Sitteplasser i min hage..

Norske Interiørblogger har en urfordring om å vise frem sitteplasser i hagen. Jeg har aldri deltatt i en utfordring hos dem før, men en gang må jo være den første - og siden jeg selv alltid setter stor pris på å få inspirasjon gjennom nettopp slike oppfordringer de har med jevne mellomrom, så kommer derfor mitt første bidrag på NIB :-)
Den tiden jeg nyter aller mest å oppholde meg i, arbeide og hvile i hagen er når jeg har ferie. Mine favorittsitteplasser er derfor i feriehagen vår.
I Sverige ligger vår hage ved Klarälven, en stille, bred og vakker elv rik på dyreliv, natur og fisk.

Jeg elsker å oppholde meg utendørs i hagen såfremt været tillater det. Det blir mye arbeid å holde vedlike en feriehage, så om kveldene er min favorittsitteplass en benk som vi har plassert på plenen like ved elvebredden. I mine øyne finnes det knapt noe mer fredfylt enn å sitte nettopp der når solen er i ferd med å gå ned.
I fjor sommer anskaffet vi oss dessuten noen store hundestatuer som ble plassert ved benken. Etter hvert kommer jeg nok til å bygge en liten brosteinsplatting hundene og benken kan stå på fordi dette vil gjøre plenklipping en hel del lettere ;-)
På dagtid har vi to spiseplasser vi inntar alle måltider ved såfremt været tillater det. Den ene er plassert på plenen like ved huset. Den benyttes mest på vindfylte dager siden den ligger lunt plassert ved en skråning vi har beplantet med roser, buskbom og rhododendron.

Vår favorittspiseplass utendørs er likevel, uten tvil bryggen som vi fikk bygget i fjor sommer. Beliggenheten i Värmland byr på mye sol og varme, så siden der stort sett alltid er et lite vindpust ved brygggen er dette ofte det beste stedet å innta et hyggelig måltid når solen steker som verst.
Vi har valgt å bruke samme type utemøbler og fargeskala på putene de fleste stedene i hagen. Dette muliggjør jo at vi kan slå det hele sammen og lage langbord når vi har mange gjester. Vi føler dessuten hvite tremøbler passer best inn i en hage med et 100 år gammelt hovedhus.


En av de største fordelene ved å bo ved en elv som Klarälven, er det rike dyrelivet. Svaner, ender, gjess og måker trives og bor her, så det er alltid mye å se på.

Måkene som holder til på noen holmer like utenfor hagen vår har etter hvert rukket å bli ganske tamme. Noen ganger har vi nemlig gitt dem en del brødsmuler de begjærlig sluker i seg. Nei, vi gjør det ikke hver gang vi har et måltid på bryggen, for måker kan lett bli for tamme..
Alle som har lest min blogg før vet at det er ett sted i hagen jeg oppholder meg mer enn noen annen avdeling. Jeg holder nemlig på å bygge opp noe jeg kaller woodland, eller skogslund hagen. Den er på rundt 7.000 kvadratmeter og er derfor den største delen av hagen vår. Der rydder jeg trær og planter alt som trives under litt skyggefulle forhold.
Jeg har ikke fått plassert benker eller sittegrupper der borte ennå, men i fjor skaffet jeg en hengestol på Skeidar. Den ble festet i et avkuttet tre og kom raskt til å bli veldig flittig brukt mellom arbeidsøktene. Det er nemlig et utrolig fint sted å sette seg ned, la bena dingle og lytte til myriader av skogsfugler som bor her i hagen vår.


Om været er regnfylt eller kjølig er vi så heldige å kunne benytte en del av drivhuset vårt til spiseavdeling. Der har vi satt inn et gammelt spisebord og ulike stoler som alle ble malt med svart, halvblank lakk.
Det er herlig å sitte her inne, omgitt av planter og lytte til regnet som drypper på taket mens vi hygger oss med god mat og drikke! Jeg ønsker dere alle en riktig fin helg!

Kommentarer

 1. Jeg velger meg alle sammen og kan tenke meg, i god Gullhårstil, å prøvesitte dem alle :) God helg!

  SvarSlett
 2. Herlig - misunner deg disse sitteplassene!

  Slik ser det IKKE ut i min svenske torp-hage som jeg overtok sist helg. Kan ikke si at jeg gleder meg til å begynne engang. Uansett må vi først sette torpet i stand, så får hagen komme etterhvert.

  SvarSlett
 3. Det er flott med mange sitteplasser rundt omkring. Jeg likte spesielt godt den hengestolen din. Tenk å sitte mellom trærne, gynge og dingle med beina. Bare nyte naturen, fuglesang og kunne sitte å se utover vannet.
  Ha en trivelig helg :-)ro

  SvarSlett
 4. Så idyllisk det ser ut hos dere ved elven! For et herlig sted å feriere:-) Lykke til i utfordringen du også og riktig god helg!

  SvarSlett
 5. Dette så riktig så idyllisk ut, litt som "back to nature", tilbakelent men allikevel fullt av innhold som skaper ro for hode,kropp og sjel. Lykke til med konkurransen:-)

  SvarSlett
 6. Sitteplass med den vakreste utsikt! Idyllisk og avslappende. Lykke til med konkurransen.

  SvarSlett
 7. Jeg er stum av beundring.......dette stedet deres,er jo bare en drøm ! Beliggenheten,huset,drivhuset......woodland,jeg sluker til meg allt :) Mange fine sitteplasser dere kan nyte,og selvsagt passer det best med hvite møbler,til det gamle huset.Likte veldig godt stedet med hengestolen.......det må være rene terapien,å bare sitte der og la humla suse......hihii :) Bryggen er også helt topp,og så koselig å mate fuglene.......ja,her kunne jeg vært leeeenge !!! Allt jeg liker så godt,har dere jo !!!!!!!!!! Ønsker dere en fantastisk helg,og gi gjerne måkene en brødbit fra meg :) - Klem -

  SvarSlett
 8. Åhhh,glemte jo helt å nevne hundene.......de var virkelig med på og sette standarden !!!! Nydelige skulpturer !!!!! Skulle gjerne eid noen slike,jeg også !!!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Her var det vikelig mange flotte uteplasser. Her tror jeg helt sikkert jeg vill ha kost meg!

  Ønsker deg lykke til! Klem

  SvarSlett
 10. Så rolig og fredelig det ser ut. Bildene formidler god luft og lyder fra naturen. Et flott sted.

  SvarSlett
 11. Det var många fina sitt platser i trädgården!!tycker man behöver många för olika tillfällen.
  Den nere vid älven måste vara så mysig på kvällen!!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 12. Et herlig paradis dere har der borte. Jeg har altfor få faste sittegrupper, har tenkt en sånn Visby-sak, men det er alltods noe som skal gjøres først. Hengestolen var smart, flott sted å ha en sånn!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg