En tur i drivhushagen


I dag tenkte jeg å vise dere noen bilder fra drivhushagen slik den så ut denne helgen. Det er ikke så mye blomstring der for tiden, men de fleste plantene er proppfulle av knopper, så jeg regnere med en frodig ferie i år.

Til våren trodde jeg jo at de fleste rosene ikke hadde taklet den strenge vårvinteren. Der tok jeg feil. Faktisk hadde veldig mange klart seg mer eller mindre fint. De har bare våknet senere i år.

I min iver etter å fikse på det som var skadet i hagen bestilte jeg inn en mengde nye roser.
Resultatet ble at jeg plutselig hadde mer roser enn drivhushagen kunne romme. Løsningen?
Jeg har bestemt meg for utvide den!

Det er forresten veldig gledelig å se hvor mye som kommer tilbake i år. Store mengder liljer titter opp over store deler av hagen. Selv dem som plutselig visnet og døde før blomstring i fjor.
Her og der har bregner og lupiner blandet seg med mine nyplantede roser og andre prydvekster. Jeg gjør ingenting for å fjerne disse, for det binder denne delen av hagen sammen med resten av eiendommen.
Stålsylinderen i forgrunnen av bildet er en "sneglefelle jeg skal grave ned i bedet. Disse har jeg plassert over hele hagen. Jeg fyller dem med øl og får dermed et lite intrykk av hvor mange snegler jeg har i hagen. Det er heldigvis ikke mange! Iberiaskogssneglene har jeg ikke sett en eneste av i år, men jeg har en liten mengde av dem med hus på ryggen ;-)


Nedenfor: Salix Lanata har vært et velkomment nytt innslag i hagen i år. De danner krypende busker med sølvfargete blader og passer perfekt blant mine bunndekkerroser.


Bildet til høyre:
Rosemandeltreet overlevde vinteren med glans og hadde blomstret frodig med rosa blomster. Men jeg var desverre ikke i Sverige i den perioden.
Busken til venstre for treet er en rockii trepeon. Den har vokst noe voldsomt i år, men kom bare med en eneste hvit blomst i motsetning til fjorårets flor.
Jeg vurderer å stamme trepeonen opp så den etter hvert vil se ut som et lite tre, for nå skaper den et litt rotete intrykk.
Håpet er at rosemandeltreet kun skal være omgitt av bunndekkende roser og andre krypende vekster.

Jeg skulle jo gjerne sett mye mer blomstring nå - også i denne delen av hagen, så har du et forslag til stauder som har høysesong på denne tiden? - Helst i rosa, cerise, blått eller hvitt?Desverre er også dagens bilder tatt med mobiltelefonen, så jeg beklager kvaliteten.


Kommentarer

 1. Nå er det grønt og flott i hagen din, Stein! Mye å glede seg til. Hva med storkenebb i forskjellige nyanser? Mine blomstrer flott nå. Den svartelistede sølvarve er også flott som bunndekker ... Den er strålende hvit + sølv nå hos meg. Løytnantshjerter og småhjerte blomstrer . Bergløk - allium? Altså sentblomstrende vårløk. Svineprydrot . Hvitpurpurkongslys - For ikke å glemme peoner!! Det var vel en kjapp opplisting av det jeg har i blomst i hagen min nå.

  SvarSlett
 2. Jeg ser du har stor interesse for planter.
  Takk for kommentar hos meg.
  Vi har en veldig tidlig sommer i år, faktisk forsvant våren.
  Det gjør meg litt redd for hva som er igjen av blomstring når resten av sommeren er her...
  Vi er jo faktisk på over 70 grader nord.

  SvarSlett
 3. Akeleier, Iris, løytnantshjerte og småhjerter. Papaver orientalis. Også peoner i ulike arter og sorter, selvfølgelig. Noen spinosissima(pimpinelle)roser som blomstrer tidlig er også bra! Og rosebusken Louise Bugnet.

  SvarSlett
 4. Hei og takk for omvisning! Knopper er spennende = noe å glede seg til! Så fint at mandeltreet har greid seg så godt! Forslag til planter... hm, har du Løytnantshjerte, Småhjerte, Iris finnes jo i både hvitt og blått og sikkert rosa også, Akeleier finnes i alle de fargene. Syrin kankanskje bli litt stor, men så mener jeg å huske at du allerede kjøpte inn flere ulike Syriner tidligere.

  Blir flott med alle de rosene! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Jeg slenger med et forslag til : Astrantia - den skal jeg så til neste år. Lekker fyllstaude med koselige blomster.

  SvarSlett
 6. Ingen tvil om at det er frodig hos deg nå :) Herlig! Alltid kjekt å se hva som har skjedd siden sist :)

  SvarSlett
 7. Så flott at rosene dine overlevde og ikke minst at det ble fler;o) Snart er det vel langfri og sommerferie i Sverige? Uansett må dere kose dere masse, god sommer klem fra Ellen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg