Balkonghaging, Tromsø og teater

Det er alltid litt spennende å komme hjem til balkongen etter noen dagers reise. Har plantene vokst? Eller har de hatt det litt for varmt og visnet...?

I går ettermiddag kom vi hjem fra en langhelg i Tromsø. Grunnen til at vi dro dit var premieren på komedien: "Hele hælvetes slekta" en skikkelig fornøyelig komedie om 3 søstre, deres mor og mennene i deres liv. Om du bor i-eller har tenkt deg til byen den nærmeste fremtid, så kan forestillingen absolutt anbefales, men du må bestille raskt, for alt er nesten utsolgt :-)

Jeg har vært i Tromsø mange ganger, men har aldri fått med meg den botaniske hagen der. Dessverre var det ikke særlig mulighet til å gjøre det denne gangen heller, for selv om ikke snøen "la seg" så drysset det hvitt fra himmelen stort sett hele helgen
Tromsø og byens beboere er jo likevel så hyggelige at det ikke gjorde så mye :-)

Vel hjemme i Oslo så vi jo fort at både krukkeblomster og stiklinger hadde klart seg veldig fint. 
Småplantene står nemlig på noen veldig smarte plantebrett med undervanning jeg kjøpte i vinter. De er plassert på en kapillærmatte som trekker til seg passe mengder vann til å holde plantene fuktige i perioder vi er bortreiste. Selve beholderen inneholder 5 liter vann pr. plantebrett. 


Jeg kjøpte mine plantebrett på Willabgarden, men de selges flere andre steder også.
På bildet nedenfor står to typer timian i pottene til venstre Ellers er det stemorsblomster og pelargonium i de andre pottene.


Hortensia planten til venstre på bildet hadde begynt å henge med hodet etter litt for sterk sol og varme, men kom seg fort når den ble satt i et forfriskende vannbad så røttene fikk en skikkelig rotbløyte.
Den grønne planten til høyre for fontenen er en klatrerose "New Dawn". Den vokser så det formelig knaker for tiden.  Til høyre for den hvite kulelykten er et prydgress "Festuca Glauca" plassert i potter sammen med hvite markeritter, en liten bananplante, en pelargonium "Ville de Paris"  og en Helleborus x Orientalis.

Bildet nedenfor:
På det mest skyggefulle hjørnet av balkonen har jeg plassert et par "venteplanter". Planen er at disse skal plasseres i Svenskehagen etter hvert.
Til venstre, en agurkplante, en chili "Habanero" og tomat. Til høyre for disse, en rhododendron Catawbiense "Grandiflorum" Til høyre er det stammen av en Diospyros Kaki, eller Persimmon frukttre som står og venter på å spire.

Siden dette ikke er en reiseblogg, så legger jeg bare ved noen bilder fra Tromsøturen uten nærmere omtale.


Ha en fortsatt riktig fin dag. Kommentarer

Populære innlegg