Tilbakeblikk på vår spanske Oktoberhage...

Er det ikke merkelig hvordan en kan bli blind for det som en til daglig ser?
Når jeg reiste nedover til vår spanske hage sent i Oktober må jeg ærlig inrømme jeg var litt hagelei etter en frodig sommer i vår svenske hage.
Jeg ble likevel veldig glad for å se hvor godt plantene mine hadde klart seg gjennom en lang og ekstremt varm og tørr sommer- selv etter spansk standard!
Likevel opplevde jeg hagen som mest grønn denne gangen- Altså- ikke så veldig blomsterrik som jeg husket den fra vårparten.
Nå som omgivelsene her hjemme i norden nå stort sett er brune og triste, trærne er bladløse og blomstene for lengst har visnet hen og forsvunnet, så sitter jeg og ser over mine bilder fra vår spanske hage slik den fortonte seg for rundt en måned siden - og sikkert fortsatt ser ut.
Nå virker den plutselig både frodig og blomsterrik!?
Jeg tenkte derfor jeg skulle dele noen av bildene med dere.
Nedenfor:
Bougenvillea er jeg veldig glad i rundt om i hagen. Den finnes i de fleste farger, men det er de mest vanlige jeg synes best om: Den rosa varianten jeg har i trappeoppgangen vår på bildet nedenfor, samt de lilla en ser over alt i syden.
(Jeg har faktisk to store eksemplarer i Sverige også. De har taklet vinteren der borte overraskende bra hittil, så jeg håper på frodig blomstring i drivhuset neste sommer!)


Busker med Nerium Oleander får jeg aldri nok av langs eiendommens ytterkanter. Disse kommer i en rekke fargekombinasjoner, både enkle, havlfylte og fylte varianter. Dessuten  får en dem i en mengde størrelser, så jeg har noen som er oppstammet som små trær. Andre får vokse fritt, som store, frodige busker på rundt 2 meter høye. Foran  dem har jeg noen dvergvarianter som aldri blir høyere enn 50-60 cm. 

Oleander har sin store blomstringstid på våren og frem til midtsommer. Siden kommer de jevnlig tilbake gjennom året, men i langt mer beskjeden prakt sammenlignet med forsommerens fargefyrverkeri.
Til høyre; en halvfylt variant med lettere variegerte blomster av en rosa med hvite mønstre.
Oleander er en meget giftig plante, så den bør ikke stå fristende til for små barn!! 

Nedenfor: 
Hovedinngangspartiet mitt begynner etter hvert å ta form. Frukttrehagen jeg har begynt å anlegge bak huset (Altså bak meg på dette bildet) har jeg hatt både suksess og fiaskohistorier fra denne sommeren. Noen nyplantede frukttrær overlevde ikke årets ekstremtørke. Andre hadde alt begynt å ta seg kraftig opp når jeg var i hagen. Alt i alt er jeg veldig fornøyd! Jeg fikk støpt noen nye bed og plantet litt flere planter, men siden jeg hadde halsbetennelse store deler av mitt opphold denne gangen var jeg ikke så produktiv som jeg først hadde planlagt. 


En av de plantene som ble plassert i et av de nystøpte bedene denne gangen var en liten elefantfotpalme jeg har hatt i kontorvinduet på jobben hjemme i Oslo. I den siste tiden hadde den lille planten begynt å vise tegn på mistrivsel. Jeg hadde ikke hjerte til å kaste den, men hjemme hadde jeg heller ikke plass til enda en palme me- så hva er vel ikke mer naturlig enn å ta den med til hagen i Spania? Den er plassert litt i skyggen bak huset så den skal få mulighet å tilvenne seg et liv ute i det fri.
Det skal bli spennende å se om min lille palme har taklet vinteren utendørs når jeg kommer tilbake til hagen til våren! 
Bildet nedenfor:
De av dere som har fulgt med bloggen min en stund nå har nok sett denne kaktusen før. Det er en Fikenkaktus jeg plantet ved huset. Den vokser fortsatt frodig og hver eneste gang jeg er i hagen pleier jeg å brekke av noen kaktusdeler og stikke dem ned i jorden andre steder i hagen. Samtlige ganger etablerer disse stykkene seg til nye kaktuser. Jeg er nemlig veldig glad i de fikenfruktene disse kaktusene produserer og synes det er ekstra godt å spise dem fra egen hage! 
Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin dag.

Kommentarer

 1. Jeg synes dere har det så utrolig fint, og blir stadig imponert over hva dere har kapasitet til å få til=) Skjønner at dere trives der nede. Neste sommer blir det Spania-ferie på oss også=) Håper dere har det fint. Vibeke

  SvarSlett
 2. Deilige bilder på denne tiden når vi hungrer etter sol og varme. Og siden jeg ikke akkurat er på reisefoten i nærmeste framtid så får jeg varme meg med bildene dine :) Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 3. Flotte blomsterbilder! Det er fin å kunne se tilbake på, når vinteren kommer!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Fine bilder. Det er spennende å lese om dine to totalt forskjellige hageuttrykk. Ha det bra! Anne

  SvarSlett
 5. Det må jo være som en vitaminpille og komme ned ditt, så flott.
  En skulle ikke tro det hadde vært veldig tørt, men du har vel planter som ikke krever stell og vanning daglig.

  Takk for titten og flotte grønne bilder.

  Maritklem.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg