En liten hilsen fra Spanskehagen

Ja, det har vært veldig stille på bloggen min i ganske lang tid. Det skyldes en kombinasjon av flere ting. Hovedgrunnen er nok at jeg var ganske "blogglei" denne vinteren, men også at fokus har vært mange andre steder. De siste ukene har vi dessuten oppholdt oss en del i vår spanske hage, samt reist en del langs kysten av "vårt andre hjemland".
Det var faktisk et helt år siden vi sist var i Spanskehagen. Heldigvis har vi fått en "gartner" som stikker innom og vanner plantene når det er spesielt tørt, Mine foreldre er nede i sitt eget hus måneder av gangen. Da steller de også vår hage. Det var derfor fantastisk hyggelig å komme nedover denne gangen. Beder, krukker og potter formelig struttet av frodighet. Vi har dessuten gått til innkjøp av en del nye planter. Noen av dem har vi fått i gaver, Andre har vi kjøpt selv.

Det pottede oliventreet har vi hatt i to år nå. Det ser ut til å trives godt i potten.
Palmen til venstre på bildet nedenfor har levd nærmere 15 år i potten. Den hadde nok hatt godt av en ompotting, eller å plantes ut i et bed, men vi lot den bli stående en sesong til. Den ser jo ikke ut til å lide noen nød?
De blomstrende plantene, som petunia og Hawaiirosebusken er nye for året.


Nedenfor:
Den store Cycas Revoluta planten ved svømmebassengkanten er en gave fra FElix, en god venn som ikke bare hjelper oss i Svenskehagen, men også her nede denne gangen.  Gode venner er uvurderlige!
Mange kaller Cycas for en "konglepalme", men faktum er at disse slekter mer på pinjetrefamilien. Vi har mange eksemplarer i potter rundt om på eiendommen. De er nemlig utrolig tøffe planter som klarer seg uten vann og stell månedsvis av gangen i potter og bed. Disse plantene er meget saktevoksende, så det tar opp til 20-30 år før stammen har rukket å bli så stor som den på bildet.

Pelargoniene som står i pottene til venstre for "palmen" kjøper vi alltid nye når vi kommer ned. Ved avreise plantes de i bed rundt om på eiendommen. Disse plantene er også ekstremt enkle å få til å vokse og formere seg i hagen, selv etter måneder uten vann og stell.


Nedenfor:
Langs husveggen har andre pelargoniumplanter blitt værende i pottene sine i flere år. Etter en uke med vann begynner å de å blomstre igjen hver eneste gang. Ikke verst etter flere år med stemoderlig behandling!?


Nå har vi ankommet Norge igjen og ser frem til å oppsøke Svenskehagen neste helg. Men om jeg får tid viser jeg gjerne noen flere bilder fra Spanskehagen slik den så ut nå i April.

Ha en fortsatt fin kveld! 


Kommentarer

 1. Ser deilig ut. Veldig misunnelig. Her er det iskaldt og regner.
  Hilsen Ingeborg :)

  SvarSlett
 2. Så herlig å kunne ha ett slikt sted å komme til. Nydelige planter og trær, men ikke verst i Norge heller, enn si i Sverige. Ha ei riktig fin uke. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. Skulle gjerne hatt litt mer varme, men greier ikke dra fra Norge på våren. Litt redd for å gå glipp av noe av grønnfargene, og tidlig blomstring.
  Men, når jeg ser bildene fra spanskehagen, er det jo unektelig flott:-)
  Skulle gjerne hatt slike planter ute nå...
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 4. Hagen din i solen er nydelig, Stein. Jeg har også vært litt blogglei, men det er så koselig å ha kontakt med andre hageglade så jeg har som mål å være litt mer på bloggingen videre. Du må bare si i fra om du trenger flere gartnere der nede i solen. Jeg skulle nok ha stelt godt med plantenen dine - hihi. Vel overstått med stor dag og stor klem fra Anne

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg