Snart høst....


Det er vel bare til å innse at sommeren snart er på hell. Riktignok har vi fortsatt sol og varme dager her i Oslo ennå, men alt nå kan en kjenne hvordan luften er skarpere en tidlig morgenstund. Kveldene har blitt mye mørkere og blomstringen har begynt å avta i hagen og på balkongen.
Nå har jeg så smått begynt å skifte ut noen av de plantene jeg vet ikke vil nå å gjenblomstre før høsten kommer for fullt. På en måte er jo også det veldig fint, for nå begynner andre fargepaletter å gjøre seg gjeldende i potter og bed. Høstens fargepaletter!

Tomatene har for lengst begynt å modnes. Jeg har tilmed spist en god del av dem - og de smaker herlig! :-D


Det samme gjelder blåbærene. Jeg kan ikke unnlate å spise noen av de blå fristerne hver gang jeg gjør med et ærend på balkongen. Snart skal plantene plasseres i vår svenske hage, men enda en liten stund nyter jeg det vakre bladverket som lyser i nyanser fra grønt, oransje til burgunder!

Mandevillaen blomstrer ennå frodig- og har nå begynt å strekke seg i et vanvittig tempo, som om den vet det hele snart er over og at sommeren er på hell.
Høstormedrue planten har også begynt å strekke seg i været og lyser opp med sine hvite "fyrverkeriblomster" som om de skulle være en nyttårsrakett idet den eksploderer :-)

Det er i grunnen fascinerende hvordan nye former og fargetoner nå er i ferd med å overta over alt.
Selv dagslyset har fått andre fargekulører.
Nedenfor, et lite oversiktsbilde av blomstringen slik den fortoner seg på balkongen nå.
 
 
Nedenfor:
Verbena er kanskje ikke så vanlig på en bybalkong, men jeg liker den villplantefølelsen den gir sammen med prydgress. Når jeg sitter inne i stuen og ser ut får jeg nesten en følelse av å ha en hage der ute- og for oss byboere er jo det helt topp! :-)


Nedenfor:
Høstormedrue Cimcifuga Racemosa er en vakker plante som skaper høyde, letthet og litt variasjon på balkongen min for tiden. Når blomstringen er over skal den plantes ut i vår svenske hage.

Også i balkongkassene har etter hvert lyng begynt å snike seg inn blant sommerblomstene. De gir en helt annen karakter enn sommerens overflod. Jeg liker å bytte ut planter litt etter hvert, for på den måten kommer høsten nesten umerkelig inn på balkongen min- akkurat som den jo gjør i naturen.

 
Ha en fortsatt riktig fin dag!Kommentarer

 1. Åhh, verandaen din ser helt utrolig flott og frodig ut :) Nydelige former og farger.
  Ha en strålende onsdagskveld.

  SvarSlett
 2. Balkongen din må være en av de aller flotteste=) Artig at det går an å ha det så fint og frodig på relativt liten plass. Så heldig du er som har tomater. Her er det også mange tomater, men ingen som er i nærheten av røde... Isj, skjønner ikke helt hva jeg gjør feil!!! Må vel prøve et år til=) Håper du har det fint. Vibeke

  SvarSlett
 3. Er litt rart med prdet høst, synes det er altfor tidlig, men nå skal jeg en tur til feriehagen, og da kan eg jo ikke akkurat forvente junitilstander heller. Men ja, tiden framover kan også være flott, og hos deg er det mange spennende planter som pynter opp, høstormedrue på balkong var spesielt tøft! Og flotte farger på blåbærplanten! Kos deg med tiltagende sesongavslutning!

  SvarSlett
 4. PS: Har visst glemt å gi tilbakemelding vedr de frøene. Høst gjerne noen frø, kanskje du vil bytte mote en mini Sibirskjærsmin?

  SvarSlett
 5. Herlig og frodig plantesamling på balkongen din....til å bli av ! Ha ein fin dag.

  SvarSlett
 6. Kjempefine fargesammensetninger. Cimicifugaen er et lyspunkt ofte ut i oktober. Anne

  SvarSlett
 7. Kjempe flotte blomster og planter! Det begynner å bli høst når lyngen og tomatene blir røde!

  Klem

  SvarSlett
 8. Du har fremdeles flott blomstring......og lyngrn gleid perfekt inn i den fargekombinasjonen. Lekkert:)
  Ha det fint.

  SvarSlett
 9. For en utrolig flott blomstring. Jeg har også en hosta i potte på min bybalkong, men har liksom ikke fått noen fart på den, selv om jeg har klart å overvintre den i felre år. Tips?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg