Drivhusets planter

I år har vi vært ekstra sene med å flytte middelhagsplantene ut i drivhuset. Det skyldes delvis at været har vært litt mer ustabilt enn vanlig, men også fordi vi har vært mye bortreist. Da antok jeg at plantene ville ha det bedre i glassverandaen noen uker til. Det ser ikke ut som de har hatt så vondt av det, for plantene har jo overlevd frem til nå...


Sitrontreet ser kanskje ikke akkurat så frodig ut, men i løpet av vinteren har det vokst veldig. Planen var faktisk å stamme det opp på denne måten. Nå ha det blitt nesten 3 meter høyt, så heretter skal vi forsøke å få det til å danne en krone.
Det har faktisk fått en del blomster og små sitroner i løpet av vinteren, så vi får se hvordan det uvtikler seg i løpet av sommeren.

Nedenfor:
Vi har ikke fått ryddet skikkelig i drivhuset for sommeren ennå, men siden vi stort sett har alle plantene i potter, så bekymrer det oss ikke så mye. Vi har riktignok et fast bed i drivhusets ene hjørne. Der har vi to kiwi planter og en vinranke.
De har vi beskåret så nå håper vi på en rik kiwi - og druehøst... I det minste håper vi på en liten avling ;-)


Vi har en hann og en hunnplante stående i bedet. Det er litt vanskelig å se om begge planter blomstrer, siden disse er sammenblandet. Men de fleste kvistene har rikelig med små "kart", så kanskje det blir kiwi fra egen avling i år?


Nedenfor:
Drivhustrappen har også fått en del krukker utplassert. Det er ikke så mange blomstrende planter der ennå, men for oss er den likevel spennende. Der har vi plassert et appelsintre, to "Russiske oliven" (Elaeagnus Angustifolia) samt flere busker og trær som venter på å bli utplantet. Blant annet noen hortensia (Hydrangea Serrata Rosalba og H. Aspera Macrophylla, bøkeplanter (Fagus Sylvatica Dawycks Gold og F. Sylvatica Purpurea Tricolor) med flere.


Selv om trappen ikke bugner med blomster ennå er det likevel en fin følelse å se den dekket av ulike krukker igjen. I år har vi planer om å benytte stort sett hvite blomster i krukkene. Men vi er jo litt impulsive, så det er jo slett ikke sikkert at en plan er det samme som realisering... ;-)
En annen plante vi har plassert i krukke på drivhustrappen i påvente av hva vi skal gjøre med den, er en Kanelsørbøk (Nothofagus Sylvatica)
Dette er et tre som kan bli opp til 6-10 meter høyt. Det har små, glansfulle blader og litt sprikete vekstform. Jeg har likevel lenge ønsket meg dette treet, for det har en fantastisk kanelduft  på sommeren. Vi har imidlertid et lite problem. Treet er nemlig egentlig ikke egnet for vår hardførhetssone! Langt derfra. Det kan virke som om denne planten trives opp til sone H1/H2. Vi holder til i H3/H4. (H5 ifølge våre naboer)....
Vårt dilemma blir derfor om vi skal plante den ut i skogen og ta sjansen på at det overlever- eller skal det bli enda en av våre ut/inn planter som må overvintre inne i kjelleren?
Har du noen kjennskap til hvor langt "nord" disse trærne gror her i norden?

Ha en fortsatt riktig fin dag.

Kommentarer

 1. Hei Stein!

  Så mange spennende planter du har i drivhuset! Du er enda mer optimistisk når det gjelder utplanting enn meg ;) Jeg har gått på noen "smeller", så planter som er H1-2 ville jeg ikke plantet ut. For to år siden plantet jeg ut noen roser som er H3 og det gikk fint i to milde vintre. Men det vil alltid komme noen harde vintre som den vi hadde i år, og da er det veldig mange roser som har dødd. Det er forskjell på trær og roser, men jeg ville likevel ikke plantet den Nothofagusen ut.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Litt av et sortiment. Så deilig med drivhus da :) Deilige hagedager for oss nå :)

  SvarSlett
 3. Oj, litt av et utvalg dere har, Stein! Har du talt opp hvor mange forskjellige typer blomster og trær dere har plantet på torpet..hehe..Må være gøy å få det til slik som dere gjør, utrolig flott!
  Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 4. Oi, så mange flotte planter og krukker!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg