Høsthelg på balkongen!

Så var vi der igjen; Den tiden på året når sommeren definitivt er over! Når jeg kom hjem fra Spania var det bare til å innse at sommerblomstene nå, stort sett hadde gjort sin nytte for denne gang.
Det vil si, tagaetes og pelargonium blomstrer ennå frodig, men nå passer liksom ikke sommerens farger like godt inn der ute. Denne helgen benyttet vi derfor anledningen til å oppsøke et plantesenter for å gjøre en liten "makeover" på  balkongen her i Oslo.
Balkongkassene har stort sett blitt beplantet med ulike typer høstlyng, men også eføy og planter med grønt bladverk.
Nedenfor:
Dama vår har derimot fått selskap av planter med grønt bladverk denne gangen. Stort sett bregner som  Polystichum Aculeatum som holder seg grønn hele vinteren igjennom.
Asplenium Scolopendrium er også en vakker bregne, men disse takler ikke den norske vinteren like godt som de førstnevnte, så jeg kommer til å flytte dem inn på planterommet i Sverige når frosten gjør sin ankomst for fullt. Til våren skal de overlevende plantene få nytt hjem i Woodland hagen vår der borte.


Selvfølgelig må vi ha noen vintergrønne planter på balkongen også. I forkant har jeg plassert en Juniperus Squamata "Blue Star". Den skal nok tåle vinteren fint i krukke så lenge den er godt drenert og røttene ikke råtner av for mye fuktighet.

Eføy er jeg veldig glad i, så det har vi på balkongen uansett årstid.
Jeg synes jo hvit lyng passer godt sammen med denne klatreplanten?Balkongen er nok langt fra så frodig som i sommer, men det hører jo med til høsten og vinteren. Nå skal jo fargeskalaen være mer sparsommelig og naturen byr ikke lenger på en sånn variasjonsrikdom, så jeg tar det med ro og nyter balkongen som den er nå.
Vi benytter mye levende lys i lyktene der ute, foruten noen elektriske lamper med dempet belysning.Skinnfeller og myke puter, samt varme tepper gjør at vi fortsatt kan benytte balkongen- og det er jo deilig å føle en fortsatt kan oppholde seg utendørs!


Jeg ønsker dere en fortsatt riktig fin høst!


Kommentarer

 1. Her var det mye fint og koselig høst pynta balkong!
  Ønsker deg også en kjempe fin høst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi. Takk for hyggelig melding! :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 2. Så fin balkongen deres er. Nydelige kombinasjoner i krukkene. Önsker deg også en fortsatt fin höst - vinter er vi ikke klar for ennå:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora. Nei, vinter er vi ikke klar for ennå ;-) Den bør komme på Lille Julaften og vare ut Februar, så er jeg klar for våren! :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 3. Ser deilig ut på balkongen, svøpe et teppe rundt seg og nyte en kopp varm drikke og la blikket falle på flammene i lyktene...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei November Symra.
   Ja, det gjelder å nyte de stundene som fortsatt finnes på balkongen før vinteren melder seg for fullt! :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 4. Balkongen ser så innbydende og koselig ut med alle vinterplantene og lyktene. Du er så flink til å kombinere planter!! Vakre høstbilder fra torpet under her også, dere har fått det utrolig fint der! Dere har fått gjort så mye på så kort tid, det er et skikkelig "smultronstället" dere har der! Jeg savner Värmland innimellom etter vi solgte huset, men har jo alltids torpet til min far jeg kan besøke. Huset har fått noen nye eiere som er istand til å ta seg enda bedre av det enn det jeg har og det varmer mitt hjerte! Ha en flott uke, klem fra Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jorunn.
   Takk for hyggelig hilsen. :-)
   Jeg er imponert over hvor mye dere har fått utrettet med ditt nye hjem! Så flott at de nye eierne er i stand til å ta seg av torpet i Värmland! Du hadde gjort det så fint, så det er godt at det blir ivaretatt :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 5. Du er så flink til å gjøre det pent rundt deg. Håper du er frisk og rask igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Anne Karin.
   Ja, jeg er frisk og opplagt igjen etter forkjølelse og halsbetennelse :-)
   Var inne på bloggen din og er imponert over hvor mye dere har fått utrettet i sommer!
   Ha en fin dag.

   Slett
 6. For en fantastisk koselig høstbalkong=) Du kan kunsten å gjøre det beste ut av den lille plassen. Der er det helt sikkert koselig å sitte=) Håper dere har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke.
   Velkommen tilbake til Norge etter Københavnturen :-)
   Takk for hyggelig melding.
   Alt står bare bra til med oss og håper det samme gjelder for dere :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 7. Herlig på balkongen din! :D Du er flink å variere plantene i løpet av sesongen. Her hos meg er det stort sett det samme fra start til slutt, bortsett fra et par frøplanter, og en erstatning her og der.

  Je har forresten noen Sibirskjærsmin til overs som du kanskje kahn bruke i feriehagen? De er ikke store, men tror de er noen tøffinger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Bille!
   Takk for hyggelig melding.
   Jo, jeg er veldig interressert i sibirskjærsmin om du har til overs! :-D
   Helgen om to uker reiser jeg til Sverige igjen. Da skal jeg huske å ta med meg frø og løk av Brodiaea til deg :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 8. Så koselig som balkongen ble! Man får virkelig lyst til å pakke seg inn og ta en kopp kaffe der ute!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ahn.
   Så hyggelig å høre fra deg. Håper du har fått alle pelargoniaene innomhus for vinteren og at alt ellers står bra til med deg og familien! :-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 9. Tenk at have sådan en oase midt i storbyen..:-)
  ja du har jo heller ikke så langt til søen og slotsparken heller men det er jo mere en terrasse du har. Masser af skønne planter og lygter og dejligt at kunne sidde ude og nyde solen når den er der.

  Forsat god høst fra Lisbeth

  SvarSlett
 10. Hvor ser det hyggeligt ud på balkongen.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlett
 11. Det ser utrolig koselig ut på balkongen deres. Nydelig arrangement med eføy, juniperis og lyng. Og dama deres er skikkelig flott da!
  Hyggelig å kunne nyte litt uteliv nå på høsten også, og med varme tepper og noe godt i glasset og levende lys....hvem kan ha det bedre da? Kos dere :)

  SvarSlett
 12. Men åh, vad vackert och mysigt ni har på balkonen, Steinar! Nästan så jag skulle vilja ha en lägenhet...;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg