Novemberhagen

Ennå er det litt blomster å finne i svenskehagen, selv om vinteren sniker seg nærmere hver eneste dag.  Fortsatt var det ting å gjøre. De siste buskene og trærne fikk hønsenetting rundt grenene for å unngå å bli oppspist av rådyr ennå en vinter.
Trær har blitt beskåret for å gjøre stammene tydeligere og formen mer harmonisk, samt at bedene fikk  "dyne" for vinteren. Vår gode venn Felix var nemlig med oss til Sverige denne helgen og hjalp oss som vanlig med diverse. Blant annet raket han løvet på plenen og brukte mye av dette til å dekke roser og stauder i diverse bed.


Løvet har falt av de fleste buskene og trærne nå, men noen planter fremviser fortsatt en siste, doven dans med festkledt antrekk i rødt, oransje og gult.


Til venstre:
I skogen har de hvite Julerosene "Helleborus Niger" begynt sin blomstring. De kommer nok holde det gående helt frem til våren. Stadig flere høstkrokus har også begynt sin blomstring. Det er skikkelig vakkert å se dem der de danner grupper med hvite og lilla blomster rundt om på skogsbunnen.

Andre steder i hagen er det stort sett rosene som sørger for litt fargeprakt og jeg verdsetter dem alle sammen der de står og minner om sommeren som var.


Neste sesong har jeg bestemt meg for å innføre en del forandringer når det gjelder mitt forhold til Svenskehagen. I stedet for å fokusere på alt som skal gjøres- kjøpes inn og bygges, så skal fokus være mest på gjenbruk. Kanskje flytte på noen planter- dele opp noen stauder, så frø som hagen selv produserer, men holde meg litt borte fra "kjøpekarusellen".
Det kan være en hektisk, hyggelig og dyr affære å anlegge en hage. Så nå skal jeg heller flytte fokus over fra det jeg ønsker å få gjort til hva vi faktisk har i hagen. Neste år skal jeg nyte den mer- se den mer og oppleve den mer.

Jeg gleder meg faktisk til akkurat det!Ha en fortsatt riktig fin dag!Kommentarer

 1. Dejligt at se sa mange farver og blomster trods årstiden! Hav en dejlig dag!

  SvarSlett
 2. Det er helt naturlig at de første årene med en hage må eller vil man gjøre noen/store/mange innkjøp. Det var først etter 7 år at vår hage ikke lengre var i anleggsfasen. Nå har vedlikeholdsfasen og forbedringsfasen startet og da finnes nok det aller meste man trenger allerede i hagen.

  SvarSlett
 3. Hej Stein!

  Vackra miljöer och ännu vackrare tankar, våra trädgårdar är våra läromästare om vi öppnar våra sinnen och förstår vad de försöker berätta för oss.

  Allt gott Stein!

  SvarSlett
 4. Mye flott fortsatt, det er så koselig med alt som blomstrer nå. Høres ut som en god plan for neste år, jeg pleier å en lignende plan, men jeg ender alltid opp med å handle litt allikevel...:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Så fint at juleroser allerede har begynt å blomstre. Her er det flere som er fulle av knopper, vi gleder oss.
  Men siste kraftige regn og vindbyger la mange av høstkrokusene i bakken.
  Det høres ut som en fin plan for svenskehagen neste år, det blir jo mye som kan deles etterhvert...
  Vi har også bestemt oss for at det skal bli mest vedlikehold neste år, men noe nytt blir det nok...
  Alltid noe som frister på våren :-)

  SvarSlett
 6. Romjulsdager gir meg tid til å lese blogginnlegg jeg har hoppet over i en travel høst og førjulstid. Det er virkelig vakkert på hytten din, og du viser hvor nydelig nedvisningstiden og vintertiden i hagen kan være med dine flotte bilder! Jeg ser fram til mange nye innlegg i det nye året! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg