Enda en bestilling.. /Yet another order...

Ok - Det er ingen hemmelighet. Jeg er offisielt lei vinteren og vil nå ha VÅRSTEMNING! De siste dagene har vært milde her i Oslo, så siden snøen forlengst har blitt hardtråkket på gater og fortau er de nå forvandlet til ufrivillige skøytebaner enkelte steder. Jeg mener de nevnte at over 500 personer hadde oppsøkt nødhjelpen i Oslo med benbrudd grunnet mildværet...!?
Mildværet får det mildt sagt til å krible i fingrene for tiden.! Jeg vil ut i hagen og kjenne lukten av jord! Se løkspirer titte frem og plante nye knoller, løk og planter! Da er katalogene som finner frem til min postkasse veldig farlige- enten de er i papirform eller elektroniske. I går var det Zimtrade som fristet litt over evne.
Jo, fargene på online katalogen virker litt vel manipulerte, men ved å google navnene tror jeg likevel jeg har fått meg en viss ide om hvordan de forskjellige virkelig ser ut.

For de av dere som måtte være interressert kommer her noen bilder av planter jeg har bestilt:
Alle bildene er lånt fra
Zimtrade sin hjemmeside!
Ok - I guess it´s not a secret. I am officially tired of this whole winter- thing. I want SPRING to come! The last few days have been mild here in Oslo,  so since the snow has been trampered in streets and sidewalks a long time ago, we now experience them turned in to slipper ice skate courts some places.
If I´m not wrong I believe that more than 500 people have been reported with fractures at the ER here in Oslo- all due to the slippery roads.

The mild weather also makes my fingers itch for soil and gardening! I want to see flowers emerge from their bulbs or rhizomes. In this condition, all the catalogues coming to my doorstep are extra dangerous.. Yesterday I could not resist the plants of Zimtrade even though I know that most of them have been colour enhanced, I just had to buy some.

Here is the list of what I ordered yesterday:
All pictures are borrowed from Zimtrade´s webpage.


 • Chimenes Alba. I want these at the outskirts of our forest. Annual plants.
 • Arum Italicum - I love both leaves, flowers and berries on this one! For the forest.
 • ARUNCUS dioicus - Also for the forest, but will be planted by the riverbed.
 • Aquilegia 'Nora Barlow' Yes, I have sown this and many others on this list already, but...
 • Astrantia 'major Lars' Behind the greenhouse.
 • Dicentra spectabiliis, pink- For the forest.
 • Dicentra Spectabilis 'Alba' -White. For the forest.
 • Lysimachia clethroides - By the river bed?
 • Yucca filamentosa - For our "Mediterranean inspired garden"
 • Potentilla 'William Rollisson' Not sure, but probably in our Mediterranean garden.
 • Iris Sibirica 'Silver Edge' In the forest, by the water.
 • Iris Sibirica "Blue moon" In the forest, by the water.
 • Iris Sibirica ‘Gipsy Beauty’ In the forest, by the water.
 • Miscanthus Sinensis "Ferner Osten" By the water?

Kommentarer

 1. Godt å se det er flere som lar seg friste;o) Håper våren er rett rundt hjørnet... selv om vi her på sørvestlandet har hatt bare bed en stund er det litt for kaldt å stikke fingrene i jorda...

  SvarSlett
 2. Du er ikke alene om å ha fått nok vinter.

  Jeg ser du har bestilt Lysimachia cletroides. Den heter i følge sortslista hvitfredløs, jeg har hørt den bli kalt høstfredløs også. Det er en vakker staude som burde brukes mer. Den sprer seg ikke like ukontrollert som søsteren L. punctata (som heter fagerfredløs), men pass på, den setter rotutløpere.

  SvarSlett
 3. Her var mange flotte planter. Har en liten bestillingsliste i bloggen min også til Svein. Han har mye lekkert i salgsbloggen sin. Har også bestilt en del fra Dragland og planteliste.net tidligere og er veldig fornøyd med plantene derfra, store og flotte.
  Som du ser, det er ikke bare du som lengter etter våren :-)

  SvarSlett
 4. Hei Mona, Mari Anne og New Dawn! Takk for kommentarene. Mona, jeg trodde du burde holde deg litt i ro nå på senvinteren/tidlig vår!? Det er ikke lett å kjempe mot hagegalskapen virker det som... ;-)
  Takk for opplysningen Mari Anne! Nå har jeg laget navneskilt med begge de norske navnene + det latinske, så jeg ikke kommer til å glemme det i fremtiden.. :-)

  New Dawn; Jeg har bestilt fra Planteliste.net i fjor høst og var også veldig fornøyd med plantene! Jeg har ikke forsøkt Sveins planteliste - og ikke Dragland heller, men kanskje jeg burde titte innom der nå? ;-)
  Ha en fortsatt fin dag alle tre, samt dere andre som skulle finne på å lese bloggen min!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg