Frøken Rev - Mitt bidrag til konkurransen "Frøken hagegjest"

Moseplassen har en uhøytidelig konkurranse gående. Denne gangen er tema "Frøken hagegjest". Mitt bidrag er "Frøken Rev" - selv om jeg mistenker frøken rev kanskje er av hannkjønn? Jeg har forsøkt å være bevisst med å plante busker, trær og annet som vil gjøre hagen vår i Sverige mer attraktiv for egnens dyreliv, men for å være ærlig tror jeg ikke jeg har gjort noe spesielt for å få denne lille krabaten som "leieboer". Likevel; min lille "Frøken Rev" har altså valgt å lage hi i min skog denne sommeren - og hun/han er hjertelig velkommen!
Jeg oppdager stadig at den lille krabaten sitter og ser på meg når jeg planter og rydder i skogen. Bildet er riktignok ikke fra i år... Jeg tok det en gang min søster og familien besøkte Sverige. Vi matet den lille tassen med litt stekt kylling, noe som tydelig falt i smak..

Kommentarer

 1. Det var litt av en kandidat! Liker rever godt. På hytta vår har vi rev, og i flere år hadde den hi 100 meter unna hytta. Ungene(fire stk) kom hver kveld klokka halv ni pressis for å få mat. Nydelige! Flott bilde du har her!
  Lykke til i konkurransen:))

  SvarSlett
 2. så flott bilde av reven :)
  koselig å høre at han sitter og holder deg med selskap i hagen :D Flott deltager dette ja.

  SvarSlett
 3. Så fin hagegjest dere har :) Du skal se han blir tam, han er jo vant til deg og løper ikke unna når du jobber i skogen din. Vi hadde en nestent am rev på hytta en sommer, vi klalte den Mikkeline. Hun (kanskje det var en hann når alt kom til alt?) fikk brød med leverpostei på, men som den lure reven hun var, slikket hun av pålegget og lot brødet ligge igjen :) Hun spiste av hånden min til slutt. Utpå på høsten hadde hun gått inn den åpne verandadøren og lagt seg godt til rette i sofaen! Men hun smatt fort ut igjen da vi kom inn hoveddøren. Slike møter med ville dyre er enestående og fester seg for livet. Heldige dere som har deres egen rev på eiendommen. Kanskje dere får revunger neste år? :)

  SvarSlett
 4. Det var en fin ræv, og et godt foto! Selv øjnene er helt skarpe og brune. Man kan se hvor nysgerrig den lille fyr er!

  Dejligt med dyreliv i haven. Vi ser også ræven her, røde og sorte egern og mange rådyr. Hav en god dag!

  SvarSlett
 5. Nyyydelig! Det er litt av et lys i det bildet :-). Og et flott blikk!

  SvarSlett
 6. Heldig er vel du som har Mikkel rev i hagen :-) Kjempeartig, må man tro?

  SvarSlett
 7. Hei Svein! Det var helt tilfeldig at jeg kom over denne flotte bloggen din. Så skjønn en revefrøken, du var heldig som fikk tatt bildet av en sittende rev..når jeg ser en rev så er den alltid på farten..hehe..Fy søren så flink du er med planter og hager, jeg er skikkelig imponert!! Når jeg leste hvor du har feriestedet ditt i Sverige så måtte jeg le, jeg har også et sted..en drøy halvtime fra deg. Det er veldig koselig i Sunne! Vakkert sted du har i Spania også! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Så koselig å ha en sånn krabat på besøk titt og ofte! Vakker rev uansett om han er frøken eller hann :)
  Ønsker deg en fin helg!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 9. Så hyggelig at dere legger igjen en melding!! Jeg har også en følelse av at "herr/frøken rev" kommer til å bli tam om vi fortsetter å oppholde oss i nærheten av hverandre. Jeg hadde en gang en skjære (disse svart/hvite fuglene) som folk enten elsker eller hater. Den var alltid først ute i matfatet når jeg matet fuglene. Til slutt ble den så stuevarm at den like godt ble sittende i fatet når jeg fylte på. Jeg måtte faktisk dytte i den flere ganger for å kunne helle på korn. Jeg vet den spiste grådig før småfuglene fikk forsynt seg, men jeg må inrømme jeg ble såpass smigret over skjærens tillit til meg at jeg gladelig fylte litt ekstra. Det gjør jeg gjerne for herr/frøken rev også..! :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg