Besøk i andres hager kan være farlig...

Ja, det er nesten sant at det kan være farlig å besøke andres hager.... I sommer var vi nemlig invitert til en hagevenn midt i Oslo. Han bygger for tiden opp en fantastisk, men hemmelig oase..
Lite visste jeg at der fantes et japansk paradis - midt i selveste Oslo!?

Jeg fikk lov å ta så mange bilder jeg ville, men han ønsket ikke at de skulle publiseres.. Grunnen er at hagen inneholder såpass mange dyre og sjeldne planter at han er redd for tyveri. Det er ikke så rart akkurat det, for her var eiendommen overstrødd med fantastiske vannliljer, sjeldne busker blomster og trær. Videre hadde han en stor samlig bonsai og niwaki og de plantene er meget kostbare.

Jeg har sladdet og manipulert bildene så mye jeg kan. Såpass mye at jeg ikke tror noen vil kunne kjenne hagen igjen om de ikke selv har vært der. Så håper jeg at han tilgir meg for å dele disse med dere som er hageglade.

Jeg så- og fotograferte til mobiltelefonen glødet. For her hadde vi kommet til et overflødighetshorn av inspirasjon!

Men hvorfor er slik inspirasjon farlig, spør du kanskje? Jo for nå har jeg bestemt meg for å anlegge min egen lille Japanske Zen hage...!

Men det får jeg heller ta opp i et senere innlegg.

Ha en fortsatt riktig fin dag! 

Kommentarer

 1. Ja, inspirasjon fra andre kan være "farlig" :)
  Det er jo synd at du måtte sladde bildene, men jeg forstår eieren veldig godt. Bonsaier er sykt dyre, men så tar det også mange år å lage de.
  Lykke til med den japanske hagen, Stein!

  SvarSlett
 2. Hei Stein! Heldige deg som har besøkt denne hemmelige hagen! Ingenting kan måle seg når det gjelder inspirasjonen vi kan hente i flotte hager? Det blir spennende å se hva du hva du skal lage i egen hage! God helg :-))

  SvarSlett
 3. Hei. Å besøke andres hager kan være farlig ja. Det er inspirerende å komme til en hage du har vært i. Har vært utsatt for tyveri. Jeg forstår denne hageeieren godt. Det er ikke moro. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg