Jul på landet 3. / Christmas celebration at our cabin 3.

Siden vi stort sett holder oss innendørs nå i Jula blir det jo stort sett tatt bilder av vårt inneliv. Personbilder blir for personlige, så det får heller bli litt fra interiøret. Når vi kjøpte hytten, som egentlig er en toetasjers helårsbolig som en gang fungerte som arbeiderbolig til garveriet som ble drevet her for 100 år siden. 
Huset var delt opp i mange små rom og det første vi bestemte oss for ved overtagelse var å omgjøre stuen og kjøkkenet til "åpen løsning". Vi trives nemlig veldig godt med nettopp denne livsformen, så både i vår Osloleilighet, hovedhuset i Spania og altså hytten i Spania har vi gått for nettopp denne løsningen. 
Nok om det. Nedenfor; bilde av kjøkkenet tatt fra stuen.
Since we stay indoors most of the day during Christmas, the pictures we shoot are mostly from our living quarters. Pictures of people tend to get to personal, so I will try to post some interior pics instead. When we bought the cabin, which actually is a two story house once functioning as the workers quarters when the property was a tannery 100 years ago. 
The house was divided into many small rooms when we bought it, but one of the first things we decided was to tear down the walls between kitchen and living room. 


Nedenfor: 
Stuen vår kommer snart til å bli omgjort til spisestue. Helt fra vi kjøpte hytten har drømmen vært å rive glassverandaen som en skimter utenfor vinduet til høyre for juletreet. Siden skal vi bygge en ny stue i glass med tilhørende brygge. Veggene skal kunne skyves opp så stuen og bryggen kommer til å gå over i hverandre, men det er fortsatt noe som planlegges for fremtiden! Foreløpig trives vi godt med vår stue som den er. 
Below:
Our living room will soon be transformed to a dining room. Ever since we bought the place our dream has been to demolish the "glass veranda" seen through the window on the right of the Christmas tree.We will replace this with a new living room in glass with a pier where the walls can be opened on sunny days, making the living room part of the pier. Anyway- that is part of the future. At the moment we are very happy with our living room as it is. Litt spesiell julepynt kanskje, men i trappeoppgangen har jeg hengt opp et par "englevinger".
Maybe a bit unorthodox, but the stairway has been decorated with a pair of "angel wings" during Christmas. 

Litt mer pynt i trappen: Jeg må inrømme at jeg stort sett ikke har særlig sans for silkeplanter, men likevel er altså disse hvite julestjernene, samt granbaret kunstige. Vi fikk dem i gave en Jul for noen år siden og siden er det blitt tradisjon å ha dem i en stor korg i trappen her i Sverige.
Some more decorations in the stairway. I must admit I usually am not very keen on artifiscial plants. I prefer the real ones, but still, these white pointsettias as well as the pine branches are made of "silk". We got them as  a present a few years ago, so now we place them in a big basket in the stairs every Christmas. Call it a tradition ;-)

Kommentarer

 1. Nydelige bilder, ser riktig så koselig ut :)
  Sjøl er jeg ikke begeistra for åpen kjøkken om det er stor nok plass i huset (flott for mindre leiligheter). Men her i huset har vi det jeg foretrekker, en halvåpen løsning med glassdører mellom, dermed holder lukt og lyd og rot seg der inne, men det er alikevell ikke helt avsondret fra stue.

  Og du, tusen takk for godord om videoen!!!
  God jul :D

  SvarSlett
 2. Åpen løsning er herlig for oss som ikke har småbarnfamilier og ikke er veldig glad i å steke maten, har gode kjøkkenvifter og setter pris på luftighet i leiligheten, så vi har også åpen løsning i leiligheten vår

  SvarSlett
 3. jeg synes åpen løsning er inkluderende og veldig fint, spesielt hvis man gjør som her å lage egne avdelinger innenfor det store åpne rommet.Gode avtrekksvifter i kjøkkenavdelingen er viktig,og rote gjør vi så godt som aldri

  Karin

  SvarSlett
 4. Hei Stein! Et riktig godt nytt år til deg også og takk for en kjempekoselig hilsen hos meg. Skal bli spennende å følge deg videre i 2011!

  Nå har jeg ikke vært inne her på en stund, så det var mye nytt å lese her nå. Du verden så koselig det er hos dere, vakkert pyntet til jul og den utsikten ut mot Klarälven er jo bare helt skjønn og jeg er litt misunnelig på den..hihihi..En gang i tiden så var det utsikt til den fra der jeg har huset, men trær har vokst den igjen..men jeg trenger bare å gå 3 minutter så ser jeg elven. Jeg synes det var veldig fint med den planløsningen dere har valgt, lyst og fint rom! Den døren du snekret ble forresten skikkelig tøff, så gøy å kunne lage den selv.

  Julemenyen så aldeles nydelig ut, hummer er herlig mat og vi har også hatt det en juleaften for mange år siden. Deilig!! Jeg tror vi må ha hummer neste jul, det fristet veldig etter jeg så bildene dine.

  Jeg drar til Värmland i morgen og blir vel der 7-10 dager. Ja, de siste 2 vintrene med sprengkulde har gjort sitt med mange vannrør rundt i länet og mange andre steder. Nå har rørleggeren lagt inn en varmekabel som skal ligge i vannrøret som har innkasset i hjørnet i stuen, ledningen stikker ut fra veggen så det kan jo forstyrre netthinnen til en interiørfrik..hihih, men sånn får det bare være. Heller det en frosne rør!

  Fantastisk flotte naturbilder du har lagt ut under her også, vinteren er et flott skue når det er mye sne, kaldt og masse frost på trærne. Håper å få tatt noen fine bilder selv:)

  Ha en fin uke, Stein! Klem fra Jorunn

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg