Tilbakeblikk: Hagevandring på Rottneros..

Noe av det mest inspirerende en hageglad person kan gjøre er å besøke botaniske hager, parker og andres hager for å få påfyll av nye ideer. Jeg har desverre ikke så mye tid til akkurat det i mitt daglige liv. Litt blir det likevel i løpet av et år og her kommer noen bilder fra en park som befinner seg ganske nær vårt feriested i Sverige. Jeg har skrevet om den før, men håper ikke dere har noe imot noen bilder fra vårt besøk i sommer.
Den svenske forfatterinnen Selma Lagerlöf  skrev om et vakkert gods kalt Ekeby i sitt episke verk: "Gösta Berlings saga". Stedet som var hennes inspirasjon skulle vise seg å være en av eiendommene ikke så langt unna hennes eget bosted: (Mårbacka). Herregården Rottneros var i utgangspunktet vakker, men på 1950 tallet bestemte daværende eier; Svante Påhlson seg for at eiendommen skulle bli en ledende skulpturpark med verker fra hele norden. Parken er åpen for publikum hele sommeren. I Juli måned avholdes dessuten en hagefestival i Rottneros, om du skulle være på disse kanter da..Rottneros er utformet i formell stil med hovedvekt på en mengde statuer fordelt over hele parken, men du finner også mange utradisjonelle elementer, som kjøkkenhagen hvor nytteplanter vokser i skjønn harmoni med prydvekster, som i eksempelet på bildet nedenfor hvor frisésalat er plassert i samme bed som kaktuser, palettblad og noe jeg tror er basilikum, allium og prydtobakk.
Mer fra Rottneros i neste innlegg.
Om du lurer på hvor du finner parken, så er den omtrent 3 timers kjøring fra Oslo, like ved Sunne i Värmland.
Her kommer en link til parkens offisielle hjemmeside:

Rottneros park(PS: Beklager bildekvaliteten. De ble tatt med mobiltelefonen som ikke er like skarp som vanlig fotoapparat.)


Kommentarer

 1. Fantastisk vakkert sted!
  Ønsker deg og dine en god helg.

  SvarSlett
 2. Jeg digger at du blogger om hagearbeid og hager. Kjenner lengselen etter vår kastes på meg hver gang jeg leser bloggen din=) Og det er alltid fint p ha noe å glede seg til. Rottneros ser fantastisk ut. Skulle gjerne tatt en tur dit=) Ha ei fin, fin helg=) Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 3. Nydelig park og nydelige bilder! Det er moro å se parker ja, en kan få mye inspirasjon derfra. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Nydeleg hage, ingen tvil om det. Er greit å ha det slik når ein kan ansette folk til å planlegge og ordne :-)

  Eg har vore innom bloggen din fleire gongar. Fantastisk fint plassert ved vatn og veldig spennande det dokke gjer i skogen. Må vere fantastisk å vere der når det er sommar.

  SvarSlett
 5. Det må være herlig å kunne vandre rundt i en slik hage. Flotte bilder!

  SvarSlett
 6. Flotte bilder fra en nydelig park, og så litt historie på kjøpet!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 7. Så utrolig flott! Men så elsker jeg lavendel, da!
  Vi kan visst aldri få nok av inspirasjon fra andres hager? Men en hage skal være i endring, og det er det som er så fascinerende =)

  SvarSlett
 8. Oi, her var det flott! Og mange spennende planter. Jeg har prøvd på Lavendel noen gager i feriehagen, men av uante årsaker blir de aldri så flotte som her. Gøy med hagevandringer, tror nesten jeg skal ta meg noen sånne turer i år! Ha en flott søndag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg