Hagesenter på Spansk..


Hva gjør en når været er overskyet og stranden ikke frister så veldig? Vel, jeg vet ikke hva andre gjør, men da oppsøker jeg ofte et av mange hagesentre her i området. Her er det nemlig inspirasjon å hente i store mengder! Spanske hagesentre er selvfølgelig ikke like, men de som ligger i nærheten av meg har jeg jo litt erfaring med. Noen er små og familiedrevne. De satser stort sett på sommerblomster og sesongplanter.

Andre fokuserer mer på busker og småtrær og/eller hagefigurer. Men så har du også de som like godt gaper over det hele. Og i dag var det et slikt senter vi valgte å oppsøke Jardineros Navarro. Dette ligger bare 10-15 minutters kjøretur unna hagen vår. De ansatte innehar en sjelden stor kunnskap om alt som er grønt og tar seg mer enn gjerne tid til å følge deg rundt og gi gode og gjennomtenkte råd og tips om de riktige plantene til din hage og dine bed!
Her nøyer de seg ikke med å finne frem en sekk gjødsel om du ber om det. De brenner stort sett for organisk dyrking og vil gjerne høre litt om din hage. Hvilke planter du har, og så videre, for som de sier. Ulike typer hager krever ulik type gjødsel.

Skal du oppsøke et hagesenter som dette bør du sette av god tid, for her er forholdene enorme! Senteret strekker seg over flere mål og har alt fra små planter til palmer og trær på flere titalls meter høyde.
Her kan du få kjøpt stein, sand, jord, statuer, hagemøbler, patioer og alle tenkelige- og utenkelige, hagerelaterte artikler. 

Og om du er litt over gjennomsnittlig interressert i hage, så har du også mulighet å få kursing i alt fra blomsterbinding, poding, beskjæring og det meste annet.  Her er hage en pasjon og en livsstil! 

Problemet er selvfølgelig at en nesten ikke klarer å bestemme seg for hva en skal ha når utvalget er så rikt og mangfoldig!Nedenfor: Ingenting å si på utvalget av roser. Rundt om i hagesenteret er det dessuten karpedammer, papegøyer og rikelig med sitteplasser.Nedenfor: Kanskje en 10-15 meter høy palme frister?Hagefigurer finnes for de fleste typer smak og lommebok. Denne er laget av rustent jern og store elvestein. Den store, hvite steinen øverst holdes egentlig oppe av statuens arm som er bakoverstrukket og derfor ikke synlig på bildet.

Hagefigurer hugget ut av massive steinblokker er nok for dem med tykkere lommebøker.


Til venstre.
Japansk zehn stil er på full fart inn i spanske hager. Dette vil nok bli altfor mye jobb for mine egne bed ;-)

Egyptisk inspirerte statuer i svart granitt er jo pent å se på men kanskje ikke noe for min hage- eller lommebok...


Før jeg begynte med hage trodde jeg at "jord er jord". Siden har jeg forstått at det nok ikke er fullt så lett. Her kan du kjøpe jordforbedring i løs vekt, så uansett om din hage er sandholdig eller består av leire kan du finne hjelp her. 

Om jeg hadde noe med meg hjem igjen etter en slik tur? Ja! Men det kan jeg jo kanskje skrive om i et senere innlegg. 
Ha en fortsatt riktig fin vårdag! Kommentarer

 1. Utrolig ! Der kan man gå amok!
  Jeg regner med at det kommer en fortsettelse på denne historien ja :) Om ikke annet så har vi sett sola her også i dag. Første skikkelige hagedag er ikke vondt det heller :)

  SvarSlett
 2. Herlighet =O Aldri så litt større en det lokale Plantasjen :-)) Kos dere!

  SvarSlett
 3. Så morro! Spent på hva som ble med hjem :) Fortsatt fin ferie!

  SvarSlett
 4. Jeg går sjeldent i butikker, men hagesenter blir noe helt annet. Spennende.

  SvarSlett
 5. Artig å bli med innom - en perfekt skyggedagaktivitet! Litt større forhold enn der jeg pleier å gå, ja. Men lurer litt på hvordan jeg skulle transportert hjem et tre på et par titalls meter... Måtte nok hatt litt bærehjelp ja, he he.
  Nyt helgen!

  SvarSlett
 6. Himmel og hav for en planteskole! Gleder meg til å lese om fortsettelsen:-)

  SvarSlett
 7. Der var det mye spennende og flott. Herlig å kunne rusle rundt og drømme seg bort og bli inspirert :)

  SvarSlett
 8. Det var litt av et sted, Stein. Det er alltid artig å besøke hagesentere langt vekk fra hjemme. Vis oss gjerne mer fra spanskehagen!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg