Vårblomstring på bybalkongen..

I mangel på så mye annet å blogge om nå for tiden viser jeg heller noen flere bilder fra balkongen min i Oslo. Der har jeg plassert en god del planter i potter og kar, mest for å  få en etterlengtet følelse av vår!
Forglemmegei er en populær plante blant humler og andre pollensamlere. Det samme gjelder for stemorsblomstene og violene. Rosene er fylte og derfor omtrent ubrukelige for nytteinsekter, men de er likevel til stor glede for meg. De har nesten med seg litt sommerfølelse!

Den store vinneren blant plantene på balkongen er likevel uten tvil Helleborusene jeg har der ute. De er jo rene magnetene for disse insektene for tiden :-)

Nedenfor: Denne rosen kjøpte jeg på Hagemessen mest for å pynte litt på standen til "Hagegal". Deretter tok jeg den med meg hjem og plantet den på balkongen. Litt senere på sesongen kommer jeg til å ta den med meg til Sverige og plante den i en krukke. Da kan jeg jo kanskje ha håp om å få den til å overleve i kjelleren om vinteren?


Denne engelen er forresten ny for året. Jeg har ikke bestemt meg om han skal stå som lysestake i drivhuset eller på balkongen i Oslo. Han er rundt 1 meter høy og holder på en "stake" for et stort kubbelys eller lignende.

Han er laget av en slags sandstein og er nok foreløpig litt for "ren" for min smak, så jeg tror jeg skal forsøke å få mose til å gro på ham også.... Jeg har jo etter hvert for vane å kjøpe hagefigurer og lignende for så å forsøke å få dem tildekket av grønske og annet....
;-) Jeg føler figurene da glir mer inn i helheten til hagen og ikke stikker seg for mye ut. Jeg har planer om å lage en ny type testblanding av mose og en del andre ingredienser, smøre dette på en hagefigur dusje den med vann, pakke den inn i en type fiberduk som vanligvis benyttes over planter tidlig vår - Den hvite varianten... Deretter vil jeg forsøke å plassere figuren skyggefullt i min lille skogsmyr. Forhåpentlig vil det fremskynde moseveksten en god del? Uansett skal jeg blogge om resultatet etter hvert som forsøket skrider frem! :-)

Det virker kanskje litt kaotisk på balkongen for tiden- og for å være helt ærlig så er det stort sett slik der ute. Jeg er jo stadig på jakt etter planter og ting til hagen i Sverige. Det virker kanskje litt overveldende på bildene, men tro meg- når de plantes der borte synes det knapt at jeg har tilført noe :-( 12 mål hage som så og si ikke hadde en eneste kulturplante når vi overtok den. Da må jeg jo bare kjøpe inn en del de første årene....!?


På bildet ser dere noen av rhododendron plantene jeg har kjøpt hittil. De vil forhåpentlig blomstre i kremgule, lilla, hvite og rosa varianter om en måned eller to...


Ha en fortsatt riktig fin dag! Kommentarer

 1. Så frodig, fargerikt og vårlig du har laget det på bybalkongen din! Jeg må bare la meg inspirere. Ser at jeg har en tendens til å forsømme balkongen i byen til fordel for hagen i de svenske skoger. Du klarer begge deler på en utmerket måte:)

  SvarSlett
 2. Dette er jo dobbel glede! Først blomstrende planter på balkongen, senere i hagen i Sverige. Det har vært ekstra kjekt med blomster i krukker denne våren, når alt er så seint i hagen.
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 3. Så fint å komme ut til denne oasen av farger og blomster, ellers er det ikke mye annet en hestehov og hvitveis som trives ute i naturen og min hage.
  Men varmen kommer vel nå og da blir det fart i sakene tenker jeg.
  God tur til Sverige.

  SvarSlett
 4. 12 mål!! Du har litt å fylle ! Jeg var ikke klar over hvor stort det var. Det er bra du litt ´lager´i byen - da får du jo litt nærkontakt med plantene dine før de skal fargelegge skogen. Husk at du må besøke http://www.royalparks.org.uk/parks/richmond-park/richmond-park-attractions/isabella-plantation når du skal på CFS. Det er et must for woodlandelskere! Klemmer fra AK

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg liker så godt overfylte rom/balkonger med planter som skal ut. Det er på denne tiden av året toppen av frodighet. Det må være utrolig deilig å kunne ta turer rundt i hagen og bare nyte. God kveld til deg! Anne

  SvarSlett
 6. Det var en skøn balkon du har der! Det ligner jo noget fra Italien ( eller Spania ) her i DK kæmper vi fortsat med den kolde vinter, alt er sat tilbage og det er knap atbKirsebærtræerne er sprunget ud endnu!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg