Drivhustrappens blomster...

Dere som har lest bloggen vår før, vet kanskje at eiendommen hytten befinner seg på, en gang hadde et stort hovedhus, som for lengst er borte. Hoveddrivhuset vårt er bygget på grunnmuren til det gamle hovedhuset. Den opprinnelige trappen som førte opp til dette huset fungerer i dag som inngang til drivhuset, men siden den er såpass stor pleier vi alltid å fylle den med en mengde krukkeblomster. I år har ikke vært et unntak.
Som vanlig har vi brukt mye pelargonier og petunia, men også hosta, rosebusker, liljer lavendel, canna, fikenplante og mye annet. 


Det er nemlig veldig vanlig å benytte slike krukkebeplantinger i spanske patio hager, inngangspartier og husvegger. Da er det ikke alltid de holder seg til en farge- eller blomstersort. Man blander alt man liker og det samme har vi gjort til fulle i år. Sjelden har vi vel hatt en større samling av "hummer og kanari": busker, små trær, sommerblomster, stauder og sukkulenter på trappen som i år.


Det er kanskje ikke så estetisk eller designmessig korrekt, men er det så farlig?
Heldigvis har det, i mange år nå, gått fint å være borte fra hagen og plantene i flere uker av gangen. Vi må riktignok rense litt opp i døde blomsterknopper de helgene vi avlegger hytten et besøk.

Jeg antar det er elven som gjør at plantene holder seg såpass godt. Hver kveld og natt legger dugg seg over plenen og plantene, så selv etter uker med sol klarer det meste seg likevel godt.

Nedenfor:
På sensommeren har liljene begynt å springe ut i blomst. Akkurat nå er det mest gule varianter, men for bare noen uker siden var det rosa og burgunder sorter som dominerte.


Ha en fortsatt riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Det er rett og slett nydelig. Og så herlig når solen titter frem på plantene. Ha ei riktig fin helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 2. For en flott trapp, den kan du være stolt av. :) Ha en fortsatt fin helg,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Veldig fint, og så bra at plantene klarer seg så godt uten vanning!

  SvarSlett
 4. Veldig vakker blomstertrapp. Så frodig og flott.
  Hilsen Marianne på Heimstaden.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg