må jeg jo satse på noen tropisk utseende varianter, som varianten til høyre; en Gloriosa Rotchildiana som desverre er en klatreplante sensitiv for frost, men jeg kommer til å plante den i en stor krukke i drivhuset og ta den inn i glassverandaen om vinteren! 
Nedenfor kan dere se noen av de andre plantene jeg har bestilt fra Angliabulbs :  
Litt spesielle kanskje, men jeg klør i fingrene etter å motta dem og få dem i jorden!!
PS; Bildene er lånt fra deres hjemmeside. Sjekk den ut. De har et fantastisk bra utvalg, men sender desverre ikke til Norge :-(Lately I have mainly imported plants intended for our forest over in Sweden, but this time I have mostly bought bulbs and rhizoms for the "Mediterreanean garden" I have started to make next to the greenhouse, so of course they had to look tropical! 
Above you can see some of the plants I have ordered from Angliabulbs 
Not what you find in the everyday garden, but my fingers are itching to plant them in the ground!! 
PS: The pictures are borrowed from http://angliabulbs.com/. Check out their website. They have a great selection!

Kommentarer

 1. Så du har også oppdaget Angliabulbs! :) Venter en sending derfra ganske snart. Spent på kvaliteten på knollene. Kjøpte også Tacca - som jeg har kverka et par-tre eksemplarer av gjennom årene. Dette blir siste forsøk --- tror jeg... :)
  Du får mye å vinterlagre dersom alle de plantene vokser seg til. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Flott å høre du også har funnet Angliabulbs Orchis! Hun virker veldig hyggelig og imøtekommende og har lovet å sende 1 sorts knoller og løk, så jeg er veldig spent. Håper vi begge får til både Tacca og alt det andre vi kommer til å plante fra Angliabulbs! :-D

  SvarSlett
 3. Hej Stein!
  Kan du have Klokkeranker i Spanien også?
  Planterne nederst til højre ligner Japanske Lygter? Men alligevel ikke? Hvad mon de hedder?

  Hihi - nu bliver det spændende om vi begge får plantet, sået og fået held med alle vore frø og knolde til sommer!

  SvarSlett
 4. Her er for meg så mange ukjente skjønnheter. Tydelig ihuga planteinteresserte mennesker som innhar denne bolggen. Veldig glad for å få innsyn i en slik blomsterverden også. Jeg er selv en noe lat hageeier som kun får en frodig hage utav gamle hardføre kjente busker,trær og stauder.

  SvarSlett
 5. Hei Elin. Jeg tror desverre ikke jeg kan ha klokkeranker i Spania, rett og slett fordi jeg er der så veldig sjelden at de sikkert ikke ville klart tørketiden :-( Men kanskje jeg en gang kommer til å prøve meg på dem? Det har jo ofte vist seg at ting jeg ikke drømte om å få til der nede likevel har klart seg veldig bra!
  Planten du spør om heter "Sandersonia Aurantiaca". Den ligner litt på japanske lykter, og kalles faktisk kinesiske lykter på engelsk, men er ikke så hardføre som de Japanske lyktene. Jeg har to sorter av Physalis i skogen- en med oransje "lykter", men frukten er ikke spiselig. Jeg har også en med litt kjedeligere utseende, men med gode, spiselige frukter.

  November Symja. Jeg var inne på bloggen din - og for en nydelig beliggenhet eiendommen har, samt en frodig og koselig hage! :-D

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg