Årets siste, eller et bud om ny vår?

I dag har jeg jobbet litt i hagen. Det blir jo ofte slik at varme, god mat, mye søtsaker og TV titting får det til å klø i fingre som lett blir mer svarte enn grønne av hagearbeid...

Jeg rakk faktisk å være ganske produktiv. Temperaturen var mild og fin, til tross for et lett regnvær flere ganger.
Mistelteinen mistet på magisk vis sine mange, hvite bær. De havnet rundt om på kirsebærtrærnes greiner....
Resten av posen med tranebær (Viburnum Trilobum fikk sine bær spredt over store områder i skogen.
Tranebær er jo en vakker woodland busk som skal klare seg over hele Norge.
Halve posen ble plantet pent med riktig mengde jord oppå. Resten ble lagt ut oppå skogsbunnen, forhåpentlig til glede for diverse fugler og smågnagere.
I år har jo den milde vinteren ikke gitt antydning til tele i jorden, så jeg flyttet et titalls blåveisplanter (Hepatica Nobilis) fra deler av eiendommen jeg ennå aldri benytter. Disse har nå blitt plantet i grupper sammen med juleroser i woodland hagen. Hepatica Nobilis er jo en pen, vintergrønn plante, så den er lett å finne og flytte nå som det meste annet er visnet ned.

Jeg må inrømme at nøtteskålen inne i stuen plutselig ble litt tommere idet jeg skulle ut i hagen.
Valnøttene, "Juglans Nigra" ble pent sådd jevnt rundt om i skogen. Jeg forventer vel ikke at de skal vokse seg til, men det hadde jo vært en veldig hyggelig overraskelse om jeg går rundt i hagen om noen år og plutselig legger merke til et ungt, slankt hasselnøtt - tre? ;-)


Resten av dagen brukte jeg til å rydde i skogen og dekke et overgrodd område med et tykt lag aviser som snille venner har samlet inn for meg. Oppå disse ble det lagt et tykt lag med løv, kvister og bark som nesten har blitt formullet til fin hagejord. Plutselig har rhododendron, liguster og bærbusker blitt synlige i et område som har vært overgrodd av villgress og bringebærris!
Jeg rakk ikke ta bilder av dette før det var blitt for mørkt, men i morgen er det meldt fortsatt fint vær OG SOL, så da kommer jeg meg nok ut i hagen igjen!
PS: Det første bildet er av årets siste blomst tatt i vår hage- eller er det vårens første?
Ha en fortsatt riktig fin Jul!

Kommentarer

 1. Hei Stein! Så hyggelig å feire jul i skogshagen :) Det høres ut som en utrolig effektiv dag du har hatt. Her er det også mildt og fritt for tle, men det er av og på med storm og haggelbyger så noe hagearbeid er det foreløpig ikke blitt. Spennende å plante nøtter og bær, det verste som kan skje er jo at dyr og fugler får seg en godbit. Ser ikke bort fra at du får hasselkratt/trær. Her i feriehagen spretter det opp hassel fra nøtter som vel ekornene har mistet eller gjemt.
  Ønsker dere flotte juledager! Og den øverste blomsten kan vel lett bli både den siste OG den første :)

  SvarSlett
 2. Så flink du er som har jobbet i hagen - ikke ofte man kan gjöre det på förste juledag:-)
  Jeg har vasket potter idag og har tenkt å begynne såingen imorgen, men noe utendörs har det ikke blitt gjort på lange tider selv om det er mildt.
  Ha en fortsatt fin Jul!

  SvarSlett
 3. Det er veldig mildt her også. På Askøy blomstrer løvetannen (BA). Så får vi se hvordan det går videre. Jeg håper på en tidlig vår.
  Nyt fine juledager i Sverige!

  SvarSlett
 4. Så koselig med hagearbeid i jula=) Dersom varmen fortsetter kommer jeg også til å ta en runde ut. 8 grader og vårvær i Trondheim i dag=) Gooood jul videre=) Vibeke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg