Et litt uvanlig hageprosjekt...?

I dag så jeg gjennom noen gamle blogginlegg og oppdaget at jeg for snart fire år siden hadde planer om å bygge en middelhavsinspirert "patiohage" i forbindelse med drivhushagen. Årene som fulgte har vi hatt mer enn nok andre prosjekter å henge fingrene i, så "patiohageprosjektet ble lagt på is, men ikke glemt. Denne sommeren har jeg endelig hatt litt tid til å gjøre noe med drømmen. Vi har satt i gang og bygget første del av planen; en mur!
Drivhushagen er jo plassert på ruinene etter det gamle hovedhuset på eiendommen vår. Det er for lengst borte, men trappen inn til drivhuset var en gang hovedtrappen inn til denne bygningen. Muren bygges omtrent der den ene ytterveggen var plassert, så på en måte skal den være med å gi en ide om hva som en gang var.

Muren ble litt annerledes enn jeg opprinnelig hadde tenkt- og den er langtfra ferdig, men jeg er storfornøyd!
Endelig fikk jeg brukt støpejernsvinduene jeg har hatt stående i kjelleren helt siden den gang! Muren er bygget i lecastein, men skal pusses i en type sement som antagelig kommer til å ha en litt terracotta farget kulør. Men hvem vet, kanskje ender jeg opp med noe helt annet?
Brosteinsflisene har jeg kjøpt inn for mange år siden, men de kommer nok ikke på plass denne sommeren heller. En skal jo ikke jobbe hele tiden når en er på hytten? Vi benytter nemlig ikke annen arbeidskraft enn den vi utfører selv. Det får derfor ta litt tid, men så blir jo det ferdige resultatet enda mer personlig.


Muren begynner å ta form. Bare for å gjøre ting litt "enklere" hadde jeg allerede anlagt et bed med klatreroser, et fiken og et aprikostre som skulle vokse opp langs muren. Ikke de mest ideelle forholdene å mure under altså....


Det firkantete hullet i muren kommer til å benyttes som en dør. Den skal vende inn til en frukttre hage som for øyeblikket består av en uregjerlig skog. Opp etter søylen vokser en vindrue. Det har rikelig med "drueklaser" i år, men den kjølige sommeren har gjort at de ikke er mer enn som kart å regne. Kanskje en slik "patiohage" vil gi dem bedre modningsmuligheter i fremtiden?


Nedenfor:
Muren sett fra drivhuset. Gulvet i uterommet kommer til å få brosteinsbelegning. Planen er at vi skal ha et utekjøkken kombinert med utespiseplass, kombinert med middelhavsinspirerte planter.


Bildet til venstre.
Drivhushagen har forresten en ganske gammel "jordkjeller". Den er nok for utrygg til at jeg våger å gjøre noe med den interiørt, men har dere noen gode forslag til hva jeg kan gjøre med den? Nå er den bare "gjemt" borte i et av drivhushagens hjørner. 


Ha en fortsatt riktig fin dag!


Kommentarer

 1. For et spennende prosjekt! Typisk for hagefolk å først lage bed og så mure...? De fleste ville vel ha gravd bort bedet før de gikk i gang med muringen Det ser virkelig flott ut, Så det blir kjekt å følge med på utviklingen! Ha en fin siste juliuke! Hilses Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Inga små projekt du drar igång! Kommer nog att bli hur fint som helst och urläckert tillsammans med uteköket. Ska bli spännande att se hur det blir.
  Allt gott
  Anette

  SvarSlett
 3. Vad spännande!!
  Ska bli kul att få se resultatet.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 4. Det er det med prosjekter da.. Spennende å følge dette videre.
  Og det er kanskje ferie også, det å skape noe nytt ?
  Kos dere videre med prosjektet, det blir sikkert flott.:-))

  SvarSlett
 5. Heja Stein! Idéer om nya projekt saknas inte och det är inga små projekt heller. Det kommer att bli jättefint!

  Sommarhälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
 6. Oi, for et spennende prosjekt! Det blir moro å følge med. Jeg ble så inspirert av middelhavsstilen deres i drivhuset at jeg nå har kjøpt noen planter som jeg håper vil trives, bla. rosmarin, laurblad og div. kaktus. Jeg skulle gjerne hatt oleander, men turte ikke siden den er veldig giftig.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg