En sommerlig oppsummering fra hyttehagen... Del 1.


Siden det begynner å bli så sjelden mellom blogginnleggene mine denne sommeren, ønsket jeg å lage en liten kavalkade over sommeren så langt. Den begynte jo usedvanlig tidlig denne sesongen. Hittil har det vært en varm, mild og fin årstid med veldig mye sol.
Bildet til høyre:
En av de mest gledelige overraskelsene denne sesongen var at alle rosehagtorntrærne (Crataegus Laevigata Paul´s scarlet) vi kjøpte våren i fjor allerede blomstret frodig. Det var et skikkelig vakkert skue der de har stått på rekke og rad, dekket av cerisefargete blomster!
 Til tross for en forholdsvis tørr sesong så langt, opplevde vi likevel den største flommen noensinne siden vi kjøpte huset i Sverige for snart 7 år siden. 

Store mengder vann fra Trysiltraktene skulle passere Klarälven for å få kontroll med 100 års flommen som herjet der oppe.
Dette medførte at bryggen vår lå langt under vann i flere dager. Heldigvis opplevde vi ingen skade, hverken på bryggen eller bygninger, så noen dager etter at bildet til venstre ble tatt, kunne vi igjen bruke den som normalt. Treverket ble skurt rent og møbler fikk igjen sine vante plasser.
En ser det ikke på bildet til venstre, men i vår ble "måken Jonathan" og hans make såpass tamme at de like godt bestemte seg for å bygge rede like ved spisebordet vårt. Den noe uvanlige plasseringen av reiret skyldtes nok at "Måkeøyene" like utenfor eiendommen var under vann en periode.. Heldigvis rakk de ikke å legge egg før øyene begynte å komme til syne igjen og noen få dager etter hadde de bygget nytt rede der de alltid har bodd. Vi dro selvfølgelig sporenstreks til blomsterbutikken for å "gjenerobre" blomsterpotten!
Nedenfor ser du hvordan redet hadde blitt integrert med noen av blomstene som opprinnelig var i potten. Hvem sier måker ikke har sans for estetikk... ;-)

To hortensia fikk plass i potten sammen med de blomstene som hadde overlevd måkenes herjinger. Forhåpentlig vil plantene vokse seg litt større og frodigere etter hvert...


Bildet nedenfor: Vannstanden er mer normal og bryggen er gjenerobret! :-DEllers har plantenes vekst vært nærmest eksplosiv så langt i sommer. Trepionen jeg kjøpte via en planteimport gjennom Hagegal for noen år siden har nå blitt hele 1,5 meter høy og omtrent like omfangsrik. Den blomstret frodig i flere uker med store, hvite, duftende blomster.
Dessverre er det ikke bare de plantene vi ønsker i hagen som trives i år. Ugress har også kjempet om plassen, noe som kan være en aldri så liten utfordring for en "hagegærn" hobbygartner med ønske om giftfri OG lettstelt hage, men det kan jeg jo kanskje ta opp i et senere blogginlegg....

Ha en fortsatt riktig fin dag!Kommentarer

 1. Vilket vackert rede- ett sånt konstverk. Visst är det mycket som borde görad vid denna årstiden men man måste ju hinna med att njuta också.
  Så fint ni har det med sittplatsen vid vattnet. Vidunderlig utsikt.
  Ha det gott
  Anette

  SvarSlett
 2. Skummelt med flom, men det var jo bra at det ikke ble skade på noe. Artig med måkereiret! Synes den hadde god sans for form og farge :-)

  Ha en fortsatt fin dag du også!

  SvarSlett
 3. Vilka underbara bilder från ert vackra sommarställe, förstår att ni trivs och njuter av de härliga vyerna.

  ...och så gissar jag att du läst boken om Jonathan Livingstone Seagull!

  Ha det skönt i den vackra naturen!

  SvarSlett
 4. Godt vannet sank :-)) Og veldig morsomt med måkereiret i blomsterpotten! Rene dekorasjonen, men kanskje godt at det ikke ble egg med påfølgende unger?! Da hadde nok blitt leven ut på sommeren :-))

  SvarSlett
 5. Vakkert :) måkeredene bør vel ligge litt unna, når en tenker på støynivået. Her er kjøttmeiser i kassene, til og med de støyer på (sjarmerende vis).
  Nyt sommerdagene.

  SvarSlett
 6. Så artig med måkereir i urnen. Ikke alle måker som har en så flott bolig! Nydelig rosehagtorn også :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg