Snart er det Jul...!

Bare noen dager igjen, så er Julaften her. Men for meg begynner feiringen egentlig i morgen, for da er det starten på 10 dager helligdagsfri!
I kveld kommer vi til å fjerne julepynten i leiligheten i Oslo. Lysene på terrassen og kransen på døren skal riktignog få bli værende til vi vender hjem igjen, men det er litt deilig å komme tilbake til "julefritt hus" i Januar!

I Sverige skal vi derimot pynte litt når vi kommer over!
Jeg fant derfor frem noen bilder fra fjorårets feiring der borte. Da hadde det ennå ikke falt snø på denne tiden, men det har vi derimot fått i år. Ikke så mye riktignok, men et fint lag på marken skaper jo fin Julestemning det også! :-)

I fjor kjøpte vi noen kunstige trær vi plasserte i hagen. I år har vi kjøpt enda flere av disse, for selv om de ikke har hverken bladverk eller nåler, så gir de meg likevel en fin julestemning- og lyser vakkert opp i mørket. Vi har ingen naboer i umiddelbar nærhet til hagen, så det kan bli litt mørkt om kveldene hvis vi ikke selv lyser litt opp her og der ;-)


Julekrybben tas alltid frem på denne tiden, for Julen er jo tross alt en høytid som skal minne oss om fødselen til et barn i Betlehem for litt over 2.000 år siden ;-)Vi har egentlig ikke noen plan angående hvordan vi skal julepynte når vi kommer frem til vår svenske hage, men kanskje jeg skal plassere et lysende tre på bryggen i år? Det lille treet på gjestehus balkongen fungerte i hvert fall fint i fjor, og det er jo, som sagt veldig hyggelig å se ut på litt lys i et ellers ganske mørkt område.

Innendørs pleier vi også å pynte, selv om vi altså ankommer bare noen dager før julaften.
Det meste av juledekorasjonene ligger jo alt i kassene sine. Noe særlig nytt har vi ikke kjøpt med oss i år. Julen er jo en tid med tradisjoner, og det er ekstra koselig å hente frem ting som bringer frem hyggelige minner fra tidligere år.

Jul blir det jo uansett :-)Min julepynt er kanskje ikke så veldig typisk. Nisser erstattes ofte med helt andre figurer, som Julelysestakene nedenfor: Elefanter, giraffer, sebraer, hester, frosker, fete ballerinaer, gallakledte mus og mye annet gir meg utrolig nok julestemning like mye som den rødkledte mannen med hvitt skjegg ;-)
Jeg ønsker dere alle en riktig fin Julefeiring! 


Kommentarer

 1. Ønsker deg en fin Julefeiring i Sverige!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randine.
   En riktig fin julefeiring ønskes deg også! :-D

   Slett
 2. Å så julefint, ja det blir godt med en lang juleferie.
  Jeg ønsker deg og dine en fin juletid, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Tusen takk for det!
   Jeg ønsker deg og dine en riktig fin julefeiring også! :-D

   Slett
 3. Det låter som om ni får en mysig jul i Sverige. Julen är just traditioner, inte något nytt här heller. Jo ljus, för ute är det mörkt. Det ser så mysigt ut med all utebelysnong.
  Ha en riktig fin jul och njut varje sekund :)

  SvarSlett
 4. Så artig å se inne i huset=) Jeg har jo ventet på det... Så koselig dere pynter til jul=) Skjønner godt at du vil komme hjem til julefritt hus. Jeg vil helst ha jula ut så fort jeg starter på det nye året. Det blir nesten alltid en diskusjon med småguttene om når jula skal ut!!!=) Kooos deg med juleferie=) Nyt liver, og god jul til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Dette var spesielt - og stemningsfullt!
  God jul :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg