Hjemme igjen!

Så var enda et opphold i vår spanske hage over for denne gang og jeg er på nytt tilbake i norden. For en gangs skyld har jeg ikke utrettet så mye i Spania. Jeg fikk desverre en kraftig forkjølelse med halsbetennelse før jeg dro fra Norge. Den fulgte med meg til sydligere breddegrader- og selv om den ble bedre etter hvert, så virket den inn på tiltakslysten.
Likevel var der mye å glede seg over - også denne gang. I vår bestemte vi oss for å fjerne noen furutrær ved husets inngangsparti. Dette viste seg å være en kjempefordel, for ikke bare fikk vi mye bedre utsikt i denne delen av hagen også, men mest av alt fikk plantene mer lys, noe som har gjort at bedene ved inngangspartiet formelig har eksplodert i år!
Nedenfor:
Slik så det ut FØR vi fjernet pinjetrærne i vår:Oktober måned er uten tvil "Den grønne årstid" i Spania. Grønt er det riktignok året rundt, så begrepet peker mer på at de fleste plantene nå har gått inn i en fase hvor de ikke lenger blomstrer så mye som om sommeren. Hagen vår er ikke noe unntak. Til tross for dette var det mye å glede seg over. Blant annet de mange Nerium Oleander buskene som vi har rundt om på eiendommen. De begynner sin blomstring i Mars og holder det stort sett gående til langt ut i November.
Buskene tåler ekstrem tørke, overraskende mye skygge og vokser like godt i krukker som i bed. De ser ut til å kunne takle det meste fra fet matjord til sand og grus! En utrolig tilpasningsdyktig plante med andre ord! Jeg har dem i de fleste farger- både enkle og fylte, som busker og som oppstammede trær! Det er forferdelig synd de ikke takler våre nordiske vintre!

Bildet nedenfor:
En fylt variant av nerium Oleander. OBS:
Alle deler av denne busken er veldig giftig, så pass på barna om de liker å prøvesmake på blomster i hagen!!


Bildet nedenfor:
I motsetning til de fleste andre typer blomstrende planter i Spania virker det som de fleste typer sukkulenter trives best i blomst nå på "vinteren".
Blomsten under tilhører en tuedannende variant jeg har flere stykker av i skråningen foran huset. Den kommer i farger fra rosa, hvit, oransje til rødt. Hele planten er dekket med blomster på denne årstiden og skaper et vakkert samspill med de tykke, kjøttfylte bladene. Desverre vet jeg ikke navnet på disse.Ha en fortsatt riktig fin kveld! 

Kommentarer

 1. Synd du ble syk før dere skulle reise.
  Dere fikk virkelig flott utsikt etter at dere fjernet trærne. Oleander er nydelige. Jeg har hatt den som potteplante tidligere, men syns det var litt skummelt med små barn i huset. Nå har de forlengst slutte å spise på stueplantene, så kanskje det er på tide å prøve igjen.

  SvarSlett
 2. Så kjedelig å ha med seg sykdom på ferie. Høres ut som du likevel fikk en fin tur. Ser utrolig flott ut hos dere. Der også=) Håper du har det fint. Vibeke

  SvarSlett
 3. Jeg har sittet og bladd meg fram og tilbake i bloggene dine.
  Fantastisk mye å se på, og tiden gikk litt fra meg :)

  SvarSlett
 4. Så trist at du ble syk før ferien, Stein. Heldigvis har du jo en fantastisk plass i solen å bli frisk på og masse skjønt å nyte der også.

  Bli frisk klem!

  SvarSlett
 5. Hei du! Enig i at Nerium er flott og godt kunne tilpasset seg nordiske forhold :D Fint med lys i feriehagen, er så lett å tro at det er nok lys overalt i Spania, særlig når jeg sitter her i skyggen ;-)

  Så det var et annet blogginnlegg av deg fra Sverige (?) så jeg løper videre! Ha en fin onsdag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg