Drivhuset sent i Desember....


Til tross for at snøen ligger fint og drivhuset for lengst er tømt for alt som er grønt for sesongen, kan jeg likevel ikke la være å ta meg jevnlige turer ut dit selv nå midtvinters.
Det er nesten litt magisk å være der inne. Iskrystaller har lagt seg fint på alle glassflater utvendig, noe som skaper spennende og uvanlige lyseffekter. Blikket dras ikke så mye ut i hagen som tilfellet er på sommersesongen. Noen dager har rimfrosten dekket glasset fullstendig. Da føles det som jeg befinner inne i en hvit isboks...


Rommet er stort sett fylt med tomme terracottapotter, hagefigurer, utemøbler og noen ting som ikke utfyller en annen oppgave enn å pynte opp drivhuset på sommertid.
Gargoylen på bildet til venstre er en av de tingene jeg har valgt å overvintre "innomhus"
Til sommeren har jeg bestemt meg for å lage en sokkel han kan få sitte på, slik at han nesten kommer opp i øyenhøyde. Da vil han sannsynligvis flyttes ut i drivhushagen

Drivhuset er nok langtifra pyntet og stylet, egnet til noen "hjemme hos" reportasje. På gulvet står der en mengde krukker og kasser med fliser jeg planlegger å bruke på gulvet.
Kurver og redskaper står også tilfeldig plassert både her og der, men som sagt- jeg elsker likevel å ta meg en tur ut dit! - selv når snøen laver ned og kvikksølvet i termometeret er langt ned på de blå tallene...


Har du drivhus? Hva benytter du det til nå på vinterstid?Jeg ønsker deg en fortsatt riktig fin Romjul! Kommentarer

 1. Jeg har ikke drivhus.......enda. Men det kommer etterhvert.
  Jeg ønsket meg C. Dalbys nye bok om drivhus til jul, og fikk den.
  I tillegg tråler jeg nettet etter drivhusbilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Den boken har jeg ønsket meg også! :-D Jeg håpet jeg skulle få den til jul, men...
   Jeg tror jeg må gå til innkjøp av den selv snart... ;-)
   Spennende å se hva du ender opp med til slutt! Jeg planlegger også å bygge nytt drivhus i år, men av restene fra et gammelt kjøpedrivhus, så det blir ingen viktoriansk drøm med andre ord ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin Romjul

   Slett
 2. Du har så my artig i hagen din. Vet jeg har sagt det mange ganger før, men elsker alle figurene du har. Gleder meg veldig til å se hva du skal lage=) Fint å ha noe å glede seg til=). Jeg synes absolutt ikke at drivhuset ditt skal være stylet! Vi bruker vårt drivhus til å lagre potter og hagemøbler. Vårt er MYE mindre enn ditt, derfor er det litt begrenset med plass. Høres forresten veldig deilig ut å tilbinge julen på sommerhuset i Sverige=) Håper resten av juleferien blir fin=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Så hyggelig at du liker hagefigurene! :-D
   Jeg har kjempesans for deres hjemmelagete drivhus. Det har skikkelig sjel. Nei, stylet er drivhuset mitt definitivt ikke ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin Romjul!

   Slett
 3. Du har det nok mye ryddigere i drivhuset ditt, enn det jeg har i mitt. Nå som vinteren er her, så virker drivhusene så stille. Gleder meg til våren når det begynner å bli liv i hagen igjen.

  Ønsker deg ett riktig godt nytt år! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi. Jeg vet ikke om jeg har det ryddigere i drivhuset- eller om jeg bevisst fotograferer de vinklene som ikke ser så ille ut.... ;-)
   Helt enig med deg: Nå klør det skikkelig i fingrene etter liv i hagen igjen! :-D
   Ha en fortsatt riktig fin Romjul
   Stein

   Slett
 4. Så flott drivhuset ditt er på vinteren. Mitt er fullt av hagemøbler, potter og div. hageutstyr. Jeg var og måket drivhustaket i går, for det var fullt av snø og det var meldt om masse regn, så jeg tok ikke sjansen på at det ville gå bra. Jeg er livredd for at det skal skje noe med det, så her blir det passet på gjennom hele vinteren.

  Din Gargoyle kunne jeg ha tenkt meg maken til, for den er så fin :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Jeg har også vært og måket drivhustaket før mildværet kom for fullt. I dag er det meste av snøen smeltet bort- og til kvelden er det meldt regn, så da forsvinner vel resten også.
   Gargoylen har jeg kjøpt på Krukkegaarden i Drøbak. De har veldig mange fine varianter av dem, så jeg kunne gjerne tenke meg en eller to til selv.... :-)
   Ha en fortsatt riktig fin Romjul
   Stein

   Slett
 5. Ett ställe att njuta i!!
  God fortsättning och ett gott nytt år
  Mariana

  SvarSlett
 6. Så ryddig å fint du har det i ditt drivhus!
  Jeg ønsker meg drivhus!! Vi har hagestue... der lagrer vi ute møbler og div ting og tang,egner seg ikke for noe hjemme hos reportasje, nei:)
  Ha en fin dag!
  Hanne

  SvarSlett
 7. Jeg ser vi er flere som koser oss med Claus sin bok og lengter etter et eget drivhus. En vakker dag :) Øverste bildet var flott! Nå har du inspirert til fornyet innsats for å realisere drømmen :)

  SvarSlett
 8. Dere har en drøm av et drivhus, akkurat slik et ønsker jeg meg. Stor jule og nyttårsklem!

  SvarSlett
 9. Hei! Ditt drivhus er full av stemning. Her det fullstappet av krukker, redskaper og hagemøbler, men i mars tas det i bruk og det er jo ikke lenge til. Godt nytt år! Hilsen Anne

  SvarSlett
 10. Hei. Denne "isboksen" ser bare herlig ut! Jeg har veldig sans for å bruke drivhuset som lysthus, i tillegg til dyrking av planter og vekster da. Å benytte drivhuset også om vinteren må jo være halve moroa. Jeg ønsker meg selv et drivhus til mitt jordbærsted i Värmland....

  SvarSlett
 11. Drivhuset deres er flott, Stein! Skal være litt personlig, ikke så stylet. Du bor jo ikke i et interiørmagasin, vel?
  Vi bruker drivhuset sånn som dere om vinteren, stadig innom for bare å sitte der. Hvis vi varmer opp, med en ovn og tallrike stearinlys, kan vi ha gjester der også. Vi har hatt ti gjester på varm suppe i desember (kuldegrader). Det er kjempestas for oss, og helt spesielt for gjestene våre.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg