Drivhustrappen er klar for sommergjester!

Nå er det ikke mange dagene igjen før sommerferien ENDELIG kan ta til!
Vi har planlagt å tilbringe den i Sverige i år også. Forhåpentlig blir det mest avslapping i hyggelige omgivelser, men kanskje får vi også tid til å gjøre noe i hagen.
Denne helgen reiste vi derfor bort for å forberede ferien. For å være helt ærlig skulle det vise seg at det ikke var så veldig nødvendig. En perfekt kombinasjon av vekslende vær med sol og regn denne sommeren har gjort at hagen har holdt seg usedvanlig frodig. Foruten skogen som trenger å lukes er der nesten ikke ugress å skue noen steder. Rosene formelig bugner av blomster og knopper for tiden, så det var med tungt hjerte jeg måtte reise hjem igjen til Oslo for noen arbeidsdager før ferien kan ta til.
Jeg skal forsøke å vise noen bilder fra hagen forøvrig fremover, men hvorfor ikke begynne med drivhustrappen. Sist jeg viste dere den for noen uker siden, var potteplantene stort sett grønne. Det er de ikke nå lenger!

Nedenfor:
Middagsblomstene på bildet har jeg faktisk klart å få frem fra frø. Jeg tror jeg har nevnt et par ganger før hvor håpløs jeg er med akkurat det å få frø til å spire og gro, men i år virker det plutselig som om ting har endret seg litt! Jeg har faktisk veldig mange egensådde planter av ulike typer denne sommeren!! :-D

Nå har jeg forresten endelig lært meg å plassere en plastpose i keramikk krukkene mine før jeg fyller dem med jord. Jeg lager selvfølgelig hull i bunnen av pottene for drenering. Nå tørker ikke plantene så fort ut som før! Jeg bruker selvfølgelig fortsatt bleiefyll blandet med plantejord i disse pottene og det fungerer fortsatt flott!

Nedenfor:
Nesten som på bestilling står pelargoniene sprekkferdige med knopper nå like før sommerferien! Jeg har store forhåpninger om at de kommer til å blomstre frodig de ukene vi skal oppholde oss i Sverige!

Ha en fortsatt riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Flott trapp du har! Virkelig frodig og fint med alle de blomstrende plantene. Liker så godt disse figurene du har. Ha en fin dag og fin ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Takk for hyggelige kommentarer! :-D
   Jeg er nok i overkant glad i figurer rundt om i hagen ja. Jeg inbiller meg de gir den et litt mer personlig og ferdig preg mens den ennå er i opparbeidingsfasen, for min hage er fortsatt et laangt lerret å bleke. ha en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 2. Jeg blir så imponert når så mange ulike potter og planteslag kan settes sammen i ei trapp og se så elegant ut. Flott inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Åshild. Så hyggelig sagt av deg. Jeg har jo en hage i opparbeidelsesfasen, så jeg opplever den mangler mye blomstring ennå. Da er det jo fint å kunne plante sommerblomster i krukker der jeg beveger meg mest, så får jeg litt følelse av frodighet også disse første årene. :-D
   Ha en fortsatt riktig fin uke!

   Slett
 3. Kjempefin trapp! Ser stor forskjell fra forrige innlegg du hadde med trappen. Supersmart med bleiefyll i jorden så den holder bedre på fuktigheten, aldri tenkt på det før enda jeg har huset fullt av bleier til 2 åringen:-) det skal prøves ut. God ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sunniva. Takk for hyggelig kommentar! ja, det begynner endelig å skje en del ting i hagen- og på trappen nå! Bleiefyll kan anbefales på det varmeste! Legg dem i en bøtte med varm til de har svelt så mye at de ikke lenger vokser. Så snitter du hull i bleiens ene ende og presser ut innmaten som du blander med vanlig jord til du har en fin og porøs jordmasse. Voila - Ferdig til bruk! :-D Giftfritt og meget langtidsvirkende er det jo også!

   Slett
 4. ÅHhhh....den trappa likte eg ! Så sjarmerande og inspirerande!! Ha ein flott sommar !

  SvarSlett
 5. Elegant men samtidig hyggelig, dette var en flott trapp!

  SvarSlett
 6. Nå var det fint på drivhustrappa di. Jeg har sådd middagsblomster noen ganger. De stråler virkelig når solen dukker opp. Kjekt at det lykkes med frøsåing for deg også. Kanskje du har "knekket koden" nå.
  Imponerende mengder knopper på pelargonien. Den kommer til å være dekket av blomster om ikke så lenge.
  Håper dere får brukelig vær i ferien!

  SvarSlett
 7. Du verden så flott! Jeg blir bare sittende å se på trappa, for så mange flotte farger og potter!

  Ønsker deg en fin mandag!

  SvarSlett
 8. Mycket fin blomning du fått till i krukorna på trappan!!
  Det har varit lite lugnare med vattningen i år och det är ju bra om man inte kan passa dom jämt.
  Mariana

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg