Elvehagen. Vi forlenger gangveien

Jeg har jo lenge vært litt frustrert over elvehagen, eller rettere sagt ugresset der. Nesten hver gang jeg kommer til Sverige, så har stiene grodd igjen av ugress. Jeg har forsøkt meg med fiberduk, tykke lag med avispapir og dekkbark. Det har hjulpet, men ikke nok, så for å spare meg flere ergrelser, så bestemte jeg meg for å utvide "bryggen" som strekker seg gjennom "elvehagen". Fordelen med slike tredekk er jo at ugresset da er borte for godt. - Eller i alle fall der hvor tredekket ligger. Ugresset i bedene langs elvebredden derimot.... Ja, der må jeg nok fortsatt luke, luke og atter luke.

På bildet nedenfor ser du kanskje at jeg har begynt å lage en opphøyet gangvei som går ut fra hoved"veien". Tanken er at jeg kommer til å lage to slike veier. Den andre kommer jeg tilbake til, men den jeg nå begynte på går ut i elven. Der vil jeg plassere en gammeldags brønnpumpe som henter opp vann med håndkraft. Det kommer forhåpentlig til å gjøre vanning av woodland hagens planter mye enklere i fremtiden. Hittil har jeg unnlatt å vanne der inne unntatt når jeg planter nye planter. Det har gjort at jeg har mistet en del planter i tøkreperioder, noe vi har en god del av på sommertid.


Til høyre ser du et bilde som viser hvordan jeg tenker meg hvordan denne "Bryggen/gangveien" kommer til å strekke seg ut over selve elven. Pumpen jeg skal benytte er helt lik den på bildet nedenfor.

Nedenfor:
Gangveien i tre sett fra motsatt ende. Den kommer til å avslutte i en rosebue som skal lages i impregnert tre. Rosene er alt plantet. To røde Flammentanz klatreroser. De blomstret frodig for første gang i år. Med andre ord. Nå haster det med å få bygget rosebuen, så rosene kan få noe å klatre på.


Nedenfor:
Veien som går fra plenen til woodland hagen er bygget i samme stil som bryggen vi har foran huset. Det var en av grunnene til at vi valgte å lage gangveien av tre: Vi ønsket at disse elementene skal gå igjen flere steder i hagen. Det var en av grunnene til at vi også valgte å lage en "brygge" foran hovedveksthuset denne sommeren.


Vi kjøpte en del flere heuchera som vi plantet langs gangveien denne helgen også. Tanken er at disse bladplantene skal vokse i grupper langs hele gangveien. Vi har ennå langt igjen før den planen er oppfylt, men hvem sa at Rom ble bygget på én dag? ;-)


Neste blogginlegg håer jeg å fokusere på Woodland hagen som begynner der gangveien slutter.

Ha en fortsatt riktig fin helg

Kommentarer

 1. Så flott det ble da! I tillegg til gevinsten med å slippe ugresset. Det er virkelig en perle av en plass dere har.
  Jannicke

  SvarSlett
 2. Ble veldig lekkert :-) og en lur ide! Helt nydelig hos dere :-)
  Ha en fortsatt fin søndag :-)

  SvarSlett
 3. Det blir så utrolig flott i denne svenskehagen. Så mye arbeid som dere legger ned der, det kommer til å bli bare lekkert.

  SvarSlett
 4. Lekkert! Mye jobb, men du får jo lønn for strevet i form av en vakker hage. Vi har også et par sånne "brygger" i hagen og jeg liker de veldig godt. Gleder meg til å se fortsettelsen på dette prosjektet!

  SvarSlett
 5. Så smart! Dette var både pent og praktisk! Vannpumpen vekker minner fra barndommens sommerferier på mine besteforeldres gård. De hadde en helt lik denne ute på tunet. Og der hentet de alt vannet fra, tidlig på sekstitallet.

  SvarSlett
 6. Superfin gangvei, sånn ønsker jeg meg på landet også...
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Lurt med "brygge" som gangvei ! Tror nok ikke ugresset føsår seg der :-) Det syntes vi det gjør uansett duk,grus eller bark.
  Det blir spennende å se rosebuen.
  Vi valgte også Flammentanz i den siste portalen vi lagde, og gleder oss til at den vokser til neste sommer.
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg