Vårlengsel!

 Jeg skal ikke nekte for at jeg mildt sagt lengter etter vår for tiden! De siste tre årene har jeg begynt å logge vær og temperaturer på daglig basis vinterstid - og denne vinteren har vært uvanlig mild så langt! Vi har riktignok hatt noen uker med kulde i det siste, men prognosene ser veldig bra ut fremover!
Det formelig klør i fingrene etter å sette i gang utendørs igjen! Men fremdeles ligger snøen der, så om vinteren fyller vi leiligheten i Oslo med avskårne blomster og potteplanter! I dag er det tulipaner og primula som pynter leiligheten. De gir et optimistisk forvarsel om hva som er i vente - og jeg GLEDER MEG!
Jeg har desverre ikke et kaldt rom hvor jeg kan overvintre disse vårvarslerne som en primula plante i høyeste grad er, så når de er ferdige med å blomstre pakker jeg dem inn i mange lag med aviser og setter dem ut i et lunt hjørne på balkongen. Joda- en del av plantene dør av behandligen, men jeg har faktisk fått mange til å overleve langt kaldere vintre enn denne! De har jeg plantet i skogen hvor de blomstrer gjentatte ganger gjennom sommeren!
Om du er så heldig å ha et lyst, frostfritt, men kjølig sted å plassere dem vil jeg i høyeste grad anbefale deg å oppbevare dem der til du planter dem ut i hagen om våren! 
Nedenfor: Gjennom vintermånedene er vi storforbrukere av stearinlys. Enkelte kvelder kan vi bruke 20-30 stykker. Ikke særlig miljøvennlig kanskje, men  utrolig koselig når mørket senker seg!
Ønsker dere alle en riktig fin dag! 


Kommentarer

 1. Det var virkelig vårlige bilder! Jeg lengter etter våren jeg også, og det tror jeg de fleste hagegale gjør på denne tiden av året. Men det går fort fremover nå heldigvis :-) Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Takk for hyggelig hilsen!
   Jeg pleier vanligvis å være vårttøtt på denne årstiden, men nå går jeg faktisk rundt og inbiller meg jeg kan se en del vårtegn, som lysere dager og mildere vær til uken! :-D
   Håper våren kommer ekstra tidlig for oss begge i år!

   Slett
 2. Blomster er bra for humøret.
  Akkurat som lengre og lysere dager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin og takk for din hilsen!
   Ja, det hjelper godt på i vintermørket om noen blomster gir håp om vår innendørs! I år har jeg i ren og skjær utålmodighet bestilt ekstra mange planter fra utenlandske nettbutikker, så nå gleder jeg meg til varmere dager! Kos deg i mer tropiske omgivelser så lenge :-)

   Slett
 3. Glade farger er godt for sjela, og sikkert sunt for hjertet og annet også. :)
  Ha fine dager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Orchis! Ja vi trenger en liten vitamininnsprøytning av farger her nord på denne årstiden! :-D Der er du mye heldigere som kan benytte hagen året rundt! Ha en riktig fin dag.

   Slett
 4. aah, primula er must nå. her står et stort fat på bordet og gleder meg, og så varmer jeg meg på blomsterbilder mens jeg venter på våren. Så interessant at du får primulaen til å tåle overvintring på balkongen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne. Jeg testet ut oppbevaring på balkongen første gang for to år siden- altså vinteren det var så ekstremt kaldt - og en del planter overlevde faktisk til våren! Det samme skjedde forrige vinter, så denne vinteren som det har vært mye mildere håper jeg jo på en enda større overlevelsesprosent!
   Det er jo flott å se disse plantene vokse og formere seg i hagen ;-)

   Slett
 5. For en herlig tulipanbukett! :D Jeg liker også tulipaner veldig godt, og mens jeg bare kjøper røde til jul, er det nå tid for blandingsfarger. Vet ikke helt hvorfor det må være blanding nå, men mistenker at det er litt samme greie som de fastelavn-fjærene som har litt av det samme - yr vårglede! :D Jeg bruker også masse stearinlys i vintermånedene, men greier nok ikke å matche 30 pr kveld. Kos deg med å gjøre det trivelig inne, snart er det vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror du er inne på noe der Bille :-) Kanskje det har noe med våren å gjøre at vi ønsker primula i ulike farger.. I dag skinner solen ute, og Yr har meldt mildere vær fra slutten av neste uke, så kanskje våren kommer ekstra tidlig i år...? ;-)

   Slett
 6. Flotte farger og masse koselige lys! Bedre kan det ikke bli. Blir veldig glad når jeg ser slike flotte farger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi! Takk for koselig kommentar! :-D

   Slett
 7. Deilig med masse blomster inne nå mens vi venter på våren. Jeg har noen ganger prøvd å holde liv i primula til de kan plantes ut. Mitt problem er at jeg glemmer å vanne de regelmessig, så da dør de før vinteren er omme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann. Har du prøvd å kjøpe grønn oasis som du kan sette dem på? Jeg gjør det i Sverige- setter plantene på en stor, gjennomvåt kloss med oasis i pottene og fyller vann opp slik at det meste av oasisen står nedsenket i dette. Da holder det omtrent en måned på et kjølig rom, noe som betyr at du har mer tid på å komme på å vanne dem ;-)
   Jeg lar mine primula blir ganske tørre, men uten å la dem visne før jeg pakker mine inn i avispapir og setter dem ut på balkongen.
   Ha en riktig fin dag!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg