Hyttehagens steinbed.


Jeg pleier ofte å nevne kaosdelene av vår hage når jeg skriver blogginlegg, for noen ganger føles det jo som det meste av hagen faktisk er ganske kaotisk og uferdig. Ikke så rart kanskje, for det er begrenset hvor mye energi vi orker å legge ned i en hyttehage... :-)
Men samtidig inrømmer jeg gjerne når det er noe jeg er fornøyd med. Steinbedet vårt er et slikt bed. Det er kanskje ikke et skoleeksempel på hvordan slike skal se ut, siden vi har blandet litt planter av hvert "prestegjel", men plantene ser ut til å stortrives og vi er fornøyde vi også.
For helt fra tidlig vår og frem til senhøst er det alltid noe som blomstrer der.


Når disse bildene ble tatt var det hovedsakelig Lysimachia Nummularia Aurea som blomstret med sine enkle, gule blomster. Den rosa er en Dianthus "Firewitch". De burgunderrøde knoppene tilhører Sedum Spurium "Purpurteppich" som for lengst har startet sin blomstring.


På vårparten var det helt annen blomstring som dominerte i steinbedet.
Blant annet ulike typer av Abrieta, som den på bildet. A Hybrida "Blaumeise". Bak den er en Phlox Procumbens Variegata i ferd med å overta. Bakerst ses en hvit vårfloks.
Den grønne planten midt på bildet blomstrer vanligvis ikke før i September- November. Den er en Gentiana Scabra "Rocky", får blå enkle, klokkelignende blomster og opptrer bunndekkende.


Bildet nedenfor.
Innimellom plantene har vi ulike sorter Tritelia som blomstrer ulike tider på sommeren. Den på bildet er løkplanten Tritelia Laxa "Silver Queen"begynt å blomstre. De blir rundt 30cm høy og blomstrer vanligvis i Juni.


På bildet til høyre er det en Triteleia "Queen Fabiola" som blomstrer. De minner meg litt om blåklokker, men blomstene er spissere.

Steinbedet går over i et rhododendron bed som strekker seg mot "det nye drivhuset. I overgangen mellom de to typene bed har vi derfor valgt å plante stauder og busker som ikke blir for store, men som likevel passer sammen med både rhododendron og steinbed.


Bedet får rikelig med sol det meste av dagen og omgis av plen, både mot Sør og Øst. Det er nok en av grunnene til at det holder seg såpass frodig. Heldigvis er vi ikke plaget nevneverdig av ugress i disse bedene ennå. Vi håper jo det vil holde seg slik i noen år fremover... Ugress har vi jo nok av på andre deler av eiendommen.... ;-)


Kommentarer

  1. Skikkelig lekkert! God grunn til å være fornøyde...

    SvarSlett
  2. Det er bare SÅ nydelig. Fantastisk steinbed som går over i Rhododendron bed. Nydelig hage. Kos dere der:) Hilsen fra Liv

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg