Elefant i solnedgang!


For noen år siden hadde min samboer regien for en konsert- turne for Carola, en svensk pop-artist. (Det er kanskje ikke så veldig vanlig for en teaterregissør å gjøre nettopp det, men de hadde samarbeidet veldig godt under oppsetningen av "Sound of Music" i Stockholm hvor min samboer gjorde regi og Carola spilte Maria von Trapp, så vi holdt kontakten siden da.)

Hun snakket så glødende varmt om Sør Afrika at vi bestemte oss for å gi landet en sjanse, så vi reiste nedover i vissheten om at en god venninne av ovennevnte kom til å hjelpe oss med hotellbookinger og reisemål.
Slik kom vi til landet som faktisk har "alt under solen!"
Noe av det som kanskje gjør aller sterkest intrykk på en som oppsøker landet for første gang er den usedvanlig vakre naturen! En biltur langs landets østkyst er en fantastisk opplevelse. Veistrekningen kalles med rette for "The Garden Route", eller "hageturen" direkte oversatt til dårlig norsk ;-) for her kjører en i vakker natur hele veien, forrevne kyststrekninger, strender så langt øyet kan skue, en flora som kan ta pusten fra den mest forvente, og spennende dyreliv!
Bildene i blogginlegget mitt denne gangen er likevel ikke fra denne delen av Sør Afrika. De er tatt mye lenger nord i landet, nær Durban.
Bildet til venstre; jaktende løvinne. Det er forunderlig å oppleve at dyr nesten ikke enser oss mennesker så lenge vi holder oss i bilen. Våre kjøretøyer oppleves ikke som truende for dem- og de anser ikke slike metalldyr for særlig fristende mat heller, så vi kan kjøre ganske nært opp til dyret uten å skremme, eller plage det.
Jeg tok alle disse bildene med et kompaktkamera som ikke var det aller beste, så kvaliteten er desverre ikke så veldig god :-(

Om du er opptatt av natur og dyr kan jeg på det varmeste anbefale deg å reise på en afrikansk safari minst én gang i livet! Det å sove i telt langt fra sivilisasjonen, omgitt av nattens kakofoni av jungellyder er en opplevelse som ikke kan forklares med ord! Skal du oppleve jungelens mangfoldige liv må du stå opp før solen begynner å stige på himmelen og komme deg til vannhullene hvor dyr av alle sorter samler seg for å stille tørsten før dagen tar til!Visste du forresten at Afrikas aller farligste dyr slett ikke er løven eller geopard, men flodhesten? En løve angriper sjelden mennesker. Vi er som oftest ikke utfordrende nok for dem, og smaker sikkert ikke så godt heller. Kommer du mellom en flodhest og vannet derimot er du ille ute å kjøre...

Bildet ovenfor; En Gemsbock i sprang. Disse små antilopene opptrer som oftest i flokker på 10-20 dyr og i motsetning til de litt større av egnens inbyggere er disse ganske skvetne. Så fort du får øye på dem, så er de i firsprang bort fra deg. Ikke så rart kanskje, med tanke på at de står høyt på måltidslisten for de fleste rovdyrene i området.
Elefanter kan være fredelige dyr, men også ganske farlige om de føler seg truet - og dessuten har barn å passe på. Da er det en stor fordel å kunne lese dyrenes kroppspråk..!

Ha en fortsatt fin dag!

Kommentarer

 1. Det ser ut som dere har hatt en kjempetur.Fine bilder.
  Min tante var i Afrika i jula,de har vært der mange ganger og det er en stor opplevelse sier hun.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med din tante. Det er en fantastisk fin opplevelse! Jeg har desverre ikke opplevd så mange afrikanske land, og tror nok at Sør Afrika langt fra er typisk, for landet er egentlig veldig europeisk når det gjelder infrastruktur, byggestil, kultur og mye annet.

   Slett
 2. Tak fordi du vil dele de smukke billeder med os.
  Jeg kan aller bedst li`dit første billede af elefanten ved solnedgang. Den smukke spejling i vandet. Fantastisk billede.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det :-D
   Det var en veldig fascinerende opplevelse. Unge hanner, som elefanten på bildet lever alene og kommer til vannhullet etter at storfamilien har vært der. Denne elefanten fulgte etter bilen vår i sikkert en kilometer før den valgte en annen retning. Den oppførte seg ikke truende, men var veldig nysgjerrig på oss.
   Dine kronhjort i innhegningen er jo også ganske eksotisk :-)

   Slett
 3. Kjempefint bilde av elefant ja! Sånne motiver får en ikke her hjemme :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Nei, det har du nok rett i, men "elg i solnedgang" er jo litt eksotisk for mange andre nasjoner da... ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin uke!

   Slett
 4. Vekker gode minner å se disse bildene. Da vi jobbet i Mosambik i '96, dro vi ofte over grensen til Sør-Afrika på kortere og lengre turer. Det gjorde godt med en ferie fra kaoset og utryggheten i Mosambik. Opplevde mange deler av Sør-Afrika, og to safariturer fikk vi også med oss. Uforglemmelige opplevelser! Ønsker meg tilbake. Og hadde det ikke vært så langt fra familie og venner, skulle jeg gjerne bosatt meg der! Helt ubeskrivelig vakkert land!
  Ha fine dager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Orchis!
   Ante ikke at dere hadde jobbet i Mosambik! :-) Jeg er helt enig med deg i at jeg godt kunne tenke meg å bo i Sør Afrika en periode! Bare synd flyturen fra Norge er på over 11 timer :-(
   Ha en fortsatt riktig fin uke!

   Slett
 5. Oi.oi, oi... nå fikk jeg fart på en allerede stor reiselyst=) Det ser helt fantastisk ut, og Safari står på ønskelista mi over reisemål=) Skulle ønske jeg hadde mer fri og mer penger!!!! Men jeg skal absolutt ikke klage... Vi reiser veldig mye allerede, og har ingen ting å klage over=) Fikk ikke mindre lyst på Safari av bildene dine!!! Håper du har det fint=) God klem fra Vibeke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg