tirsdag 15. desember 2015

Rimfrost


Nei, det ser ikke ut til at vi får snø til Jul i år, men den kan jo likevel bli hvit..?
Siden hytten vår ligger ved en elv, så dekkes nemlig alt med vakkert, hvitt rim så fort gradestokken kommer ned under null. Det gjorde den i helgen - og vi kunne nyte et skikkelig vinterlandskap.


Det er merkelig, men slike dager skaper umiddelbar julestemning. Vi bestemte oss likevel for å benytte helgen til å ikke pynte. Det gjør vi først neste helg. Da skal vi finne frem julelys og pynte litt. Både inne og ute.


Jo, jeg gjorde faktisk en julerelatert ting denne helgen ved å finne frem et gammelt, kunstig tre. Det ble plassert i krukken på bryggen. En mengde hvite LED lys sørger for at treet kommer til å lyse opp i vinternatten, mest for å skape litt hygge på bryggen på nattestid.


Det døde kirsebærtreet litt lenger bort ved bryggen er fortsatt pyntet med telyslyktene fra i sommer. De ser jo nesten ut som julekuler der de er dekket av et fint lag rimfrost. Neste helg kommer jeg til å gjøre som jeg alltid pleier å gjøre på denne årstiden. Jeg skal henge opp en mengde meiseboller i det så fuglene får sitt eget "Kuletre". Første gang jeg skrev om denne tradisjonen var Julen 2009.


Håper vi alle får en fortsatt hyggelig førjulstid!