Årets første skikkelige vårhelg!

Denne helgen hadde jeg bestemt meg for å være hjemme i Oslo. Men Fredag fikk jeg vite at en plantebestilling hadde ankommet fra Tyskland, én måned før tiden! Jeg fikk derfor med meg en god kamerat og dro bort Lørdag morgen. Plantene jeg mottok fra "Eggert Baumschulen" var i en veldig fin skikk, så det var en fryd å plante dem rundt om på eiendommen!

Været var nydelig. 8 grader i skyggen på Lørdag. Hele 14 grader på Søndag! Dette inspirerte oss jo selvfølgelig til å tilbringe så mye tid i hagen som mulig. Vi fjernet løv og gammelt rask fra spaserveier, bed og alle andre steder.

Over alt popper løkvekster og stauder opp av jorden for tiden. Dette lover å bli det frodigste hageåret i svenskehagen så langt, for i skogen, drivhushagen og over alt på resten av eiendommen yrer det av grønne skudd nå. Jeg ante virkelig ikke jeg hadde plantet så mange løkvekster rundt omkring!


Blåveisblomstring er ikke så uvanlig i skråningen bak huset. Der vokser de nesten som ugress og har ofte blomstret i Mars tidligere år også. Men jeg tror det er første gang jeg har sett dem i blomst inne i skogen hvor forholdene er langt mer skyggefulle, selv nå om våren! Bladene er spist opp av rådyr for lenge siden, men de kommer nok tilbake ganske snart.


Primula er jo en vårblomstrende plante, men vanligvis kommer de først flere uker senere. De er ikke så store og frodige ennå, men så er vi jo bare kommet til 9 Mars!  Siden vil nok skogsbunnen se mengder av disse og andre varianter av disse. Forhåpentlig vil de da være langt mer lubne. Men det er da noe spesielt med årets første blomstring..!?
Nedenfor: De hvite julerosene: Helleborus "Niger" har blomstret i noen uker alt, men nå er også de fargete variantene fulle av knopper. Her er det en H. "Atrorubens" som er i ferd med å springe ut i blomst.


Nedenfor:
De fleste mahonia plantene mine er snauspiste av rådyr denne vinteren. De har også spist en mengde knopper på mine rhododendron, magnolia, syriner, japanske kirsebær og mange flere. I vinter pakket jeg nemlig ikke inn noen av plantene for å beskytte dem.


Skogen har etter hvert fått litt for mange planter til at jeg kan vinterbeskytte dem alle.


Til venstre. Noen av de nyeste plantene som jeg har vært mest redd for laget jeg små "tipier" av gamle kvister i håp om at blomsterknoppene ikke ble oppspist av rådyrene ennå en gang.
Om det virket vet jeg faktisk ikke. Jeg har selvfølgelig inspisert dem og desverre ser det ut til at de glupske storeterne har forsynt seg grovt, men jeg håper jo fortsatt at en og annen blomsterknopp kan få lov til å springe ut!?


Ha en fortsatt riktig fin kveld!


Kommentarer

 1. Heisann :) Våren har definitivt gjort sin entre på dine kanter. Herlig å se alle de fine vårtegnene hos deg! Hos oss har vi klort oss fast i sterk vind og regnet har kommet i bøtter og spann, men det er lovet bra til uken så det får vi glede oss over :) Sjarmen med uvær er lyden fra havet når det koker som værst! Håper tipiene du har satt opp holder rådyrene borte fra plantene dine!
  En riktig fin uke ønskes fra Tone

  SvarSlett
 2. Åhhh så flott! Så deilig å se både blåveis og krokus!
  Tipper du ikke angret på at du dro over ;)

  SvarSlett
 3. Herlig med tidlig vår for oss hagegale. Kjekt er det også når ein har gløymt at ein har planta så mykje vekstar at det blir ei ekstra glede når alt poppar opp om våren. Utrulig spennande og flott område du har laga deg i skogen.
  Spennande med nyplanting no alt....får håpe dei glupske firbeinte held seg unna.
  Ha det fint og nyt våren i hagen.

  SvarSlett
 4. Fantastisk hvor varmt dere har hatt det! Vi kan jo ikke klage, men den kan vi ikke slå. I dag kom solen og det hjelper jo på alt?!

  SvarSlett
 5. Dejligt at I også have en skøn og varm weekend. Har havde vi også 16 grader i søndags. Ja foråret har indtaget vores haver og vores hjerter - og så KAN vi ikke gå tilbage til vinteren. Vi krydser fingre for at sneen bliver væk.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlett
 6. Hei! Morsomt å se vårskogen hvor det pipler opp. Vi må også ha elg og rådyr i mente, men de pleier ikke å dukke opp i sommerhalvåret. Får krysse fingre. Du var da heldig med været da du "måtte" ta en tur til hagen. Håper på mange soldager. Ha en fin kveld! Anne

  SvarSlett
 7. Nydelige bilder, og deilig å se at våren så absolutt er på vei. Gleder meg veldig til å ta fatt på hagen igjen :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg