Tilbake til vår svenske hage...

Så er påsken her og vi har reist til vår svenske hage. Her borte er været forholdsvis fint, men med en del vind. Likevel har det vært veldig hyggelig å gå rundt i hagen for å se hvordan plantene har klart seg. Først og fremst. Våren har nok ikke kommet like langt som der jeg bor i Oslo, men det er likevel mye å glede seg over.


Helleborus har jeg etter hvert fått rikelig av rundt om på hele eiendommen og veldig mange av dem blomstrer frodig nå. Jeg har dessverre ikke tatt vare på navnelappene til de forskjellige, så jeg kan ikke tilby annet enn bilder av ulike planter.  


Bildet til høyre:
Tysbast (Daphne Mezereum) busker vokser det vilt stort sett over hele eiendommen. Jeg har litt blandet forhold til dem siden de kan være ekstremt giftig, så dette er ikke en plante for barnefamiliehager.. De blomstret når vi dro til Spania og er nå i ferd med å blomstre av. Til høsten vil de danne mengder av røde bær opp over kvistene.
Tysbast dufter fint om våren og er noe av det første som kommer i blomst på vår eiendom.

Nedenfor: Flere Helleborus i blomst i skogen.

Mener dette er scilla. 


Ha en riktig fin påske! 

Kommentarer

 1. Så nydelige juleroser. Den første hadde jo en flott farge.
  Ønsker deg en kjempe fin påske.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Deilige juleroser :-)) God påske!

  SvarSlett
 3. Det är så stor variation på Julrosor! den ena vackrare än den andra.
  Hoppas ni får en fin Påsk helg
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 4. Julerosene er så utrolig fine=) Regner med dere nyter fine påskedager i den svenske hagen=) Kos dere og nyt livet=) Vibeke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg