Balkongen i regnI går regnet det i Oslo, noe som gjorde at vi bestemte oss for å være hjemme det meste av ettermiddagen.

Jeg antar det må være min bergenske bakgrunn, men jeg setter faktisk pris på slike regnfylte ettermiddager :-) Det er godt å sitte under tak på balkongen, drikke en kopp kaffe og slappe av. Vi har kanskje ikke så mange planter der ute ennå, men jeg liker å trappe sommeren sakte, men sikkert opp.
Til høyre er det begonia i ulike farger som står i kurven foran "dama" vår. Til høyre for henne er det en potte med Agapanthus. Til venstre, en hvitrogn: Sorbus Koehneana "Ås". og foran den igjen, en potte med tagaetes.

Fontenen er i gang igjen. Lyden av rennende vann er noe jeg har lært å verdsette i min spanske hage, hvor det stort sett er varmt, tørt og solfylt. Selv de varmeste dager føles litt svalere når en er nær vann, selv om det bare er en liten fontene, som den vi har på vår balkong ;-)
Nå er ikke hverken varme, tørke eller sol noe stort problem i Oslo for tiden.. Her er det nesten høstlig, men lyden av vann verdsetter jeg uansett.

Jeg har etter hvert begynt å innse at det kan være en stor fordel med grønne stauder i krukker- også på balkongen. Hosta er en takknemlig plante som trofast dukker opp år etter år. Jeg synes en sammenblanding av bladvekster og sommerblomster gir både bed og krukker et mer spennende og naturlig preg. I år tror jeg derfor jeg kommer til å beplante enda flere krukker med grønne vekster som kommer tilbake år etter år.


Nedenfor:
Balkongkassene som henger på gelenderet er fylt med stemorsblomster i ulike farger. På spisebordet har vi en samplanting med hvite mageritter og en annen med oransje tagaetes.


Nedenfor:
Planten til venstre er en vinterslapp bougenvillea. Den skal etter hvert til Svenskehagen. Det samme skal paprikaplanten som står mellom de spanske margerittene og det lille drivhuset. Det inneholder forresten et brett med lobelia og noen frøsådde planter av prydgresset "Festuca Glauca", eller blåsvingel som vi kaller det i Norge.Nedenfor:
Et resterende brett med tagaetes skal også bli med til svenskehagen neste gang vi drar dit. Det samme skal den lille klatrehortensia planten i bakkanten (Hydrangea Anomala Petiolaris) Den hvite dahliaen skal få bli på balkongen :-)


Nå håper vi på sol og sommer igjen!
Ha en fortsatt fin dag

Kommentarer

 1. Jeg er ikke fra Bergen, men å sitte på terrassen å høre regnet og kjenne deilige lukter, kan jeg gjøre i lenge. Det er vår og sommer. Liker spesielt å sitte i veksthuset å høre det tromler på taket.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 2. Deilig å sitte på terrassen også når det regner. Lyden av rennende vann er noe vi liker og har derfor bekker og fontener flere steder i hagen.
  Her er det foreløpig stemor på terrassen..
  Ellers er epsomsalt tatt i bruk :-)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder av balkongen i regn!!! Ha en fin maiuke!

  SvarSlett
 4. Hei! Herlige inntrykk fra balkongen din på en regnværsdag! Godt med et sånn uterom hvor det er tørt uansett :) Jeg må nok prøve stauder igjen på Skyggebalkongen, fikk aldri til å overvintre dem og trodde at de fikk for lite lys i sesongen til å lade batteriene sine. Kanskje noen selvsådde frøplanter kan bli med fra feriehagen... hmmm...

  SvarSlett
 5. Det høres ut som om bilen blir full neste gang du skal til Sverige. Veldig kjekt at du ikke "glemmer" blomstene på altanen, det er lett for når man har hage andre steder. Visste forresten ikke at du hadde røtter i Bergen. Ha en fin lørdagskveld! Hilsen Anne-Kristin (i Bergen)

  SvarSlett
 6. Din Hosta i potte inspirerte meg i fjor.
  I år har jeg doblet antallet hosta, og har to stykker :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg