Vinterdvale

Nå har jeg jo fått middelhavsplantene mine inn i huset for flere uker siden alt, men krukkevekster som pelargonia, roser, dahlia og mye annet har fått lov å stå ute enda en stund. Denne helgen havnet de likevel inn i kjellerens mørke. Der skal de forhåpentlig stå frostfritt til våren. Hvert år planlegger jeg å avsette et dedikert område av kjelleren til bare disse pottene, men tiden strekker likevel aldri til. I år handlet jeg derfor på samme måte som før. Plantene ble stuet inn i en kjeller fylt av utemøbler, hageredskaper, materialer jeg kjøpte inn til prosjekter jeg ikke fikk påbegynt +++.

Bildet til venstre:
hagefigur og potteroser står stablet sammen med en mengde sementsekker, krukker og en varmepumpe jeg ennå ikke har fått montert.

Nedenfor;
Så må jeg smyge meg blant og klatre over ting i en overfylt kjeller enda en vinter. Denne gangen har jeg bestemt meg for at NESTE vår skal jeg gjøre alvor av planene og rydde plass til plantene skal inn om høsten!


Ikke akkurat vakkert, men jeg vil jo helst at plantene skal overleve vinteren, så en mengde aspargesplanter som aldri kom lenger enn til å få et "midlertidig" i bøtter får nok bedre muligheter til å overleve innendørs noen måneder.

I løpet av sommeren kjøpte jeg dessuten en del klatreroser jeg har planlagt skal vokse opp etter en mur jeg ennå ikke har bygget. De skal også få stå her sammen med hagefigurer og planter.

Nedenfor:
Absolutt alle kroker av kjelleren er fylt med planter nå for tiden. Tror jeg kommer til å bruke denne delen av huset så lite som mulig i vinter.... ;-)

Selv under arbeidsbenken, under - og oppå stoler står det potter og planter!
Galskap? Ja...!
Hva synes dere?
Ha en fortsatt fin kveld! 

Kommentarer

 1. Hei! Her kunne jeg gjerne gått i hi for vinteren. Fin kveld til deg også! Anne

  SvarSlett
 2. Jeg blir imponert over at dere klarer å bære inn så mye=) Jeg har foreløpig ikke planter som må bares inn, for jeg vet at jeg kommer til å gjøre det for sent!!! For en søt hagefigur, Stein=) Du vet jo allerede at jeg er begeistret for hagefigurene dine=) Håper det står bra til hos dere=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Hoffåtytti..! jeg drar ut all innrydding,det er et ork uten like..helt utrolig hvilke mengder en fordeler rundt ute på en kort sesong! Men det er visst på tiden..imorgen, kanskje?

  SvarSlett
 4. Hei Stein Ja, dette lyder veldig kjent. Min kjeller er også fylt til randen med planter som må inn. Jeg burde ikke kjøpe nye planter hver sommer, for de må jo inn alle sammen. Så det blir bare trangere der for hvert år som går. Håper aspargesplantene dine klarer seg og du får mer glede av de til neste år.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Skjønner ikke hvorfor, men dette lyder mistenkelig kjent, ja. Galskapen lenge leve!

  SvarSlett
 6. Tydeligvis mange som kjenner seg igjen her. Du kan jo rydde til våren igjen. Men når alle plantene er flyttet ut, blir det jo god plass i kjelleren igjen. Da er behovet for rydding mye mindre, og så er det jo så mye annet som må gjøres ute på den tiden.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 7. De gærne har det godt :D (Spesielt de hagegale)
  Egentlig så spiller det sikkert ingen rolle for plantene at det er trangt i rommet. Det er vel bare koselig når man er vant til å dele bed ute. -Og ellers er vel ikke kjelleren så mye besøkt i løpet av vinteren.?
  Så morsomt å se alle de fine figurene deres. Damen som ser ut som hun hjelper til med å holde taket oppe, er jo riktig lekker.
  Lykke til med overvintringen!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med vel overstått sesong. Det har vært veldig morsomt å følget livet i sommersvenskehaven,og jeg er glad hver gang jeg finner noen som tenker de store tankene, gyver løs - og modererer og tilpasser etterhvert. Jeg gleder meg allerede til neste sesong langs elven.

  SvarSlett
 9. Herlig galskap : ) Her er neste års gull lagret! Ønsker deg fine høstdager!

  SvarSlett
 10. Hei! Så morro å utforske så frodig blogg. Likte den kjeller-titten jeg..kjenner meg igjen på mange måter!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg