Vakker høsthelg!

Noe av det første vi gjorde når jeg vendte tilbake fra Spania var å dra over til vår svenske hage. Timingen kunne ikke vært mer perfekt, for dette var nok den siste, fine høsthelgen i år!?`
Solen skinte hele helgen. Løvet som dekket marken var tørt og fint, så hva var vel mer naturlig å samle det opp for å bruke det som beskyttelse rundt sarte roseføtter?
Det blir veldig mye løv på plenen med så mange trær vi har på eiendommen, så jeg klarte nok ikke å gjøre meg helt ferdig denne gangen!

 
Nedenfor.
Alle bed fikk et lag med høstløv. De busker og trær jeg er mest redd for ble også pakket inn i fiberduk. - Ikke så mye på grunn av frykt for frost, som det faktum at vi har veldig mange sultne rådyr som kommer på besøk om vinteren. Det virker som de har samme smak som jeg. Altså, de plantene setter mest pris på smaker tydeligvis best for rådyrene også! :-)


Engelen, som i sommer nesten var litt gjemt blant blomster og blad er nå plutselig alene der hun står. Sakte, men sikkert begynner hun å få en litt mindre hvit patina, selv om hun langt fra er så mosegrodd som jeg ønsker, så har jeg godt håp om at hun snart vil få den riktige patinaen.

Det er ikke mye igjen av sommerens frodighet i drivhushagen nå. Det var riktignok en god del roser som fortsatt sto i blomst når jeg kom over denne gangen, men de klippet jeg brutalt bort. Nå skal plantene få en velfortjent hvile i vinter! Drivhushage bedene har fått et ekstra tykt lag med høstløv, siden den stort sett består av roseplanter.
Mandeltreet har blitt pakket inn i fiberduk. Rundt røttene har jeg lagt en tykk isoporplate og fylt høstløv over og rundt før jeg plasserte noen tunge sten for å holde det hele på plass.
Det samme gjorde jeg med et fikentre jeg plantet i sommer.
Nå føler jeg at eiendommen er ett skritt nærmere å være helt vinterklar! :-D


Ha en fortsatt riktig fin kveld!Kommentarer

 1. Vilken tur att ni fick fint väder och hann skydda växterna!
  Statyn börjar få en fin patina.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 2. Flink! Jeg håper på å få gjordt det samme i helgen. rake løv og rydde plenen :) God helg!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg