Koselige livstegn fra Spanskehagen...

I år har vi vært så heldige å avtale med en fastboende å vanne hagens planter med jevne mellomrom.
Det er ekstra hyggelig at han alltid sender en melding med bilde når han har avlagt hagen et besøk.
Jeg studerer hvert bilde inngående, for de gir meg jo veldig mye informasjon om hvordan ting har klart seg gjennom denne vinteren! Plantene ved inngangspartiet har for eksempel klart seg bra. Grenen med gult bladverk til høyre på bildet tilhører et nektarintre. De mister gjerne bladene i løpet av vinteren, men kommer sterkt tilbake på vårparten. Da blomstrer det lille treet dessuten vakkert med mengder av fylte, rosa blomster.


Bildet til høyre viser en del av oppkjørselen. Jeg har latt eføy få lov å klatre fritt opp over den nedre muren. Nå er det ikke lenge til jeg ikke lenger finner igjen kjellerdøren... men slik er det hver gang jeg kommer ned. Da finner jeg bare frem hagesaksen og klipper i vei, så ikke akkurat verdens største problem...
Tanken har jo alltid vært jeg skal bygge ut en terrasse foran bygget. Da må jeg fjerne eføyen langs muren og eventuelt flytte den ut til bedet hvor de spanske margerittene blomstrer for fullt for tiden.

I oppkjørselen har begynt å bli veldig grønt for tiden. Der har vi for det meste plantet sukkulenter og spanske margeritter, men også Strellitzia, oliven, kaktus, palmer og bougenvillea. Også denne delen av eiendommen er litt "midlertidig". Terrassen foran skyvedørene i husets front skal bygges kraftig ut så vi kan få plass til utekjøkken og sittegrupper foran huset.


Nå kjenner jeg det kribler i hagefingrene etter å komme meg ned til Spanskehagen igjen! Der er det sikkert rikelig med planter som bør beskjæres og stelles. Men først skal vi nyte noen fine uker i Norge og kommer til å tilbringe påsken i Svenskehagen. Men så....!


Ha en fortsatt riktig fin kveld!

Kommentarer

 1. Spennende å se hva som skjer i Spanskehagen !
  Vi kjøpte noen "Middelhavsplanter" i helgen, og lurer på : hvordan gjødsle og
  vanne ?
  Foreløpig har vi plassert dem foran sør/vest vinduer(store, nesten fra gulv til tak). Regner med at dere kan noe mer enn oss om det :-)
  Ha en fin uke.-9

  SvarSlett
 2. Det ser veldig eksotisk ut. Det må jeg bare si :-)

  SvarSlett
 3. Så herlig det må være å ha noen som ser etter Spanskehagen, og attpåtil sender meldinger og bilder! Fantastisk hage! Ha en fin dag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg