Spansk inspirasjon: En hyllest til farger!


Jeg har sagt det før, men nevner det gjerne igjen. Jeg vet mange forbinder Spania med hvite bygninger- ja hele byer kalket rent og hvitt, og jeg skal ikke nekte for at det veldig ofte stemmer, men det betyr ikke at Spania også er de frodige fargers hjemland!
Tydeligst ses dette ofte i plantevalg. Mens nordiske hager ofte går i lyse toner av hvitt, pasteller og sarte toner, så kan de spanske ofte være rene fyrverkerier! Blomstene til høyre kommer alle fra samme bed, selv om de her flyter sammen i en dam. Alle disse vil kunne dyrkes her nord, men kombinasjonen tror jeg likevel aldri jeg har sett på mine vandringer?
Nedenfor: Rosa skap? Ja, hvorfor ikke?Til høyre:
Lilla vegg og elementer i gull, oransje og rødt er ikke så vanlige innslag i Norske hjem. (Vårt eget er i lyse gråtoner) men jeg synes jo likevel dette kan være litt tøft!?

Flere innslag om temaet
"En hyllest til farger" vil komme fortløpende. Foreløpig ønsker jeg en fortsatt riktig fin uke!
.

  


Kommentarer

 1. Farger gir energi, trenger det på denne tiden av året. kule bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei November-Symra. Jeg merker også jeg savner farger og liv i hagen nå, ja. Sikkert derfor jeg bestemte meg for å lage et innlegg med dette temaet ;-) Ha en riktig fin uke!

   Slett
 2. Härlig färgglädje! Gillar fatet med de flytande blommorna... Nu går ju trenderna mot mer färg även här upp i den bleka och svala Norden, hihi, så man kan ju alltid hoppas på like mer färg både ute och inne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anna :-) Jeg var ikke klar over fargetrenden her i nord :-)
   Jeg sitter og undrer på om jeg skal male et skap i veksthuset nå til våren. Opprinnelig tenkte jeg på svart, men kanskje jeg skal være litt dristigere i fargevalget da - så jeg følger de nye trendene ;-)
   Ha en riktig fin uke!

   Slett
 3. Jeg har alltid likt farger, men må innrømme at det sjelden blir like fargerikt som her. Blir jo bare glad av å se disse bildene! Er dette fra et privat hjem, eller et hotell el.l? Ha en flott kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bille!
   Det øverste bildet er fra en privat hage som er veldig fargerik og morsom :-) Kanskje jeg skal vise litt mer bilder fra den ved en litt senere anledning. ;-) De to siste bildene er faktisk fra en restaurant, men jeg ser veldig mye av denne stilen i Spania nå, så det er tydeligvis en fargetrend på gang der nede ;-)
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin uke!

   Slett
 4. Spenstige bilder!! :o) Jeg er også glad i farger, men må innrømme at her hjemme går det helt i pasteller!!

  Ønsker deg en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tonerose. Da er vi to. Hjemme hos meg går det mest i hvitt og gråtoner, men prøver å snike inn elementer av svart- altså langt borte fra fargevalget ovenfor. Jeg må likevel inrømme jeg synes det er litt tøft å se andre som våger å leke med farger! ;-)
   Ha en riktig fin uke!

   Slett
 5. Fantastisk flotte farger! Blir glad av sånne. Takk for koseige ord i bloggen min. Og det er helt riktig det du sier, jeg tenker også det samme når jeg handler Primula - ut i hagen til våren.
  Ønsker deg en flott uke!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg