Turist i egen by: Tjuvholmen!
Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å være turist i egen by, men denne sommeren har jeg bestemt meg for å være litt flinkere til nettopp det. Så i dag dro vi ned til Tjuvholmen for å se den nye bydelen som har oppstått like ved Aker Brygge. La meg si det først som sist. Tjuvholmen er en arkitektonisk perle med egen strand, brygger, kanaler og vakre broer som binder det hele sammen.
Beplantingen her er mange steder et oppkomme til god inspirasjon!
Bruken av sommer- blomster, stauder prydgress, trær og stein er skikkelig vakkert!
Fargevalget i de fleste krukker og bed går stort sett i lillatoner, iblandet blått og mintgrønt. Vakkert!
Nedenfor:
Jeg mener denne planten er Lysimachia Nummularia Aurea i store mengder? I så fall vil den snart blomstre i store mengder gult, men det mintfargete bladverket er jo heller ikke å forakte...!?
Store, firkantede krukker i grå fiberbetong henter igjen temaet fra bedene rundt omkring. Det samme gjør bruken av lillablå hortensia og eføy.
Integrerte sittebenker i tre er et gjennomført element som myker opp gatenes gjentatte bruk av granitt, stål og semenent. Prydgresset Festuca Glauca er, med stort hell brukt gjentatte steder og krukker og bed et litt mer uformelt preg samtidig som de passer utmerket inn i fargevalget forøvrig.
VANN er ellers et gjennomgående element i hele denne bydelen. Ikke så rart kanskje siden den er omgitt av fjord, broer og kanaler. Gjennom hele Tjuvholmen renner en kontinuerlig "bekk" i gatene med små springvann som tilsynelatende spruter opp av gaten enkelte steder.
Om en følger bekken vil du til slutt se at den renner ut i kanalen som skiller Tjuvholmen fra Aker Brygge.
Nedenfor:
Oppfinnsomme vannelementer er fint fordelt. Noen blir stående som fine blikkfang på åpne plasser. Andre danner kunstferdige fossefall som styrter ut i Oslofjorden.
Om du har planer å besøke Oslo, så anbefaler jeg deg å avlegge Tjuvholmen et besøk. Er det sol og varmt i været har du rikelig med mulighet å finne deg en behagelig gressplen, eller flytebrygge å sole deg på. Eller du kan vandre rundt, spise på en god restaurant eller ta deg en forfriskning på en av de mange elegante barene. Men vær observant på at Tjuvholmens spise- og drikkesteder er i øvre prissjikt! Og skulle du ønske å kjøpe deg en leilighet, så ligger prisene på mellom 10 og 50 millioner kroner!
Ha en fortsatt riktig fin kveld!
Krypfredløs egner seg godt til slike store områder fordi den vokser så fort, og veldig dårlig til små felt innimellom i et bed av samme grunn.
SvarSlettTommelen opp for Tjuvholmen og blogginnlegget ! Lekkert!
SvarSlettFlott sted og flotte bilder! Ja, noen ganger er det lurt å være turist på eget hjemsted.
SvarSlettOoo, så fint å se at noen har tenkt helhet i beplantningen. Kanskje jeg må ta en tur jeg også!
SvarSlettDet er koselig å være turist i egen by=) Flotte bilder, og jeg gleder meg til neste Oslotur=) Vibeke
SvarSlettHei! Dette var inspirerende å se på. Må ta meg en tur. Ha en fin kveld! Anne
SvarSlettHei Stein.
SvarSlettDette var virkelig flott. Byen er i den flottaste sommardrakt. Kjekt når det blir gjort så skikkelig og gjennomført.
Du lurte på korleis skulpturane vart laga i den hagen eg var på besøk i. Veldig enkel måte. Mange av fundamenta var tjukke sementrør som var oppfylde med sement. Ned i der sette dei armeringsjern i det som skulle holde skulpturen t. d føtene eller eit sentrum oppover. I tillegg vart det brukt mykje hønsenetting til å forme dei. Skulpturane vart støypte i ståande retning. La på betong så mykje som det gjekk an før det seig av og let det tørke før neste lag. Slik held ho på til ho var ferdig. Av hønsenettingen forma ho forskjellige kle og svøp som hang laust rundt skulpturane, der kunne ho berre ha på litt og litt sement så det ikkje skulle miste fasongen. Egentlig ein enkel måte og dei var veldig detaljerte og fine.Veit ikkje om dette var forståelig i det heile tatt.
Nyt sommaren med hagesysslane dine, frå MarJE.