HøstblomstringNå som høsten er her for fullt, så var jeg spent på om noe fortsatt var i blomst i vår svenske hage. Jo, det meste har nå bestemt seg for å gå i dvale og det var nok de skarpe fargene på høstløvet som sto for det meste av fargeprakten, men jeg var glad for å se at det fortsatt var mye blomstring å finne rundt om i hagen.
Ovenfor tror jeg det er en "Caramella" rose som fortsatt hadde både blomster og knopper. Den står i ildbedet sammen med, blant annet ildsveve som nå blomstrer på nytt i hagen (Hieracium Aurantiacum)


Nedenfor: en kremgul rose har taklet tilværelsen i skyggen av noen store trær i 7 år nå. Kanskje jeg snart bør vurdere å flytte den? Navnelappen har desverre forsvunnet for lengst, men jeg synes den er vakker selv uten navn ;-)


Buskmure (Potentilla Goldteppich) er det nok mange som ikke er fullt så glade i, men jeg er fornøyd med den i skråningen bak huset. Der er det så solrikt, sandrikt og tørt at få andre planter synes å trives, så da er det jo godt å se at denne lille busken ikke ser ut til å ha noe problemer med ikke å få hagens beste plassering...


Ingen steder er det mer frodig enn i rosehagen nå. Jeg har alltid trodd roser var vanskelige planter, så overraskelsen har vært stor at de ikke ser ut til å ha noen problemer med å takle en stemoderlig behandling i en feriehage! Joda, visst har en del av plantene fått litt rustflekker, men de fleste virker likevel bemerkelsesverdig friske og sunne der de er plantet i skrinn sandjord blandet med et par tonn murstein, glasskår og bygningsrester....Til høyre:
Aksveronika ble kuttet brutalt ned sist jeg var i svenskehagen. Til tross for at de fortsatt blomstret for fullt i August, så var de blitt lange og skrantne. Det ser ut som de har hatt godt av en kraftig omgang med saksen, for nå blomstrer de enda tettere og finere enn noen gang før i sommer!
Disse blå plantene kjøpte jeg for to år siden, men i sommer supplerte jeg med et rosa eksemplar. Jeg kommer nok til å fylle på med flere etter hvert, for disse plantene ser jo ut til å trives godt i selskap sammen med rosene.

Planten nedenfor mener jeg er en Romanze. Denne har blomstret frodig siden Juli og ser ikke ut som den har tenkt å gi seg med det første....

Til venstre:
Likevel, høstens riktige primadonnaer er jo likevel ikke blomster, men de ulike busker og trærs fantastiske bladverk, som denne Amerikanske blåbærbusken med sine ildrøde blader!

Høsten er en vakker, men kort og hektisk tid, så vi får nyte farger og dufter mens de er her! :-)


Ha en fortsatt fin dag!


Kommentarer

 1. Det var nydelige blomster og farger. Jeg er glad i Buskmure. Riktig koselig liten busk som blomstrer ivrig om høsten. Vi har den i gul, rosa og hvit og er veldig fornøyd med det :-) Vakre roser og nydelig skog i høstskrud.

  SvarSlett
 2. Takk for en solskinnsvandring. Nå lettere det litt her - litt inspirert til å finne frem kameraet og lete etter de siste blomstene her også. Den buskmuren.... du vet at de er i mange farger....;-)
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 3. Stilig bilde, det nederste der.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg