Nå når det er stille....


Nå er det for tiden stille i vår svenske hage. Løvet har falt av trærne. Vårløken har for lengst kommet i jorden og sarte trær og busker har enten blitt pakket inn i fiberduk eller er satt inn i kjeller eller på planterom.
Drivhuset har blitt tømt og vasket. Høstløvet er stort sett brukt i bed og rundt trerøtter og annet.
Det betyr likevel ikke at jeg er ferdig med hagearbeid for i år. Når frosten har kommet i jorden planlegger jeg å kutte ned en god del trær i skogen. Det er et arbeid jeg ser frem til å sette i gang med.


Jeg må nok rake plenen for løv en gang til før vinteren setter til for fullt. Likevel - akkurat nå er det likevel godt å puste ut- nyte - Nå mens det er stille!


God helg! 

Kommentarer

 1. Det er deilig når det er stille. At alt er rolig. Det er fint å se igjen "skjelettet" av naturen. Å kutte, beskjære og forme busker og trær, er noe av det morsomste jeg gjør. God helg til deg også! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   Ja, denne tiden har også sin sjarme! Jeg har flere steder av eiendommen hvor gresset vokser så høyt om sommeren at jeg ikke kan se naturens "skjelett", som du så fint kaller det. Nå når ting har visnet ned og landskapet igjen har blitt mye mer synlig benytter jeg anledningen til å ta bilder- og planlegge hva jeg bør gjøre med disse områdene før busker og gress igjen gjør dem nesten utilgjengelige ;-) Jeg har desverre en såpass nyetablert hage at jeg ennå ikke har så mange busker og trær å forme, men om noen år...!
   Ha en fortsatt fin helg.
   Stein

   Slett
 2. Vakre bilder fra høsthagen. Her uler det rundt hushjørnet men vi har fyrt i ovnen og har fått låne barnebarn i helgen. Så da er alt bare velstand :) Ønsker deg en strålende søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ranten.
   Det høres jo veldig hyggelig ut med fyr på ovnen og innekos når det blåser kalde vinder utendørs!
   Ønsker dere en fortsatt riktig fin helg!

   Mange hilsen Stein

   Slett
 3. Svar
  1. Takk for det Vigdis! Ja, vi er veldig glade i omgivelsene der vi har sommerhuset vårt.
   Ha en fortsatt fin helg
   Stein

   Slett
 4. nææ, løvet blåser da vekk om du lar det ligge? Jeg har nå lært av flere gartnere at den løvrakingen stort sett bare er tøys, eller har du veldig tykke dynger med blader?

  Uansett, nydelig hos deg! Ser herlig ut å sitte i drivhuset der :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Anne. Ja, det trodde jeg også de første årene, men det viste seg å ikke stemme. Plenen er tilsynelatende, forholdsvis flat, men når våren kommer viser det seg at der likevel er en mengde små dumper og søkk hvor tykt, seigt høstløv ligger seg i klaser og ødelegger plenen. Det er dessuten veldig mye enklere å rake plenen om høsten. Jeg har så mye stort ospeløv og lønneblader som ikke lar seg finklippes av gressklipperen om høsten, så for meg står valget i å gjøre en forholdsvis "enkel" rakejobb om høsen (30-40 trillebårlass med løv) eller kave meg ihjel om våren siden løvet da er blitt rene gjørmepølene! ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin helg!
   Stein

   Slett
 5. Vilken vacker bit av Sverige du har som ditt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia! Ja, jeg er veldig glad i- og takknemlig for- vår lille bit av Sverige! Det er et vakkert naboland vi har, med mye urørt natur. På toppen av det hele er naboene våre stort sett veldig hyggelige! :-D
   Ha en fortsatt riktig fin helg.
   Stein

   Slett
 6. Dere har det så utrolig fint=) Veldig idyllisk med det fine være. Regner med det alltid er fint vær i Sverige=) Nå er det bare å glede seg til en ny hagesesong, og den kommer heldigvis fortere enn vi aner=) Håper dere får en fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Hei Vibeke.
  Takk for alltid like hyggelige meldinger! Nei, det er heldigvis ikke bare fint vær der hagen vår er i Sverige, selv om det kanskje kan virke slik på bildene mine...? Hemmeligheten ligger vel mest i at jeg prøver å reise bort dit de helgene det er meldt sol ;-) Det er så mye lettere å være i hagen når været er fint. Innekos opplever jeg jo så mye av i leiligheten i Oslo.
  Ha en fortsatt riktig fin helg.
  Stein

  SvarSlett
 8. Sikke en beliggenhed - får helt ondt i maven:0)! Sikke en søudsigt, hvor er det et vidunderligt sted!

  Sådan et sted til fred og fordybelse...og dejlige haveplaner.

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlett
 9. Hei! Ja, er det ikke herlig med denne hagepausen, da! Jeg har nettopp vært i feriehagen, så herlig at det var nesten ikke noe som måtte gjøres bortsett fra å redde georginer (men det var ennå spennende siden det var første sesong med georginebed). Ganske beroligende å rusle rundt og studere restene etter sesongen, finne skudd som er klar for neste sesong, lure litt på hvor den som ble plantet i september er blitt av, osv. Jeg lar alt løv og kvist & kvast ligge til våren, så det rykket ikke det minste i hagehanskene :D

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg