Vintersysler..


Jeg har merket meg at jeg ikke er alene her i blogg- land når det gjelder lysten til å lage egne ting til hagen. Og hva er vel mer spennende å forme noe av betong!?
Gjennom internett er jo tilbudet på betongformer blitt nærmest ubegrenset! Jeg kunne derfor ikke la være å kjøpe noe jeg har hatt lyst på lenge: Spennende støpeformer til søyler, benker og ornamenter. I fantasien ser jeg for meg å lage pergolaer, pidestaller for hagefigurer og benker i skogen. Nå ser jeg frem til en 10 dager lang juleferie! Jeg må bare kjøpe inn en god del ferdigbetong.... Jeg fantaserer dessuten om å teste en ide jeg har: Å kjøpe farget fugemasse som benyttes til fuging av fliser, blande dette med sementen og på den måten få litt kulør på enkelte elementer. Kanskje gjøre betongsøylene litt hvitere, eller helt svarte!?
Ok. Det er kanskje litt "over the top", men jeg lurer på å lage noen slike søyler på vei inn til woodland hagen- og sannsynligvis i drivhushagen!? Jeg har lenge lurt på hva jeg skal bruke til å binde opp den stadig større vindrueplanten som vokser i drivhushagen. Den vil nok uten problem kunne kle en slik pergola i løpet av neste sommer!?
Jeg har kjøpt elementer for variantene som ses på bildet til venstre; Altså søylesokler og topper, glatte søyler og form for den "stripete effekten" som ses på nedre halvdel av pillarene til venstre.
Formene til soklene kan dessuten deles opp slik at en kan støpe den hagebenken som ses på bildet. 
Hva tror du? Har det rablet helt for meg....? 

Jeg har alt støpt noen prøver som jeg håper å kunne vise dere neste gang jeg er i vår svenske hage. 

Bildene har jeg lånt fra nettstedet hvor jeg kjøpte formene: Historystones.com 
Mindre betongformer kan blant annet kjøpes på Amazon.com  Desverre sender mange av disse firmaene ikke til Norden, men der finnes mulige løsninger på dette også. Noen websider tilbyr at du oppretter en konto hos dem. Du får dermed en postadresse i Amerika. Mot et lite tillegg i prisen videresender de varene til deg i Norden, trygt, lovlig og rimelig.

Jeg ønsker dere en fortsatt riktig fin førjulstid! 

Kommentarer

 1. Oj, det var ingen små ambitioner du har men verkligen läckert! Såna pelargångar blir perfekta till vindruvor. Nu har jag blandat en del cement genom åren,men hur många säckar går åt till en sån ? 10? 15? oansett så är det värt prisen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia. Mange takk for tilbakemeldingen! Du har nok rett i at det går med mange sekker sement til en søyle, men kanskje ikke fullt så mye som en skulle tro. Selve søylen har omtrent samme diameter som en vanlig 10 liters rengjøringsbøtte, men for å kunne trekke strømkabler og dessuten gjøre søylen litt lettere har jeg tenkt å kjøpe inn slike støperør av papp som selges på byggevarefirmaer. De plasserer jeg midt i formen slik at søylen blir hul. Da bruker jeg mye mindre sement, kan trekke strøm i søylene, samt at de er lettere i vekt og derfor er mye enklere å montere. :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 2. Spennende, Stein! Gleder meg til å se resultatet etter juleferien ;) Jeg tror ikke du blir 'arbeidsledig' denne ferien heller. Gjør du jobben innendørs, eller holder du på ute ? Tar du opp bestilling om du får det til ? Jeg tar nemlig gjerne et par stykker !!! :))))

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne Karin. Jeg kommer nok til å holde på inne på verkstedet. Må dekke gulver og annet med plast først ;-) Jeg kjøpte en mini sementblander perfekt for formålet, så tror det skal bli en fin innesyssel ut over vintern.
   Jeg vet ikke om det blir så lett å lage noen ut over det jeg selv hadde planlagt i første omgang. Jeg har bare to stk former- og for å lage en enkelt søyle består den av 6 ulike deler. Med andre ord går det nok et par uker pr. ferdig pillar.... :-)

   Ha en fortsatt riktig fin førjulstid.

   Slett
 3. Wow dette er spennende da Stein, jeg begynte å ,,rote,,litt med betong i sommer(men det ble bare tull).
  Men jeg har samlet stein og har lyst å prøve meg på en blomsterkrukke med lys i som ett prosjekt til sommeren.
  Jeg følger spent med på på dine ideer fremover.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Marit.
   Så synd dine betongprosjekter ikke ble så vellykkede! Prøvde du med ferdigblandet sement hvor du bare tilfører vann?
   Uansett skal det bli spennende å se hvordan blomsterkrukken din kommer til å se ut! Ha en riktig fin førjulstid!
   Stein

   Slett
 4. Om det har rablet for deg? Har du tenkt å gjøre dette hjemme i Oslo? Gleder meg til å se resultatet av kreativiteten. Dette blir kjempefint. Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Anne.
   Jeg kommer nok ikke til å gjøre dette hjemme i Oslo. Det har jeg nok ikke muligheten til i en byleilighet ;-) Men i Sverige er det litt lettere- men der har jeg til gjengjeld problem med tiden... Så ting får ta den tid de tar :-)
   Ha en fortsatt fin førjulstid!
   Stein

   Slett
 5. Dette hørtes utrolig spennende ut. Gleder meg til å følge med på prosjektet ditt!

  Ønsker deg en fin helg! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Vivi.
   Takk for dine alltid like positive og hyggelige meldinger :-)
   Det er alltid koselig å lese dem - og ikke minst dine egne innlegg på bloggen din.
   Ha en fortsatt fin helg :-)
   Stein

   Slett
 6. Oi, dette ser superspennende ut=) Klart du skal prøve, jeg er for å prøve uansett. Har jo ikke så mye å tape på å gi det et forsøk=) Gleder meg til å se resultatet. Håper dere har det fint=) Gooood helg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Det er riktige instillingen! :-D
   Ja, jeg kommer til å gi det et forsøk. Jeg jobbet en del med sement og figurer når jeg var i ten- årene, så det skal bli morsomt å ta opp igjen dette, selv om det i dag blir med ferdigproduserte former ;-)
   Ønsker deg og familien en fortsatt riktig fin helg!
   Stein

   Slett
 7. Var inne på linken og der var det mye artig. Blir kanskje litt mye søl å støpe inne? Men jeg er klar for støpekonkurranse til våren. Ha en fin søndag. Klem.

  SvarSlett
 8. Vad spännande!!! ska bli mycket intressant att se hur det blir!
  Mariana

  SvarSlett
 9. Ja, du ser jo at du ikke er alene om lysten til å skape noe eget i hagen, Stein. Kanskje du er alene om evnen til å skape noe, det er noe helt annet. Det virker utrolig interessant med de formene. Nå har jeg googlet litt mer, men har ikke funnet noe så langt.
  mvh Bjarne

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg