Evig eies kun det tapte....


Vi tror ofte at ting skal vare mer eller mindre evig, selv om all erfaring sier oss at slik er det jo virkelig ikke. En trenger ikke se lenger enn til sin egen hage. I dag blomstrer den. Om noen måneder er den kanskje dekket av tykke lag med snø..
Ta bildet over for eksempel. Det er fra inngangspartiet i min spanske hage. Helt frem til i dag forventet jeg at trær, busker og bed skulle være der de alltid har stått. Slik er det imidlertid ikke lenger.
Alle trærne til høyre på bildet er nå borte!
Det har seg nemlig slik at min kjære nabo en gang bygget en stor steinmur 2 meter inn på min eiendom. Jeg har ikke klaget noe nevneverdig over dette siden jeg jo ønsker å opprettholde et godt forhold til mine naboer.
Jeg kan ikke si jeg har vært veldig glad i den muren. Den er høy og dominerende - og desverre ikke særlig bra bygget, skulle det vise seg, for jeg fikk nemlig en telefon for noen dager siden. Muren hadde rast sammen og skadet en del av hagen, men heldigvis ikke huset mitt.
Siden dette er en forsikringssak har jeg ikke latt det opprøre meg så veldig.


Helt til i dag. Forsikringsselskapet har nemlig engasjert et byggefirma som skulle bygge ny mur. Alle skader på min eiendom skal dekkes... - for en plante er jo bare en plante - og et bed kan gjenoppbygges? I dag fikk jeg en telefon om at gravemaskiner ikke kunne nå muren fra naboens side, så de hadde kjørt inn via meg- og dermed fjernet alle trær, bed og planter jeg har på denne siden av eiendommen!

Problemet er jo at jeg merker at nettopp mine planter og mine bed har en affeksjonsverdi for meg. Mange av dem har jeg fraktet med meg i kofferten fra Norge. Jeg har stelt dem og sett dem vokse år etter år. Beder, trapper, fliseganger har jeg bygget opp i ferieukene mine. Nå er de borte. Visst skal de gjenoppbygges av profesjonelle håndtverkere, men det blir likevel ikke helt det samme...

Det som kanskje er mest frustrerende er jo, for det første at ingen spurte meg på forhånd, samt at jeg ikke kan være tilstede under gjenoppbyggingen selv. Det er jo ikke sikkert at byggefirmaet har helt samme mening om hva som er pent og funksjonelt i en hage?

Vil de klare å skaffe de samme flisene? Jeg har dem nemlig over hele eiendommen. Ikke bare her ved inngangspartiet. Hva med lykter? Er de av samme sort? Eller har byggefirmaet vært så fornuftige at de har demontert dem forsiktig?
Plantene mot naboene som ligger nedenfor har gjort at vi har vært helt uten innsyn. Byggefirmaet planter vel neppe like fullvoksne planter på nytt? Hva med frukttrærne jeg var så stolt over hadde etablert seg?

Uansett- alt dette er det jo ingen grunn å fundere for mye på. Evig eies kun det tapte- så jeg skal nok klare å bygge denne delen av hagen opp igjen etter hvert :-) Kanskje blir det hele enda bedre enn før!? :-)

Uansett var jeg jo langtfra ferdig med denne delen av eiendommen i utgangspunktet!Noen bilder som viser hvordan denne delen av hagen så ut helt frem til gravemaskene rasterte det hele i dag. 
Ha en fortsatt fin dag


Kommentarer

 1. Vad tråkigt att alla växter är kapade!
  Hoppas att dom fixar till det snyggt och inte förstör mer!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 2. Is i maven og en kald penn, er det som teller nå! Godt at du har bilder. Jeg ville sendt dem til til forsikringsselskapet, med en liste over hva som er viktig å få gjort likt, og hva du heller vil ha penger for å ordne selv. Jeg er imponert over hvor rolig du tar det!

  SvarSlett
 3. Isj, så utrolig kjedelig! Jeg er imponert over måten du håndterer dette på, jeg ville blitt rasende. Håper virkelig det blir minst like bra som før=) Fin uke til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 4. jeg er enig med Maria - send bilder og gjør avtale om hva du vil gjøre selv og kompensasjon for det.

  SvarSlett
 5. Å fy flate, jeg får sinteklump i magen på dine vegne akkurat nå. Uten at sinne hjelper noe særlig i dette tilfellet. Nei, ta for deg forsikringsselskapet du, som Maria sier.
  Lykke til og en trøstens klem til deg.

  SvarSlett
 6. Men så förfärligt Stein! Får de verkligen göra så? Även om de återställer trädgården blir det aldrig detsamma, vårt skapande i våra trädgårdar är så speciellt och kan aldrig någonsin kopieras av någon annan.

  Så oerhört fräckt...jag blir arg å dina vägnar.

  SvarSlett
 7. Usj, så kjipt! Får håpe det ordner seg til slutt!

  SvarSlett
 8. Uff, så trasig å høre. Godt at du tar det såpass rolig. Det er vel noe med å se ting i et større perspektiv :O)Håper at det ordner seg med forsikringsselskap og gjenoppbygning.

  UnaCita

  SvarSlett
 9. Man skal høre mye utrolig. At det går an. Jeg håper at alt til syvende og sist blir bra for deg og at du får ting til slik som du ønsker. Lykke til!

  SvarSlett
 10. Rent hærverk, så vidt jeg kan skjønne :-O
  Håper det ordner seg...

  SvarSlett
 11. Flot at du kan tage det så pænt, for det er da en forfærdelig historie. Den nabo burde skrive til og undskylde! Hvor er det dog ærgeligt, alt det arbejde du har lagt i den del af haven, og nu er det væk. Håber virkelig det bliver godt igen!

  SvarSlett
 12. Er det mulig?? Håper da virkelig det blir bygd opp igjen som du ønsker det. Vet ikke helt hva jeg hadde gjort i en sånn situasjon, men det hadde vel satt spor i seg i mine malerier,)
  Hevn er iallefall ingen god ide, så de skal være glad du er en tålmodig kar.

  :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg