Bryggeliv


Nå som første del av min sommerferie er over og jeg er tilbake på jobb, så blir det til at jeg sitter og ser igjennom alle bildene som ble tatt denne gang, ting som ble gjort, besøkt og selskaper som ble holdt.  Og årets sommer var rik av alt dette- på alle måter.
Som før sagt valgte vi å prioritere avslappende dager, selskapelighet og litt turer rundt i distriktet fremfor intens luking og velstelte bed. Siden været viste seg fra sin aller beste side samtlige feriedager var hovedoppholdsplass nummer én på bryggen vår. Her spiste og drakk vi, solte oss, matet fiskene og hilste på en og annen enslig båt som hadde forvillet seg forbi oss på sin vei oppover elven.


Jeg liker å spise fisk og skalldyr, men de som befinner seg i elven og under bryggen vår blir det litt for nært å fange. De blir på en måte familiemedlemmer som det er hyggeligere å mate- og betrakte enn å steke... De er nemlig usedvanlig tamme. Vi gir dem brød hver eneste dag av ferien og når de ser oss med brødposen i hånden, så koker vannet av liv! Noen fisk er på opp til 2 kg og når de sluker i seg maten smeller de med halen i vannflaten så spruten står. Vi har merket oss at det er ulike typer fisk som oppholder seg hos oss på ulike tider av dagen. Om morgenen er det stimer med karpe som skal ha frokost. Midt på dagen- om det er vindstille kommer ørreten. Ellers er det forskjellige typer og størrelser av fisk som jeg desverre ikke aner navnet på! Kanskje jeg skal begynne å fotografere dem og ha en spørrerunde her på bloggen? ;-)


Den eldste delen av bryggen er jo ikke mer enn 2 år gammel, men har allerede fått den fine, grå fargen jeg liker så godt på ubehandlet treverk. Jeg må nok olje den snart, men er det noen av dere som har noen tips til hvordan den kan behandle gråfargen- også etter en slik behandling?

Nedenfor:
Fargeforskjellen mellom gammel (2 år) og ny brygge (1 år) begynner å viskes ut. Denne sommeren snekret jeg "skjørt" i bryggens fremkant, både for å stabilisere den ytterligere, men også for å gi den et litt mer ferdig preg. Når jeg bygget den valgte jeg å ikke la den ha rette linjer, men svakt kurve seg. Det angrer jeg litt på i ettertid, for kurvene jeg har valgt er såpass små at de får det hele til å virke skjevt heller enn organisk, men jeg har valgt å overse akkurat det... ;-)


En helt utrolig ting med eiendommen er at der nesten overhodet ikke eksisterer mygg her! En sommer for noen år siden bestilte vi et billass med bark, som viste seg å være gjennomfuktig og brakte med seg svermer av mygg! Vi tenkte at dette kom til å være noe vi ville slite med på sommerstid. Spesielt siden vi er omgitt av så mye vann. Men vi kan faktisk sitte utendørs til langt på natt uten å se så mye som en eneste mygg. Små knott har vi riktignok fortsatt litt av. Jeg lurer på om mangel på blodsugere skyldes at eiendommen ellers er såpass tørr?


Foruten skjørtet på bryggen har jeg også forsterket den realt med enda flere bjelker- ikke fordi det var nødvendig, men siden vi bor ved ferskvann som er islagt om vinteren, så vil jeg ta mine forhåndsregler tilfelle 10-12 bjelker skulle bli skadet ved vårløsningen. Hittil har isen heldigvis overhodet ikke vist seg å være noe problem. Det håper jeg det fortsetter med!
Vi har riktignok ikke bryggen helt for oss selv. Vår trofaste følgesvenn "Måken Jonathan" og hans make elsker også å ligge å sole seg der etter et godt fiske- eller brødmåltid. Om du ser nøye på bildet nedenfor får du kanskje øye på dem?
Vi har ikke mange planter på selve bryggen. I hver ende har vi plassert en krukke med planter. I krukken på bildet til høyre har jeg sommberblomster og noen ceriserøde hortensia. Urnen er av støpejern og veier ganske mye, så den skal få stå slik frem til vinteren.

 I elven vokser der vannliljer med små, gule blomster av den vanligste typen, foruten en vakker rosa type med store, fylte blomster. (Desverre vet jeg ikke hva denne heter) En stor gruppe med gule Iris Pseudacorus vokser i elvebredden ved enden av gangbryggen. Ellers har jeg plantet et enslig tre av typen Rosenhagtorn (Crataegus Laevigata "Pauls Scarlet") inntil bryggekanten.


Nedenfor:
Måken Jonathan og maken hans er alltid tilstede med oss. Ser du hvor de er på dette bildet? ;-)


Ha en fortsatt riktig fin sommerdag! 

Kommentarer

 1. Svar
  1. Takk for det Anne Karin :-)
   Ha en fortsatt fin dag.
   Stein

   Slett
 2. Et paradis vil jeg kalde det særlig uden myg...;-)
  Det kan vi ikke skryte af her i Nordjylland her er både knot, myg og Klegg...ØV

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må inrømme vi ikke savner myggen noe særlig, men synes det er litt rart. Nå er skogen vår veldig tørr. Altfor tørr! Det å rydde i den og lage den om til woodland hage har nok også bidratt med å fjerne de små blodsugerne. Håper mygg, knott og klegg ikke er til sjenanse for dere!
   Ha en fortsatt fin dag.
   Stein

   Slett
 3. Hvor ser bryggen dejlig ud - den kan jeg godt forstå, at I er glade for. Og hvilket "held", at i er uden myg. Ophold på bryggen må være en stor fornøjelse :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Susanne. Takk for hyggelig kommentar.
   Ja, vi er veldig glade i å kunne være på bryggen. Spesielt på solskinnsdager en sommer som i år! :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 4. Nydelig! Så flott dere har det :) Forstår godt dere har tilbrakt mye tid der.

  Vi flyttet inn i nybygget hus i vår og holder på med uteområdet i sommer. Hagen skal lages og vi har kommet godt på vei med grunnarbeidet, så nå kan vi plante. Vi skal ikke ha noe gress, men grønt håper vi å få det likevel. Jeg har laget en planteplan som jeg har lagt ut på bloggen. I morgen skal vi handle og plante. Gleder meg til det :)

  SvarSlett
 5. Aiiiiiiiii!!! Her sidder jeg med min første kop morgenkaffe, og læser denne blog, ser disse billeder, og nyder rigtig synet af bryggen, vandet, den blå himmel . . . Det er jo det rene paradis! Kan godt forstå I ikke har valgt at rejse, i bor jo selv i omgivelser, som andre ville betale mindre formuer for at opholde sig i, i deres sommerferie!!!

  Fantastisk at i sådan kan fodre fiskene, jeg vil da også rigtig gerne se fotos af fisk, det er sjældent at man kan komme til at fotografere de sky dyr. Rigtig god august til dig og dine!!

  SvarSlett
 6. Det är så vackert!!!! mycket fina bilder du tagit, man kan riktigt känna hur mysigt det skulle vara och sitta där ute en sommar kväll.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 7. Åhhh, så koselig dere har det=) Ser utrolig idyllisk ut, så jeg skjønner godt at dere trives her=) Vibeke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg