Hjem til vår spanske hage....


De siste gangene jeg har besøkt vår svenske hage har jeg vært travelt opptatt med å forberede vinteren der borte. Alle hagemøbler er forlengst tatt innendørs. Båten har kommet på land. Frostfølsomme planter har kommet innendørs og høstløken har fått en god jorddyne på seg der de er satt rundt om i hagen. Nå kommer jeg nok ikke tilbake dit før frosten har satt sitt grep.

Jeg reiser nemlig til vår spanske hage om noen dager.

For å være ærlig har jeg vært litt hagelei en stund denne høsten, men nå skal jeg altså ned for å forlenge sommeren. I kofferten har jeg for første gang med meg høstløk. Det er nemlig ikke så lett å få kjøpt i Spania. I mange år trodde jeg det skyldtes at de ikke ville klare den tørre, varme sommeren der nede, men i fjor våget jeg meg til å plante noen iris i "woodland delen" av hagen der. Det gikk over all forventning! Så nå prøver jeg meg selvfølgelig med mer. Ikke bare tradisjonelle planter som krokus, tulipaner, narcisser oa, men også orkideknoller og litt mer tropiske vekster jeg har hatt i potter i løpet av sommeren.
Bildene i dette innlegget er jo tatt fra hagen vår April i år, så blomstringen der nede er nok en helt annen nå. Likevel har jeg stor tro på en frodig og fin hage denne høsten også. :-)


Om noe er dødt får jeg bare luke det bort. Det fine i en etablert hage er jo at det alltid likevel er noe å glede seg over!
Uansett ønsker jeg dere alle noen riktig fine dager fremover! Jeg er desverre ikke sikker på om jeg kommer til å rekke å blogge under mitt fravær. Det blir noen hektiske uker, men jeg håper å kunne nyte litt sol og hage også!


 Ha en fortsatt fin høst!

Kommentarer

 1. Så deilig med litt sol og varme sånn på tampen av sesongen! Kos deg!

  SvarSlett
 2. Åh, det hørtes veldig behagelig ut med sol og varme!
  Deilig å kunne reise fra den ene herlige hagen til den andre!

  God reise og kos deg masse! Klem

  SvarSlett
 3. Er nok litt misunnelig - skulle gjerne hatt litt sol og varme nå.

  SvarSlett
 4. Så morsomt, her har jeg aldri vært før. Så annerledes fra hagen i Sverige. Det må være kjempespennenede å få holde på med så forskjellige hageutrykk.Ha en riktig fin tid i Spania. Hilsen Anne

  SvarSlett
 5. Dere har et flott sted i Spania! Skjønner at det blir spennende å se hvordan hagen ser ut nå. Tenker det blir litt arbeid på deg, men håper du får kost deg og ladet batteriene før vinteren.
  God tur!

  SvarSlett
 6. Inte så dumt att ha två sådana fina ställen!
  Mariana

  SvarSlett
 7. Oj oj oj så underbart det ser ut! Jag vill också ha en trädgård i Spanien! Och åka dit nu!
  Ha det riktigt bra i solen!
  /Katarina

  SvarSlett
 8. Så heldige dere er som kan reise til et så vakkert feriested. Flott å ha 2 feriesteder som er såpass ulike. Dere er utrolig flinke og kreative!! Kos dere masse i solen og ha en flott ferie! Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 9. Så flott plass dere har i Spania!
  Vil du vinne et års-abonnement på BoligPluss
  kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
  Klem Anette ♥

  SvarSlett
 10. Hei, takk for kjempehyggelig kommentar. Løkhagen er ikke min hage, skulle ønske den var det. Det er noen venner som eier den. De bestiller løk fra www.jubholland.nl.

  SvarSlett
 11. Herlighet.
  Det nederste bildet ser jo helt vanvittig fristende ut :)

  SvarSlett
 12. Du må samle litt sol og varme og sende det oppover til frosne sjeler :)) Nyt dagene.

  SvarSlett
 13. Så koselig å innom bloggen din igjen, mange dager siden sist nå=) Åhhh, dere er heldige som kan reise til Spania=) Skulle gjerne gjort det sammen. Skjønner godt at dere koser dere der nede=) Er det lov til å håpe på et bilde eller to innenfra? Lykke til med løkplantingen=) GOD FERIE=) Vibeke

  SvarSlett
 14. Hej Stein! Din trädgård i Spanien ser underbar ut, utsikten och färgen på himmel och hav i skymningen (som på bilden från din andra blogg) är "to die for"!
  Det är bara att gratulera er och önska er en skön höstvistelse! kram H.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg