Junibalkongen

Nå som sommeren virkelig er her for fullt, har vi begynt å tilbringe mye tid på balkongen vår. Vi har derfor vasket den grundig, skurt det flislagte gulvet og kjøpt nytt "gressteppe". Alle potter, lykter, bord, stoler, kar og kurver har gjennomgått en grundig rengjøring og nå føler vi at leiligheten plutselig har fått et ekstra rom.
Jeg har jo, som vanlig, mange planter som står og venter på å sendes over til Sverige. Jeg orker ikke å fjerne dem fra kjøpepottene, så i stedet prøver jeg å få dem til å gli inn i balkongens øvrige miljø. De blir jo ikke stående der så veldig lenge.

Til helgen skal vi tilbake til vår svenske hage. Da kommer vi til å ha 5stk rhododendron, 20stk roser og en korallkristtornbusk. De tar jo stor plass, men jeg føler likevel det er fullt mulig å bevege seg- og oppholde seg på balkongen.Til høyre:
Akssøyleblomst "Liatris Spicata" og bunndekkende roser er kanskje ikke så vanlig å se på en balkong, men jeg liker dem og nyter dem så lenge de befinner seg her i Oslo. De lilla spirene skal snart plantes langs elvebredden i Sverige.


Nedenfor: Heller ikke så vanlig plante på en balkong? Maisplanter er plassert på spisebordet og innimellom forskjellige planter på balkongen. Jeg vet ikke om de kommer til å frembringe mais riktignok, men uansett er tanken å plante disse i grupper ved elvebredden. De blir høye og flotte og påminner jo på mange måter kjempeprydgress som vanligvis ikke takler våre herdighetssoner?

De kommer også til å bli med meg til Sverige denne helgen.

Rhododendronbusker er plassert i en ende av balkgongen. Der står de og venter på å få reise til sitt nye hjem i vår svenske hage. 


Frodige planter på balkongen, selv om blomstringen kanskje ikke er like frodig som i fjor på denne tiden :-)Stemorsblomstene fyller alle balkongkassene ennå. Vanligvis har de blitt erstattet av andre, riktblomstrende sommerblomster på denne tiden, men alt er litt senere enn ellers i år. Det gjør ikke så mye nå som temperaturene er så fantastiske som nåtildags. Det eneste skåret i gleden måtte da være at enkelte planter fort blomstrer ferdig i såpass varmt vær, men det gjør INGENTING! Jeg liker grønne planter også! :-)

De fleste rhododendron buskene vi har i  Sverige kommer nok ikke til å blomstre så mye i år. Til det var nok vinteren for tøff denne gang. Men allerede forrige gang jeg var der borte, for snart en måned siden, hadde selv de plantene som mistet alle sine blader fått nye knopper :-)

- Og nå som jeg har så mye rhododendron i blomst her på balkongen, så klarer jeg fint å vente ett år på å få se mine gamle busker i blomst i hagen.

Ha en fortsatt riktig fin kveld! 

Kommentarer

 1. Ja du har ret alt er lidt senere denne sommer.
  Dejlig altan I har og sikke et skønt hode/skulptur...:-)
  Den gule rhododendron har jeg ikke set før.. hvad hedder den?
  Da jeg flyttet til Danmark var min sidste adresse Hegdehaugsveien..lige bag slottet. Den gang var der ingen Aker Brygge som i dag, men Slotsparken gik jeg igennem hver dag på vei til mit job i Grensen...:-)

  Søndags hilsen fra Lisbeth
  (som en gang i mellem får lidt hjemlængsel).:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth.
   Da har du jo bodd i området :-)
   Rhododendronen på bildet heter "Elsie Straver"

   Ha en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 2. Her var mye snadder, maisen vekket interessen min. Jeg synes den har så artig vekst. Kunne godt tenkt meg det På Solbakkjen. Har du sådd dem inne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei November-Symra. For å være ærlig har jeg kjøpt dem på et planteutsalg. Der solgte de potter med 20-25 planter i. Jeg har riktignok stiklet dem og pottet om, men i år orket jeg ikke så egne planter :-) Jeg kommer nok til å gjøre det i fremtiden om det blir vellykket...
   De tørkede maisfrøene en kjøper til popcorn kan sikkert fint brukes til å lage "prydgress- mais" med. Spiringen pleier å være OK og de koster jo nesten ingenting i innkjøp :-)

   Ha en fortsatt fin dag.
   Stein

   Slett
 3. Balkongen deres er like imponerende hvert år=) Den ser ut som en liten oase. Så artig å ha med så mange planter til Sverige=) Håper dere har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Takk for alltid like hyggelige hilsener!
   Ja, det blir litt mye planter vi frakter over til Sverige hver sommer, så nå har jeg bestemt meg for å roe litt ned, for det blir mye jobb med slikt når jeg kommer over dit og bare har et par dager på meg. Det er jo mye annet enn planting som burde vært gjort... ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 4. Åh, på den balkongen kunne jeg godt å ha tenkt meg, og tilbringe en lang god sommer. Så utrolig koselig.

  Ønsker deg en fin ny uke. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi.
   Så hyggelig sagt :-D
   Ha en fortsatt riktig fin dag
   Stein

   Slett
 5. Frodig og fint, og kanskje ekstra fint når du vet at de plantene snart reiser videre østover. Regner med at selv om noe fjernes, kommer det nye planter inn på balkongen snart...

  Akssløyleblomsten minnet meg på at jeg glemte å flytte en tilsvarende i feriehagen - den er i ferd med å bli kvalt av rosestorkenebb og skvallerkål, hm, kanskje det er for sent... Det er flotte planter særlig når de får litt størrelse.

  Mais langs elven var en god idé! :) Men kan de ikke sås direkte - i hvertfall hvis det skal gjentas hvert år? Kanskje våren er for kald, har ikke sådd mais siden jeg var omtrent 12 år og det er tross alt noen uker siden nå.

  Ha en fin utplantingstur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Bille. Ja, jeg er veldig glad i akssøyleblomst! Håper din overlever de innpåslitne plantenaboene! Opplever at Liatris er en veldig fin plante å bruke i bed hvor en ønsker å gi et litt naturpreg, siden den sklir fint inn blant prydgress og engblomster :-)
   Jo, jeg hadde nok sådd mais selv om jeg hadde kommet på det tidligere, men du vet hvordan det er med slike impulshandlinger og ideer som plutselig melder seg når en ser en plante på et planteutsalg... ;-)
   Jeg skal forsøke å sette dem i klynger slik at de gir inntrykk av klaser med prydgress. Skal bli spennende å se om det fungrer som jeg forestiller meg ;-)
   Ha en fortsatt fin dag.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg