Høst i feriehagen...

Nå er det vel ikke lenger mulig å benekte at høsten har kommet for lengst. Snart vil hagen gå helt i dvale, men ennå er det noen planter som nekter å gi helt opp. Spesielt gjelder dette for rosene jeg har i hagen.
Både "Sandefjord" og Pink Fairy rosene begynte sin blomstring i slutten av Juli i min hage. De har siden holdt det gående helt til nå - og ennå er de sprekkferdige av knopper som forhåpentlig vil rekke å blomstre før frosten kommer...

Galtonia Candicans blomstrer ennå for fullt. Jeg er litt usikker på om disse tåler vintrene utendørs på våre breddegrader, så jeg har bestemt meg for å lagre dem i kjelleren over vinteren. En løk vil derimot måtte friste tilværelsen utendørs denne vinteren! Jeg har nemlig bestemt meg for å begynne å konsentrere meg om planter som ikke fryser på føttene den kalde årstiden. Det blir rett og slett for mye å frakte inn på denne årstiden! 
Bildet nedenfor:
Rosen "Zephirine Drouhin" er nok blitt årets favoritt siden den er blant de første til å blomstre i Juni- og som deretter blomstrer like rikt helt til frosten! Slik ser den ut nå for tiden.

Nedenfor:
I drivhushagen er rosen "Raubritter" frodigere enn noen gang før i sommer.


Nedenfor:
En del av sommerblomstene holder fortsatt koken. Blant annet denne blå som jeg desverre ikke husker navnet på. Den står under rosen "Adelaide Hoodless" som fortsatt er like frodig med sine rødrosa blomster. Også en av årets "vinnere"! Det meste av hagens "primadonnaer har nå flyttet innendørs for vinteren. Jeg regner nemlig ikke med å komme tilbake til Sverige før en gang i November.
Neste blogginlegg skal jeg prøve å skrive om hvordan jeg prøver å få plantene til å klare seg selv innendørs i alle disse ukene.

Ha en fortsatt riktig fin kveld!

Kommentarer

 1. Ja jeg vurderer jo å gå andre veien da.., for Galtonia Candicans er jo utrolig lekker :) Jeg får tenke på det over vinteren så kommer jeg nok til fornuft igjen :) Rosene dine er jo utrolig flotte! God høst til deg Stein!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "Ranten". Takk for meldingen :-)
   Jeg mener å ha lest at Galtonia Candicans skal kunne takle en Bergensvinter. Hos meg er det stort sett en del kaldere, så det blir spennende å se.... Ha en riktig fin høst du også!
   Stein

   Slett
 2. Rosene dine er veldig flotte og det er som du seier ....mange er utrulig frodige i år og held ut lenge med blomstringa. Det er slik hos meg også.
  Ja det er sannelig eit styr med alt som skal i hus før vinteren sett inn.
  Ha ein fin haust vidare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig hilsen. Ja, en passe våt sommer har jo tydeligvis hatt sine fordeler også...! :-) For hagen min sin del ser det ut til at veldig mange planter endelig har fått skikkelig hjelp til å etablere seg. Nå håper jeg bare på en mild og fin vinter! :-D
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 3. Fine bilder Stein, og den blå ser ut som Scaevola (Femtunge).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin. Takk for hjelpen med å navnfeste den blå sommerblomsten! :-D
   Ønsker deg en fortsatt fin dag.
   Stein

   Slett
 4. Flotte roser du har som fortsatt blomstrer som bare det. Den nederste er femtunge, ja. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Takk for hyggelig hilsen.
   Ha en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 5. Interresant og velskrevet blogg du har! Takk for titten og ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 6. Beautiful flowers, such views are enrapturing. I am greeting

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg