Drivhusrengjørning

Siden helgen var fylt av både sol og varme, så kan jeg ikke nekte for at det klødde i fingrene etter å "åpne" drivhuset for sesongen. Nå er det jo ikke slik at jeg har mulighet for å fylle det med såplanter og stiklinger. Jeg har fortsatt ikke noe automatisk selvvanningssystem eller ekstra belysning og det er jeg jo helt avhengig av siden jeg ikke er i vår svenske hage så ofte før våren tar til for fullt.

Men vi fikk jo likevel gjort en hel del i drivhuset denne helgen. Vi ga det nemlig en grundig hovedrengjøring. Det vil si, vinduene inn- og utvendig, gulv, møbler og alt annet fikk seg en skikkelig omgang med vaskekluten.
I det milde vårværet virket det som en god ide å flytte ut en del planter. Det angrer jeg på nå, for neste uke er det jo meldt mye kjøligere temperaturer og jeg har ikke oppvarming i drivhuset...


På bildet ovenfor er det en daddelpalme, en Cycas Revoluta og en liten olivenbusk som er fraktet ut i drivhuset. 

Til høyre:
Det ene bedet jeg har permanent inne i drivhuset fikk en skikkelig opprydning. Tørt løv ble fjernet fra planter og jord og liljestilker ble fjernet slik at nye spirer kan få fritt spillerom. Det er ikke så lett å se på bildet, men klatreplantene er alt i knopp. Både Kiwi, vinranke og klematis har taklet vinteren fint, så jeg håper på en frodig sommer i dette bedet.
Foruten plantene jeg alt har vist har jeg bare en krukke med en ildblomkarse og en krukke med prydgress frø.
Ikke mange planter i et drivhus med andre ord, men når våren har kommet for fullt håper jeg å hente ut resten av plantene som har statt til vinteroppbevaring innendørs. Så får vi bare håpe at palmene jeg har i drivhuset nå ikke dør til neste gang jeg avlegger svenskehagen et besøk.
Ha en fortsatt fin kveld.Kommentarer

 1. Så deilig med rent drivhus :) Her desinfiseres det hele etter sesongslutt på høsten, da drivhuset er hjemmet til utallige (les alt for mange) tomatplanter, chili, paprika, agurk og basilikum. Lykke til med palmene også, vi krysser fingrene for fortsatt godt vær.

  SvarSlett
 2. Så koselig dere har det i drivhuset! Og for en beliggenhet! Tenker det er deilig å slappe av der og nyte utsikt til sjøen! Håper plantene du flyttet ut klarer seg fint og at det ikke blir så kjølig. Det er fortsatt veldig tidlig på året, og vi blir litt lurt av den rare og milde vinteren vi har hatt. Jeg er sååå innstilt på vår nå og vil bare at termometeret skal krype oppover gradestokken.
  En fin dag ønskes fra Tone

  SvarSlett
 3. Kjekt med reint og ryddet drivhus. Håper palmene dine klarer seg fint. De andre plantene du satte ut er vel ikke så vare for lavere temperatur.
  I går hadde vi en flott vårdag med sol i Bergen. I dag regner det igjen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg