Når det gamle året dør....

...fødes et nytt!

Jeg ønsker anledningen å takke alle mine hagebloggervenner for mange flotte innlegg på deres blogger i året som har gått!

I kveld regner det her i vår svenske feriehage. De siste dagene har det vært mildvær hele døgnet, noe som har ført til at nesten all snøen nå er borte.
Jeg benyttet derfor anledningen til å ta meg en tur rundt på eiendommen for å se hvordan busker og trær har klart seg så langt i vinter.
I drivhushagen hadde jeg nemlig plantet en del planter som ikke er så vanlige å se i hager her oppe i nord. Blant annet mandeltre og fiken. Begge sortene ser ut til å klare seg riktig så bra hittil!
Det må i grunnen har vært en fin vinter så langt, for nå som snøen er borte ser jeg hvordan en mengde spirer er i ferd med å titte frem mellom høstløv og kvist.

På bildet til venstre titter en liten akeleie opp av jorden, men den var i veldig godt selskap, for jo mer jeg tittet, dess flere planter ble jeg oppmerksom på!
Jeg regner med disse plantene vanligvis spirer på denne måten under snøen- og at nå som den er borte, så er det lettere for oss hagegale å bli oppmerksomme på dem :-) I grunnen er de jo det perfekte eksempel på nettopp Nyttår! Ut av det døde løvet fødes en ny sommer!

Bildet til høyre: Over alt i skogen var krokus i ferd med å spire opp sammen med revebjeller, mjødurt, bregner, honningknoppurt og masse annet. Mange andre planter er jo igjen vintergrønne, men ses ikke av oss før hvor snøen pleier å dekke markene.

Med ønske om et riktig GODT HAGEÅR for oss alle 
ønsker jeg dere


GODT NYTT ÅR!! Kommentarer

 1. Kjære Stein. Vi her i Rantenhagen ønsker deg og dine et strålende nytt år i hagen så vel som i resten av livet! Jeg gleder meg til å følge med på bloggen din i 2013! Klem. Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Marit. Tusen takk for det :-) Jeg har satt stor, både på dine kommentarer her på min egen blogg, og ikke minst å følge innleggene på din - i året som har gått.
   Gleder meg til å følge med på bloggen din i 2013!
   Klem Stein

   Slett
 2. Fint å tenke på at det er mye som ligger klart til å vokse å gro om ikke så lenge.
  Gleder meg til å føge deg videre i 2013!

  Godt nytt år Stein!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Mariann. Ja, det er fint å få en påminnelse om at under snø og is ligger en ny vår og venter! :-)
   Takk for hyggelige meldinger her inne -og for fine blogginlegg på din egen blogg.
   Gleder meg å følge deg i året fremfor oss!

   Slett
 3. Tåke her, på årets siste dag. Men nå går det raskt mot vår. Takk for inspirerende blogg, og godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Villrose.
   Når jeg endelig får svart deg er det faktisk veldig tåke her i oslo også :-)
   Takk for mange hyggelige meldinger her inne og for fine blogginlegg på din egen blogg. jeg ser frem til å følge deg - også i 2013!

   Slett
 4. Her er tåge, regn og næsten storm. Men pyt med det, nu skal vi have dejlig vildtsteg med waldorffsalat og Barolo rødvin...:-)

  Jeg ønsker dere en dejlig aften og et godt nyt år.

  Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth! Viltsteg og Waldorffsalat høres perfekt ut sammen med Barolo rødvin! :-)
   Takk for mange hyggelige hilsener her inne - og for fine blogginlegg på din egen side.
   Jeg gleder meg til å følge deg i det nye året :-D

   Slett
 5. Her er også snøen borte og det er mildt og fint! jeg tok meg også en runde i går for å sjekke litt. Hjortespor overalt i bedene, men det er ikke verste tiden nå for skader fra desse. Jeg plantet fem peoner importert fra Kina i november, som jeg er ekstra oppmerksom på. Jeg dekket desse med granbar, og håper de klarer seg!
  Ønsker deg et Godt nytt hageår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Krepsemor
   Så spennende med Kinaimport av Peoner! Håper virkelig du får dem til! :-D De vil sikkert bli vakre tillegg i din hage!
   Jeg har fortsatt to av trepeonene jeg importerte for et par år siden. Den ene er blitt veldig stor, mens den andre virkelig sliter.
   Takk for alle fine blogginlegg- og hyggelige meldinger her inne på min blogg.
   Gleder meg til å følge deg i hageåret 2013!

   Slett
 6. Her er fortsatt mer enn nok snø til tross regnet men dine bilder gir jo fremtidstro, alle redan?
  Gott nytt år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia!
   Takk for alltid like hyggelige meldinger fra deg i året som har gått- og for fine og inspirerende blogginlegg på din egen blogg! Ja, jeg syntes også det virket veldig tidlig med krokus og påskeliljer som titter opp av jorden i slutten av Desember!? Men håper de overlever vinterkulden :-D
   Ha en fin dag
   Stein

   Slett
 7. Ønsker deg et riktig godt nytt år. Gleder meg til å følge med på bloggen din i 2013 også.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 8. Oi, tenk at det spirer allerede=) Det gir litt ekstra energi på en av årets mest vedmodige dager! Jeg er jo ikke akkurat tungsindig, men akkurat denne dagen liker jeg ikke! Sikkert fordi jeg vet at juleferien er over. Om et par dager har jeg heldigvis glemt det, og hverdagen er tilbake for fullt=) Det er veldig koselig å følge bloggen din, og artig å bli "kjent" med deg her=) Godt nytt år til dere. Håper det nye året byr på mange gode opplevelser=) Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 9. jeg har også vært ute og tittet etter spirer i dag :) Her var endelig litt sol etter alle regnværsdagene. Heldigvis var det ikke mange planter som hadde tatt fatt på det nye året enda, litt tidlig fortsatt, mer snø og frost i vente.

  Ønsker deg et riktig godt nytt år Stein, gleder meg til å følge deg videre inn i 2013, spesielt kanskje å se din woodlandshage og ditt temmelig kule støpeprosjekt :D

  SvarSlett
 10. Det har vært veldig fint å bli kjent med en annen Stein enn den jeg kjente fra før. Jeg er så glad for at du deler av din hageglede og ser fram til masse mer av samme sort! Ha et godt nytt hageår og et godt år sånn ellers til deg og dine! Klem

  SvarSlett
 11. Godt grøderikt, frodig, kreativt og spennede nytt år til deg og dine. Ja jeg synes også det med grunnarbeid er litt vanskelig. Må ta noen valg som ikke er så lette å gjøre om på. Krever planlegging, gjerne hjelp , og penger. Kommer ikke riktig i gang. Det får være et fortsett at i år skal det skje!! Gleder meg til å følge nye og gamle prosjekt hos dere. Det gir inspirasjon og medglede!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg