Innlegg

Viser innlegg fra januar, 2015

"What a difference a day makes.."

Bilde
Hun tenkte nok ikke hager når Dinah Washington fremførte sin sang, med samme tittel, men jeg må jo si meg enig med henne: "What a difference a day makes!" Den ene dagen var hagen min hvit og snødekt. Elven hadde et tykt lag is på seg. men så begynte det å regne... Det regnet hele natten og når vi sto opp dagen etter var ikke verden lenger hvit! 

Den var faktisk grønn! Eller, i det minste var plenen det. Akkurat det skyldes nok en usedvanlig mild vinter helt frem til snøen kom. De dagene hvor vi hadde det skikkelig kaldt fikk derfor ikke gjort så stor skade. Det hadde nemlig blitt beskyttet av et isolerende dekke snø når kulden sto på som verst. Nei, isen på elven forsvant ikke over natten. Men et fint lag regnvann la seg oppå den og plutselig var det som å gå fra vinter til vår- på nettopp én dag!


Skikkelig merkelig - og fascinerende vinter vi har hatt så langt, ikke sant?


Bildet nedenfor:
Slik så det ut når vinteren så langt var på sitt kaldeste. Dette var to dager før Ny…

En tur i vinterhagen....

Bilde
Nå er det veldig lenge siden jeg blogget sist. Ikke så rart kanskje, for det skjer jo ikke mye i feriehagen vinterstid og for å være ærlig synes jeg akkurat det har vært litt deilig denne julen. Været har vært fantastisk med sol stort sett hver dag. Temperaturene har derimot vært så kjølige at det ikke har fristet for mye å oppholde seg utendørs lengre tider av gangen.

Det har ikke hindret meg fra å ta med meg kameraet rundt på eiendommen. Det er jo deilig å komme seg ut i frisk luft iblant.

Vi ankom Svenskehagen Fredag 19 Desember. Da var den snøfri, men hadde likevel fått et dekke av fin, hvit rimfrost. Natten etter kom julesnøen.


- og med den kom julestemningen. Bildet nedenfor er ikke fra vår hage, men naboens hestegård.


Villsvaner i elven er et vakkert syn når jeg går på tur i Woodland hagen. Det er bare synd de er så sky. Det nytter ikke prøve å mate dem. Så fort jeg kaster noen brødbiter i elven svømmer de over til motsatt  elvebredde.Ha et fortsatt fint Nytt år! Måtte det bli …